محصولات استراتژیک کشاورزی میتوانند در توسعه استان خراسان جنوبی نقش آفرینی کنند
گروه استانها- استاندار خراسانجنوبی در جمع زرشک کاران و زعفران کاران استان حضور یافت و با نحوه کاشت و برداشت این محصول استراتژیک از نزدیک آشنا شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حمید ملانوری صبح امروز با حضور در یکی از باغهای زرشکی روستای مهمویی با نحوه کاشت و برداشت این محصول استراتژیک از نزدیک آشنا شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، مدیرکل روابط عمومی استانداری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی و جمعی مدیران استان در این بازدید حضور داشتند.
بر اساس پیش بینیهای صورت گرفته امسال حدود 21 هزار و 900 تن زرشک از سطح 18 هزار و 527 هکتار از باغات استان برداشت میشود که به نسبت 20 هزار و 900 تن زرشک برداشت شده در سال گذشته با رشد مواجه است.
شهرستان قاینات با تولید 6 هزار و 370 تن زرشک بیشترین میزان تولید این محصول را داراست.
استاندار خراسان جنوبی در ادامه از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز بازدید کرد.
هدف از این بازدید، رصد شرایط موجود، آشنایی با ظرفیتهای تحقیقاتی این مرکز و بررسی راههای توسعه خدمات به کشاورزان در این مرکز بود.
ملانوری در حاشیه این بازدید گفت: محصولات استراتژیک قابلیتهایی است که درصورت توجه میتوانند در توسعه استان نقش آفرینی کنند.
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، یک سازمان ویژه تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در شهر خوسف است که در سال 1382 و با هدف پژوهش و تحقیق بر روی محصولات کشاورزی و دامی استان تأسیس شده است.
تدوین اطلس ذخایر ژنتیکی محصولات باغی، معرفی ژنوتیپ های برتر گل محمدی بر اساس عملکرد مطلوب گل، احداث اولین باغ الگویی متراکم پیوندی عناب در کشور، بررسی اثر مقادیر آب آبیاری در دو روش آبیاری قطره ای و شیاری بر عملکرد هندوانه از مهمترین دستاوردهای پژوهشگران این مرکز است.
استاندار در جریان بازدید از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در یکی از مزارع زعفران جنب این مجموعه نیز حضور یافت و در جریان روند کاشت، داشت و برداشت زعفران قرار گرفت.
16 هزار و 807 هکتار از مزارع استان زیر کشت زعفران است و پیشبینی میشود امسال 70 تن زعفران از اراضی زیر کشت این محصول برداشت شود و تولید زعفران نسبت به سال گذشته سه و نیم درصد افزایش یابد.
استاندار خراسان جنوبی در ادامه برنامه بازدید صبح امروز خود از مجتمع گلخانهای شهرستان خوسف نیز بازدید کرد.
این بازدید با هدف آشنایی با روند اجرا و پیشرفت کار در طرح هزار هکتار مجتمع گلخانه ای استان صورت گرفت.
یک مجتمع گلخانهای خوسف به عنوان بزرگترین مجتمع گلخانهای استان در زمینی به مساحت 30 هکتار و با 54 واحد گلخانه ای احداث شده و جهاد کشاورزی بخش عمدهای از این واحدهای گلخانهای را به سرمایه گذاران متقاضی واگذار کرده است.
انتهای پیام/ 252/ ع