قرائت گزارش کمیسیون اصل نود درباره نحوه توزیع نهادههای دامی
گزارش کمیسیون اصل نود در مورد مشکلات تامین ارز و توزیع نهادههای دامی در صحن علنی پارلمان قرائت شد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه 25 آبان) قوه مقننه گرازش این کمیسیون درباره مشکلات تامین ارز و توزیع نهادهای دامی را قرائت کرد.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
خضریان در قرائت این گزارش،گفت: کمیسیون اصل نود با توجه به مشکلات در حوزه تامین نهادههای دامی به تهیه گزارشی پرداخت، طبق بررسیهای صورت گرفته 90 درصد نهادههای دامی مورد نیاز از طریق واردات صورت میگیرد که کشور سالانه نیاز به 9 میلیون تن ذرت و 4 میلیون و 200 هزار تن سویا و 5.5 میلیون تن جو است، بنابراین این نهادهها باید روان توزیع شود، لذا عدم تامین به موقع آن باعث کاهش در میزان تولید فرآوردههای دامی و طیور و آبزیان شده و زیان گسترده و جبران ناپذیر وارد میکند.
وی افزود: کمیسیون اصل 90 با توجه به شکایات وارده و وظیفه نظارتی خود در راستای شناسایی عناصر موثر در بروز بحران و توزیع ناعادلانه نهادههای دام و طیور و حل مشکلات دامداران و مرغداری های کشور برای دسترسی به نهادههای دامی و کنترل روند افزایشی قیمت گوشت و مرغ جلساتی با نمایندگان دستگاههای اجرایی برگزار کرد.
خضریان در قرائت بخشی از این گزارش گفت: نوسانات رخ داده در قیمتها به خاطر نبود نظارت بوده و باید بر نحوه توزیع نظارت شود باید مشخص شود وارد کننده دانههای روغن و کارخانه دار اصلی سویا چه کسی است؟ چون طبق بررسیها برخی از واردکنندگان 300 میلیارد تومان کنجاله را در سامانه عرضه نکردند و در بازار آزاد عرضه کردند که این سود 3 هزار میلیاردی به آنها داده است باید مسوولان نظارتی بر این موضوع نظارت داشته باشند.
وی با بیان این که وزارت کشاورزی از ذخایر استراتژیک برای کنترل بازار برداشت کرده است، گفت که باید مشخص شود این ذخایر در کجا عرضه شده است پیشنهاد ما این است که به جای آن که واردات نهادههای دام و طیور در انحصار شرکتها و افراد خاص باشد در این کار تشکلهای ذیربط هم دخیل شوند.
سخنگوی کمیسیون اصل نود همچنین گفت که مستندات این گزارش به همراه مشکلات مربوطه به مراجع نظارتی همچون سازمان بازرسی و دیوان مجاسبات ارجاع شده تا تخلفات را رسیدگی کنند و مجازات قانونی را اعمال کند.
گزارش کمیسیون اصل نود درخصوص مشکلات تامین ارز و توزیع نهادههای دامی را اینجا بخوانید
انتهای پیام/