وضعیت کرونا در استان همدان بحرانی و خطرناک است
گروه استانها-معاون دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: وضعیت کرونا در استان همدان بحرانی و خطرناک است و برای عبور از این شرایط نیازمند همکاری همه جانبه مردم هستیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، ویروس خطرناک و کشنده کرونا تمام استان را فراگرفته است. این ویروس حتی به منازل و جمعهای خانوادگی هم راه یافته و در کوتاهترین زمان ممکن وارد بدن افراد میشود.
این ویروس کشنده به هیچ گروه سنی رحم نکرده و پس از ورود به بدن بیمار شروع به تکثیر میکند. تنگی نفس شدید، ضعف و بیحالی، بدن درد، کمر درد، مشکلات گوارشی و علادم گوارشی از شایعترین علائم ابتلا به این بیماری است.
تاکنون بیش از یک هزار بیمار مبتلا به کرونا در استان همدان بر اثر عوارض سخت و غیرقابل تحمل بیماری جان خود را از دست دادهاند و برخی از بیماران نیز با گذشت مدت طولانی از ابتلا به ویروس هنوز به حالت عادی خود بازنگشتهاند.
از آنجا که ویروس کرونا یک بیماری تنفسی است و شایع ترین علائم آن شبیه به سرماخوردگی است بنابراین نباید با ویروس سرماخوردگی گرفته شود و لازم است بیماران با بروز اولین علائم تنفسی به مراکز درمانی مراجعه کنند.
ابتلا به کرونا جرم نیست، پس باید ضمن خودداری از انکار بیماری و به منظور حفظ سلامتی و جان عزیزان خود تا 14 روز در قرنطینه بمانید.
روند مراجعه بیماران تنفسی به مراکز درمانی همچنان صعودی است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: همچنان شاهد مراجعه روزانه تعداد زیادی از بیماران تنفسی به بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی در سطح استان هستیم.
منوچهر کرمی در مصاحبه با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: وضعیت چهار شهرستان اوضاع به شدت بحرانی است و برای کنترل آن در کنار اعمال محدودیتها نیازمند همکاری مردم هستیم.
وی با تاکید بر اینکه قدرت سرایت پذیری ویروس افزایش یافته و در وضعیت بحرانی قرار گرفته ایم، تصریح کرد: روابط درون خانوادگی به یک عامل مهم در افزایش آمار مبتلایان شناسایی شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه مراکز 16 ساعته ما در نقاط مختلف استان آماده خدمات رسانی به بیماران تنفسی و مشکوک به کرونا هستند، عنوان کرد: بیماران در صورت بروز هرگونه علائم تنفسی و شبیه به سرماخوردگی باید به این مراکز مراجعه کنند.
علائم کرونا را با سرماخوردگی اشتباه نگیرید
کرمی با تاکید بر اینکه هرگز نباید کرونا را با سرماخوردگی اشتباه بگیرید، تصریح کرد: تشخیص سرماخوردگی از کرونا فقط بر عهده پزشک است بنابراین بیماران از هرگونه خوددرمانی و انکار بیماری باید بپرهیزند.
وی با بیان اینکه در صورت مشاهده هرگونه علائم تنفسی، گوارشی و شبیه به سرماخوردگی باید خود را به مدت 14 روز قرنطینه کنید، اظهار داشت: ممکن است علائم کرونا در یک بیمار به شکل خفیف و در دیگری به صورت حاد بروز بروز کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه هرچه فاصله بروز علائم تا مراجعه بیمار به مراکز درمانی کمتر باشد شانس بهبودی او بیشتر میشود، تصریح کرد: متاسفانه برخی بیماران بخاطر ترس و یا هر دلیل دیگری در مراحل تشدید بیماری به بیمارستان مراجعه میکنند و که همین امر سبب افزایش بیماران بدحال و نیاز به بستری میشود.
کرمی با بیان اینکه تنها خواهش و تقاضای ما از مردم این است که برای در امان ماندن از بیماری در خانه بمانند و به هیچ عنوان در تجمعات و جمعهای خانوادگی حاضر نشوند، گفت: در شرایط فعلی هیچ واکسن و دارویی برای درمان قطعی بیماری وجود ندارد.
وی درباره توصیه های کارشناسان و پزشکان طب سنتی برای پیشگیری و کنترل بیماری کرونا، اظهار داشت: بر اساس تحقیقات کارشناسان طب سنتی شست و شوی حلق و بینی با آب نمک غلیظ و آب ولرم، استفاده از رایحه های پرتقال و نارنج، مصرف استاندارد زنجبیل، دارچین و آبلمیو در غذاها نیز در پیشگیری و کوتاه کردن دوره بیماری موثر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در باره وضعیت فعلی کرونا در استان، اظهار داشت: دورهمی های خانوادگی به عنوان عامل اول و علت ابتلای 53 درصد از بیماران کرونایی به این ویروس خطرناک است.
رشید حیدری مقدم با بیان اینکه در کل استان همدان 25 مرکز 16 ساعته خدمات تست گیری و ارائه مشاوره به بیماران کرونایی را انجام میدهند، تصریح کرد: بیماران باید بلافاصله پس از بروز نخستین علائم بیماری به این مراکز مراجعه کنند.
وی با تاکید براینکه در موج اول بیماری میانگین مرگ روزانه بیماران بر اثر کرونا 4 نفر، در موج دوم 8 نفر و در موج سوم 15 نفر شده است، اظهار داشت: این آمار به معنای خطرناکترشدن بیماری در موج سوم است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: در موج نخست بیماری تعداد بیماران بستری روزانه 70 نفر، موج دوم 115 و در موج سوم به 140 نفر رسیده است.
حیدری مقدم باتاکید بر اینکه وضعیت چند شهرستان استان در حالت بحرانی و بسیار خطرناک است، تصریح کرد: برای کنترل اوضاع و بهبود شرایط نیازمند همکاری و رعایت هرچه بیشتر پروتکلها از سوی مردم هستیم.
انتهای پیام/ ز