طلای سرخِ چهارمحال و بختیاری‌ در مسیر توسعه؛ ۹۶۰ کیلوگرم زعفران در استان برداشت می‌شود

طلای سرخِ چهارمحال و بختیاری‌ در مسیر توسعه؛ 960 کیلوگرم زعفران در استان برداشت می‌شود

گروه استان‌ها - زعفران یکی از محصولات کم‌آب‌بری است که در سال‌های اخیر کشت آن در چهارمحال و بختیاری با استقبال خوبی از سوی کشاورزان روبرو شده است‌ و ویژگی‌های شاخص استان در زمینه‌های مختلف در‌ تولید زعفران با کیفیت مطلوب تاثیرگذار‌ بوده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، چهارمحال و بختیاری از جمله بخش‌های کوهستانی فلات مرکزی ایران محسوب می‌شود که به سبب موقعیت جغرافیایی ویژه همواره در زمینه کشاورزی در سطح کشور مطرح بوده است و کشاورزی در این استان بعنوان یکی از ظرفیت‌های اصلی اقتصادی به شمار‌ می‌رود و در تامین معیشت خانواده‌ها نقش بسزایی دارد.

با توجه به خشکسالی و کمبود بارش‌ها و خشک شدن سفره‌های آب زیرزمینی در این استان به‌ کارگیری راهکارهای مختلف برای صرفه‌جویی در مصرف و استفاده بهینه از آب‌ و کشت محصولات کم‌آب‌بر در دستور کار قرار گرفته است.

توسعه کشت محصولات کم‌آب‌بر، با صرفه جویی در مصرف آب، کشاورزان‌ این‌ استان را‌ در دستیابی به ارزش افزوده بالا یاری می‌رساند و نقش کشاورزان این استان را در تحقق جهش تولید به اثبات می‌رساند.

زعفران یکی از محصولات کم‌آب‌بری است که در سال‌های اخیر کشت آن در استان با استقبال خوبی از سوی کشاورزان روبرو شده است‌ و ویژگی‌های شاخص استان در زمینه‌های مختلف در‌ تولید زعفران با کیفیت مطلوب تاثیرگذار‌ بوده است.

به سراغ یکی‌ از مزارع کشت زعفران در روستای ارجنک از توابع استان چهارمحال و بختیاری سری می‌زنیم، خانواده‌ای در حال چیدن گل‌های زعفران از زمین کشاورزی خود هستند.

خبرنگار تسنیم با محمد امیدی، کشاورز جوان که در خلال چیدن زعفران، عکس‌های هنری نیز می‌گیرد هم‌صحبت می‌شود.

این‌کشاورز با تعریف از زیبایی گل‌های لطیف زعفران، از همکاری و تلاش اعضای خانواده و حتی همسایگانش در چیدن گل‌های زعفران تشکر کرد و گفت: 3 هزار متر‌ زمین را در ارجنک بلندترین روستای استان به کشت زعفران اختصاص دادم.

امیدی، عدم‌ بارش نزولات جوی در مهر و آبان امسال در استان و سردی هوا‌ را از سختی‌های کشت زعفران دانست و اضافه کرد: نبود کارخانه بسته‌بندی‌ و یک بازار متمرکز برای خرید و فروش این محصول در استان از کاستی‌های کشت این‌ محصول در استان‌ است.

طهورث فتاحی، مدیرصنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان نیز به خبرنگار تسنیم‌ گفت: کشاورزان استان با توجه به شرایط اقلیمی استان به سمت کشت محصولات کم‌آب‌بَر از جمله زعفران گرایش پیدا کرده‌اند.

 فتاحی افزود: امسال از 238 هکتار سطح زیر کشت زعفران، 960 کیلوگرم محصول زعفران در این استان برداشت می‌شود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 15 درصد افزایش را نشان‌ می‌دهد.

وی با اشاره به این که برای حمایت از تولیداتی نظیر محصول پرارزش زعفران اجرای طرح‌های فرآوری و بسته‌بندی اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: راه‌اندازی شرکت بسته‌بندی زعفران هزینه‌های فراوانی را به همراه دارد که با توجه به میزان تولید استان فعلا مقرون به صرفه نیست.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح‌کرد: هم‌اکنون 5 کارگاه کوچک در بسته‌بندی و فرآوری گیاهان دارویی در استان فعالیت دارند که برای بسته‌بندی زعفران نیز می‌توانند مورد استفاده قرار گیرد.

فتاحی ادامه داد:  یکی از جنبه‌های پراهمیت اما مغفول در حوزه کشت زعفران، برندسازی است که در افزایش ارزش‌افزوده برای فروش این محصول نقش فراوانی دارد، هم‌اکنون بیش از 80 درصد از زعفران با کیفیت چهارمحال و بختیاری با برند استان خراسان رضوی به خارج از کشور صادر می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین امیرقلی جعفری، نماینده مردم‌ بروجن در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم‌ در شهرکرد، با تاکید بر اینکه چهارمحال و بختیاری دارای بیشترین منابع آب است اما  بزرگترین معضل این استان هم‌، آب است گفت: با توجه به خشکسالی و کمبود منابع آبی و برای تقویت حوزه کشاورزی، بازنگری در الگوی کشت و نوع کشت باید به صورت جدی اجرایی شود.

وی، توانمندی کشاورزان متعهد، اراضی مستعد و اقلیم مناسب را از ظرفیت‌های بی نظیر این استان دانست و افزود: با توسعه کشت گلخانه‌ای و کشت محصولات با نیاز آبی کمتر می‌توان به اشتغالزایی، بهبود معیشت مردم و توسعه استان امیدوار بود.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی همچنین بر کشاورزی سازگار با اقلیم‌ هر منطقه و توسعه کشاورزی برای تحقق شعار سال تاکید کرد.

انتهای پیام/7540/ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon