برنامه‌های ارکستر صداوسیما در سالگرد "حاج قاسم"/ روی موسیقی تیتراژ و دعوتِ خواننده‌ها به تلویزیون چه نظارتی می‌شود؟

برنامه‌های ارکستر صداوسیما در سالگرد "حاج قاسم"/ روی موسیقی تیتراژ و دعوتِ خواننده‌ها به تلویزیون چه نظارتی می‌شود؟

مدیر دفتر موسیقی و سرود صداوسیما درباره نظارت بر تیتراژ سریال‌ها و حضور خوانندگان در برنامه‌های تلویزیونی خصوصاً مناسبت‌ها توضیحاتی داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از موضوعات مهم در تلویزیون، موضوع تیتراژ سریال‌ها و حضور خوانندگان در برنامه‌های تلویزیونی خصوصاً مناسبت‌ها است. محمدمهدی نراقیان مدیر دفتر موسیقی و سرود سازمان صداوسیما درباره نظارت بر موسیقی تیتراژ برنامه‌ها خصوصاً سریال‌ها، گفت:موضوع تیتراژ یکی از مهم‌ترین فصل‌های کار دفتر موسیقی و سرود سازمان است. تیتراژها هم مانند سایر قطعات موسیقی، باید قبل از پخش مجوز بگیرند، اما در این زمینه حساسیت ویژه داریم که هر چه بیشتر به سمت برنامه‌های نمایشی می‌رود این حساسیت بیشتر خواهد شد.

وی افزود: یک خواننده با اجرای یک تیتراژ به مقدار قابل توجهی در مسیر حرفه‌ای پیشرفت می‌کند. از نظر ما صرفاً مجوز پخش داشتن برای انتخاب تیتراژ برنامه ملاک نیست؛ بلکه باید بین کیفیت موسیقی تیتراژ و صلاحیت عوامل آن با برنامه و اهمیت آن تناظر وجود داشته باشد. در تدوین شیوه‌نامه‌ها هم اصول خاص برای تیتراژ در نظر گرفته می‌شود. البته از نظر همخوانی با محتوا به اعتقاد من تیتراژ نباید تناظر یک به یک با محتوای سریال یا برنامه داشته باشد. تیتراژ اثری مستقل است که انتخاب آن به سلیقه سازنده برنامه بستگی دارد.

موسیقی , صدا و سیما , تلویزیون , سریال ,

مدیر دفتر موسیقی و سرود سازمان صداوسیما در پاسخ به این سؤال که برای جلوگیری از رفتارِ تیمی و به‌گونه‌ای مافیا در موسیقی تیتراژ و یا حضور خوانندگان در برنامه‌های تلویزیونی چه تمهیداتی را در دستور کار دارید، به خبرنگار تسنیم  گفت:  باید این را در وهله اول بدانیم که جریان موسیقی درون صداوسیما چیزی جدای از جریان موسیقی در کل کشور نیست. بالأخره جریان غالبی در فضای تجاری موسیقی ما وجود دارد که لزوماً یک نفر یا دو نفر هم نیست. سازوکارهای اقتصادی و سیاسی و سلیقه و مخاطب جامعه این جریان غالب را شکل می‌دهد. به هر حال این جریان غلب طبیعتاً اثرش را روی آنتن تلویزیون هم می‌گذارد.

وی اشاره کرد: من آسیبِ این جریان غالب را در ارتباطات غیرشفاف و ناسالمی که بین برخی از برنامه‌سازان تلویزیونی و بخشی از تهیه‌کنندگان موسیقی برقرار می‌شود می‌بینم. تا موقعی که این ارتباط شفاف باشد دستمزد و مسیر انتخاب آن مشخص باشد هیچ مشکلی وجود ندارد. جایی که این ارتباط غیرشفاف و رسمی می‌شود مسئله ایجاد می‌کند. تا موقعی که این دو طرف شفاف و مدیریت نشوند و در واقع ابزار رسمی و شفافی برای این رابطه و تبادل طراحی نکنیم، هر تقلّایی در مسیرِ جلوگیری از این اتفاق، فقط نرخ رابطه‌ها را بالاتر می‌برد.  ما وارد این موضوع شده‌ایم و رصد را در دستور کار قرار داده‌ایم. وقتی میزان پخش، اقبال مخاطب به خواننده‌ها و سطح شرکت‌های طرف قرارداد با خواننده را بررسی می‌کنیم حضور خواننده و تهیه‌کننده‌ها و شرکت‌های طرف قرارداد با آن خواننده، روی آنتن بیشتر باشد، آنجا محل سؤال ما خواهد بود.   

نراقیان با اشاره به اینکه ما بیشتر سیاستگذاریم تا برخوردکننده، گفت: ما در این راستا بیشتر وظیفه تشخیص داریم و کارمان سیاستگذاری است تا برخورد! ابزارهای برخورد با خواننده و تهیه‌کنندگان برای هر نوع موضوع متفاوت است.

او در خصوص آخرین وضعیت ارکستر سموفینک رسانه ملّی و برنامه ویژه برای سالگرد شهادت سپهبد قاسم سلیمانی، تصریح کرد: اکنون کمی شیوع کرونا کار را سخت کرده اما تمرین‌ها به صورت گروه‌های سازی جداگانه ادامه دارد.  امسال تمرکز بر ضبط موسیقی قرار گرفته و کارهایی ضبط شده که به زودی رونمایی خواهد شد. تنها ارکستر سمفونیکی هستیم که با وجود زیرساخت مناسب، گروه در استودیویی تمرین می‌کنند که 600 متر مربع فضا دارد و با حفظ فاصله می‌توانند بنشینند. اما با این وجود کار سخت است و دو سه کاری را برای سالگرد حاج قاسم در دستور کار داریم. در صورت نظر مساعد ستاد ملّی کرونا این کارها به صورت زنده پخش شوند و یا ضبط و به صورت تلویزیونی روی آنتن برود.

مدیر دفتر موسیقی و سرود صداوسیما در پاسخ به این سؤال که آیا همه آثار موسیقایی و اشعارشان برای پخش از شبکه‌های ملی، استانی و برون‌مرزی الزاماً باید از این دفتر مجوز داشته باشند، تأکید کرد: براساس مصوبات سازمان، هر قطعه موسیقی که قرار باشد از آنتن هر کدام از شبکه‌های رسانه ملی از شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی ملی، استانی و برون‌مرزی پخش شود، باید مجوز پخش دفتر موسیقی و سرود سازمان را داشته باشد. البته همه کارهایی که روی آنتن می‌روند لزوماً از دفتر موسیقی مجوز نگرفته‌اند اما میزانِ خطا کمتر از 10 درصد بوده و روند رو به کاهشی را طی می‌کند.  

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران