نیاز کشور به ساخت سالانه ۶۰۰ هزار واحد مسکونی؛ سرمایه‌های سرگردان وارد حوزه مسکن شود


نیاز کشور به ساخت سالانه 600 هزار واحد مسکونی؛ سرمایه‌های سرگردان وارد حوزه مسکن شود

گروه استان ها- عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه نیاز کشور به مسکن ۶۰۰ هزار واحد مسکونی در سال است گفت: تاکنون ‌۳۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته شده است و کشور همین تعداد واحد مسکونی نیز کمبود دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، موج جدید گرانی‌ها و افزایش روزانه قیمت کالاهای اساسی در سال‌های اخیر و امسال اگر چه مدت‌ها است که به چشم مسئولان امر موضوع جدیدی نیست اما زندگی مردم را به چالش کشیده است و روز به روز بیشتر بر گُرده مردم سنگینی می‌کند. 

در این میان افزایش بی‌رویه و لحظه‌ای قیمت زمین و مسکن در سطح کشور نیز به معضلی اساسی تبدیل شده که همه مردم را به شدت در تنگنا قرار داده است، به نحوی که با افزایش لجام گسیخته قیمت زمین و مسکن از اردیبهشت ماه سال جاری نسبت به دو ماه قبل صاحب خانه شدن برای جوانان به رویایی مبدل شده که با تسهیلات دولتی و پس‌انداز چندین ساله هم دیگر امکان صاحب خانه شدن جوانان، غیر ممکن است.

این در حالی است که به تناسب افزایش قیمت زمین و مسکن، اجاره بها نیز رشد بی‌رویه‌ای داشته به نحوی که  مردم عطای خانه‌دار شدن را به لقایش بخشیدند و تنها به این بسنده می‌کنند که پس‌اندازهای خود را برای اجاره خانه کنار بگذارند.

این افزایش بی‌رویه قیمت زمین و مسکن و همچنین رشد بی‌رویه قیمت رهن و اجاره در کنار عدم نظارت و نبود برنامه جامع در حوزه زمین و مسکن اقشار مختلف مردم را در سالیان اخیر با مشکلات فراوانی روبه‌رو کرده است طوری که زوج‌های جوان در این شرایط، دیگر امیدی به اینکه روزی بتوانند صاحب خانه شوند ندارند.

در این‌ رابطه خبرنگار تسنیم به سراغ تنی چند از مسئولان و کارشناسان حوزه مسکن رفته تا دلیل گرانی زمین و مسکن  را از آنها جویا شود. علیرضا پاک فطرت نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم با تاکید بر اینکه وظیفه دولتمردان است که در قالب مشوق‌های ازدواج برای جوانان، خانه‌هایی را  با حداقل قیمت در اختیار آنها  قرار دهند گفت: در شرایط عادی، قیمت مسکن تابع بسیاری از  مولفه‌های اقتصادی از جمله قیمت دلار ، طلا، خودرو و غیره است.

وی با اشاره به اینکه مصالح ساختمانی به شدت گران شده است، لزوم توجه دولت را به این‌ مسئله یادآور شد و افزود: در این راستا، مسئولان کشور و دولت نباید  برای ازدواج جوانان و جوان‌سازی جمعیت صرفا به شعار اکتفا کنند و در این رابطه باید زمینه‌های لازم را برای  تهیه مسکن حداقلی جوانان با حداقل قیمت فراهم کنند تا آن‌ها بتوانند این هزینه حداقلی را پرداخت کنند.

وی از تهیه طرحی در کمیسیون عمران مجلس در سه  چهار ماه اخیر برای تعادل در قیمت مسکن خبر داد و اظهار داشت: در قالب این  طرح، زمین‌های دولتی در مجاور شهرها با قیمت‌های بسیار پایین  جهت ساخت مسکن در اختیار سازندگان یا تعاونی‌ها  قرار می‌گیرد که ما با ارائه این   طرح به دنبال کاهش  حتی 50 درصدی قیمت مسکن هستیم.

پاک فطرت با بیان اینکه دو فوریت این طرح نیز به تصویب رسیده است و در حال بررسی جزئیات این طرح هستیم گفت: از آنجایی که زمین، بخش زیادی از قیمت مسکن را تامین می‌کند، در قالب این طرح،  زمین‌های دولتی در اطراف شهرها با قیمت‌های بسیار پایین در اختیار سازندگان و تعاونی‌ها جهت  ساخت مسکن قرار می‌گیرد که با این اقدام قیمت مسکن به شدت کاهش پیدا می‌کند و به جرات می‌توان‌ گفت این طرح به کاهش 50 درصدی قیمت مسکن  منجر خواهد شد.

عضو کمیسیون‌ عمران‌ مجلس شورای اسلامی با تاکید به اینکه مصالح ساختمانی مورد نیاز ساخت این مسکن‌ها از جمله آهن و سیمان، با قیمت تعاونی در اختیار سازندگان این مسکن‌ها قرار می‌گیرد که این اقدام‌ نیز به کاهش بیشتر قیمت مسکن منجر می‌شود، بیان کرد: با این اقدامات تنها خریداران دست اول و جوانانی که  از بند ج  استفاده نکرده‌اند، در قالب این طرح‌،  صاحب مسکن می‌شوند ضمن آن که تهیه بخشی از تسهیلات خرید این مسکن‌ها با بهره تقریبا متعادل بانکی بر عهده خود بانک‌ها است.

شهردار سابق شیراز طرح مذکور را طرحی انقلابی و ضربتی در راستای خانه‌دار شدن مردم توصیف کرد و اظهار داشت: با اجرای این طرح مسکن اولی‌ها، فقرا  و محرومین  خانه‌دار می شوند. 

پاک فطرت در مورد نقش دولت در اجرای این طرح گفت: دولت قرار نیست این خانه‌ها را بسازد بلکه خود مردم و تعاونی‌ها  و انبوه‌سازان، این مسکن‌ها را می‌سازند و نقش دولت در این رابطه فقط تسهیل‌گری است. 

وی  بر لزوم ارتقای تولید مسکن در سطح کشور تاکید کرد و افزود: هیچ راه دیگری در این رابطه جز افزایش تولید مسکن وجود ندارد.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در قالب این طرح قرار است سالانه در طول 4 سال، یک‌ میلیون  واحد مسکونی ساخته شود و در این رابطه دولت تسهیلات آن را فراهم‌کند.

عضو کمیسیون‌ عمران‌ مجلس شورای اسلامی با اشاره به  نیاز کشور به ساخت سالانه 600 هزار مسکن گفت: متاسفانه در 5 و 6 سال گذشته جدا از تکمیل مسکن‌های مهر، مسکن‌های جدیدی ساخته نشده است و حدود 300 هزار واحد مسکونی که توسط بخش خصوصی ساخته شده در قالب مسکن‌های متوسط و لوکس بودند و برای نیازمندان مسکن چندانی ساخته نشده است.

پاک فطرت با بیان اینکه نیاز کشور به مسکن 600 هزار واحد مسکونی در سال است اظهار داشت: تاکنون ‌300 هزار واحد مسکونی ساخته شده است و کشور همین تعداد واحد مسکونی نیز کمبود دارد و این در حالی است که حدود 400 هزار واحد مسکونی نیز کمبود مسکن در سال‌های گذشته است که در صورتی که در قالب این طرح سالانه یک‌ میلیون مسکن ساخته شود، هم‌کمبودهای کشور در این سال‌ها جبران‌ می‌شود و هم قیمت مسکن متعادل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه طرح ساخت مسکن پیشنهاد شده کمیسیون عمران مجلس فعلا برای تایید به شورای نگهبان  ارسال شده است، گفت: با اجرای این طرح با اراده دولت در رابطه با تا تامین مالی آن، خیلی از مشکلات مسکن برطرف می‌شود.

پاک فطرت ادامه داد: همچنین طرحی را با موضوع  اخذ مالیات سنگین از خانه‌های خالی نیز برای تایید نهایی به شورای  نگهبان ارائه کردیم که در صورت تایید، عرضه و فروش این‌ مسکن‌های خالی در بازار منجر به شکستن قیمت مسکن می‌شود‌.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمار واقعی در خصوص تعداد مسکن‌های خالی در سطح کشور وجود ندارد، افزود: آمار این مسکن‌های خالی قطعا زیاد است و اغلب آنها متعلق به دولت و شرکت‌های خصولتی است.

 پاک فطرت در خصوص طرح ثبت نام مسکن ملی دولت نیز گفت: این طرح پشتوانه مالی نداشت و قیمت آن چندان فرقی با قیمت مسکن‌های عادی ندارد به همین دلیل نیز در حد شعار باقی ماند. هنر دولت و مجلس باید این باشد که پول‌های سرگردان از جمله سرمایه‌های مردم اعم از پول طلا و غیره را وارد حوزه مسکن کنند چرا که زمانی که تولید و عرضه بالا رود تقاضا کاهش پیدا می‌کند.

انتهای پیام/424/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon