صنف تالارداران و هتل‌داران در استان زنجان در مرز ورشکستگی/ ‌وام‌هایی که دردی دوا نکرد


صنف تالارداران و هتل‌داران در استان زنجان در مرز ورشکستگی/ ‌وام‌هایی که دردی دوا نکرد

گروه استان‌ها ـ در پی تعطیلی تالارها بخاطر کرونا و همینطور وام‌های دولت در راستای حمایت از آنان سبب شده که صنف تالارداران و هتل‌داران در استان زنجان در مرز ورشکستگی قرار بگیرند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، ماه‌هاست که بیماری کرونا سراسر جهان را فرا گرفته و هیچ جای این کره خاکی از شر ویروس نحس کرونا در امان نیست. همه مسائل مهم دنیا تحت تاثیر بیماری قرار گرفته‌اند و زندگی در حال نشان دادن روی دیگری از خود به بشر است. از روزهای انتهایی سال گذشته که ویروس کرونا وارد ایران شد کم‌تر کسی تصور می‌کرد که شاید نوروز سال آینده هم در شرایط کرونایی فرا رسد. مراسمات و برنامه‌ها لغو و مشاغل و اماکن مختلف تعطیل می‌شدند و باورها و تصورات بر این پایه بود که با آمدن تابستان همه چیز تمام می‌شود.

از همان روزهای ابتدایی یکی از اصلی‌ترین ممنوعیت‌هایی که لحاظ شد، تعطیلی تالارها و رستوران‌ها و لغو شدن مراسمات عزا و عروسی بود. اگرچه در این مدت بسیاری از خلاءهای نظارتی موجود سوء استفاده کرده و مراسمات خود را برگزار کردند اما تالارها و رستوران‌هایی که مجوز رسمی فعالیت داشتند به محدودیت‌ها پایبند مانده و تعطیل هستند. تعطیلی که امروز به 9 ماه رسیده است و امنیت شغلی تالار داران، کارگران این اماکن و شغل‌های مرتبط با آن‌ها را از بین برده است.

اگرچه کرونا در تمام ابعاد آسیب‌های فراوانی را به دولت‌ها و مردم وارد کرده است اما در این مدت هر قشری به نحوی با شرایط کنار آمده است و پروتکل‌ها برای فعالیت‌های مختلف بومی شده‌اند و هر قشری و شغلی راه خود را پیدا کرده و توانسته است با شرایط منطبق شود اما این تعطیلی 9 ماهه برای تالارداران بسیار گران تمام شده و عده بسیاری از آن‌ها در شهر زنجان مدت‌هاست که درآمدی نداشته‌اند.

با توجه به اینکه سیاست‌های حمایتی دولت تا این لحظه به هیچ وجه موفق نبوده و فشار تورم و گرانی هر لحظه در حال افزایش است، طبیعتا نداشتن درآمد در این شرایط می‌تواند ضربه سختی را به اصناف وارد کند به طوری که سال‌ها کار هم نتواند جبران آسیبی باشد که در این مدت به آن‌ها وارد شده است. و با توجه به نامشخص بودن زمان تداوم انتقال ویروس کرونا عملا برنامه‌ریزی و امید داشتن به آینده هم بی ثمر است و اگر همین رویه تعطیلی در پیش گرفته شود شاید به صرفه تر باشد که تالار داران به فعالیت دیگری مشغول باشند.

موضوعی که باید بررسی شود این است که آیا بهتر نبود با توجه به ظرفیت تالارها پروتکل‌های بهداشتی بومی شده ارائه می‌شدند تا هم مراسمات با رعایت پروتکل‌ها و بدون مخفی‌کاری برگزار شدند و هم امنیت شغلی فعالان این حوزه از بین نمی‌رفت؟ سرنوشت کارگران مشغول در تالارها چه شده و تعداد افراد بیکار شده چه سرنوشتی خواهند داشت؟

محمد بازرگان، رئیس اتحادیه چلوکبابی، رستوران‌ها و هتلداران استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم، با بیان اینکه حدود 9 ماه است طبق مصوبه ستاد کرونا هتل‌ها تعطیل هستند، اظهار داشت: نزدیک به 2 هزار نیروی فعال در این حوزه ماه‌هاست بیکارند و هیچ حمایتی تا به این لحظه از ما نشده است. وام کرونایی هم آنقدر مبلغش کم بود که پاسخگوی ضرر ما نبود و از طرفی به دلیل اینکه درآمدی نداریم پرداخت اقساط آن برای ما غیرممکن است.

وی افزود: حدود 10 الی 20 درصد واحدها جمع‌آوری شده‌اند و بقیه همکاران چشم انتظارند که در صورت بازگشایی تالارها بتوانند ضرر خود را جبران کنند. با توجه به اینکه نزدیک 40 درصد تالارها اجاره‌ای هستند خسارت‌ها بیشتر نیز شده‌اند و تالارداران از پس پرداخت کرایه‌ها بر نمی‌آیند.

رئیس اتحادیه چلوکبابی، رستوران‌ها و هتلداران استان زنجان تصریح کرد: بعضی از کارگران و شاغلان این حوزه همچنان چشم انتظار بازگشایی هستند و عده‌ای از آن‌ها به دنبال شغل دیگری هستند چرا که اکثرا از قشر ضعیف جامعه هستند شرایط برای آن‌ها بسیار دشوارتر نیز شده است.

وی در رابطه با پرداخت بیمه کارگران گفت: ما مکلف هستیم بیمه عده‌ای که همچنان قرارداد دارند را پرداخت کنیم و متولیان بیمه توجه و نظارت ویژه‌ای در این امر دارند. در این شرایط اقتصادی دشوار حتی اگر یک ماه حق بیمه کارگران پرداخت نشود با افراد برخورد جدی می‌شود اما این امر منصفانه نیست و ای کاش مسئولان بیمه کمی شرایط را برای ما تسهیل می‌کردند.

بازرگان افزود: با توجه به اینکه کارگران ما دوره دیده هستند و در صورت بازگشایی به آن‌ها نیاز داریم مجبور هستیم حق بیمه را پرداخت کنیم و کارگر را نگهداریم چون به آن‌ها نیاز داریم.

وی در پایان درخواست خود را از دولت و مسئولان استانی بیان کرد و گفت: انتظار ما این است که فکری به حال صنف ورشکسته ما بکنند. ما در نامه‌ای به آقای استاندار درخواست بازگشایی را ارسال کردیم که بی پاسخ ماند و انتظار داریم آقای استاندار شرایط ما را در نظر بگیرد چرا که در شهرهای اطراف تالارها به فعالیت خود ادامه می‌دهند و مشکلی برای فعالیت ندارند. 

علی کریمی، مدیر روابط کار اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم با تاکید بر اینکه کرونا به شدت آمار بیکاری را افزایش داده است، اظهار کرد: بیشترین بحث بیکاری را در صنوف و بخش خدمات نظیر تالارها، رستوران‌ها، باشگاه‌های ورزشی و استخرها داشتیم.

وی با بیان اینکه به طور کلی این امر در کشور رخ داده است، افزود: کارگران می‌توانند طبق قانون کار به سامانه جامع بیمه بیکاری ثبت نام کنند و پس از سر رسید بیمه بیکاری برای آن‌ها پرداخت شود.

مدیر روابط کار اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: قرارداد کار دو سویه است و زمانی که کارگر کار نکند مزدی دریافت نمی‌کند و شامل قانون کار نمی‌شود، بر این اساس می‌تواند از بیمه بیکاری استفاده کند در نتیجه لزومی برای بیمه کارگری که کار نمی‌کند نیست. 

با تمام آنچه گفته شد اگرچه شرایط از نظر بهداشت و درمان دشوار است اما شرایط اقتصادی هم تعریف چندانی ندارد و یکی از ملزوماتی که برای رعایت پروتکل‌ها نیاز است وجود درآمد حداقلی و وضعیت اقتصادی مناسب است. دولت و مسئولان دولتی می‌توانند در این روزهای سخت کرونایی، با اعطای وام‌های کم بهره از این قشر حمایت کنند چرا که طبق گفته اتحادیه، اکثر هتل‌داران و تالارداران در زنجان در مرز ورشکستگی هستند و اگر این ورشکستگی رقم بخورد بسیاری از کارگران بیکار می‌شوند. امید است مسئولان مربوطه فکری به حال این قشر کنند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon