پاشینیان: مسئول وخامت اوضاع قره باغ هستم/ ترکیه و تروریست‌ها عامل ناکامی ارمنستان

پاشینیان: مسئول وخامت اوضاع قره باغ هستم/ ترکیه و تروریست‌ها عامل ناکامی ارمنستان

نخست وزیر ارمنستان خود را مسئول اصلی اوضاع کنونی در منطقه قره باغ دانست و گفت: "حاضرم در مقابل دادگاه مردم ارمنستان بایستم" و یادآور شد، نظامیان ارمنی علاوه بر ارتش آذربایجان، در مقابل نظامیان ترکیه و مزدوران خارجی می‌جنگیدند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "نیکول پاشینیان" نخست وزیر ارمنستان خود را مسئول اصلی وخامت اوضاع کنونی در منطقه قره باغ کوهستانی می‌داند. به گفته وی، ایروان نتوانست منطق حاکم بر مذاکرات را تغییر دهد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

نخست وزیر ارمنستان امروز (دوشنبه) در یک کنفرانس مطبوعاتی آنلاین گفت: «من شخصاً نخستین مقامی هستم که مسئول آنچه در قره باغ اتفاق افتاده، است. در این مسئله هیچ اختلاف نظری وجود ندارد.»

پاشینیان افزود: «من به خوبی درک می‌کنم که باید "در برابر دادگاه" مردم ارمنستان حاضر شود. البته این افراد (بعنوان قاضی این دادگاه) باید از همه شرایط پرونده اطلاع داشته باشند، باید با مقامات نظامی، مخالفان و دولت گفت‌وگو کنند و با واقعیات ماجرا آشنا شوند.»

وی ادامه داد: «تا ماه مه سال 018 ، هنگامی که او به قدرت رسید، روند مذاکرات نقطه بازگشت را پشت سر گذاشته بود و به طور واضح خطوط امتیازات ارضی، بدون تعیین وضعیت، و به عبارت دیگر- "دادن سرزمین‌ها در ازای هیچ چیز" ترسیم شده بود. ما سعی کردیم این منطق را تغییر دهیم. من سعی کردم مقاومت خود را افزایش دهم، ولی موفق نشدیم.»  

به گفته وی، در حال حاضر، مهمترین مسئله وضعیت منطقه قره باغ کوهستانی به همراه مسائل انسان دوستانه و سایر موارد ضروری در این رابطه است.

پاشینیان همچنین اعلام کرد که نیروهای نظامی ارمنستان به دلیل اینکه نه تنها با ارتش آذربایجان، بلکه با نیروهای مسلح ترکیه و مزدوران تروریستی وارده شده از خاورمیانه میجنگیدند، در مناقشه قره باغ شکست خوردند.

نخست وزیر ارمنستان گفت: «در نتیجه نبردهای ماه جولای (در شمال شرقی ارمنستان) مشخص شد که ما آماده جنگ با ارتش آذربایجان هستیم. با این حال، دلیل اصلی ناکامی ما جنگ با آذربایجان، ترکیه و تروریست‌ها بودند.»

در اواخر ماه سپتامبر، پاشینیان گفته بود که مقامات بلندپایه ارتش ترکیه در آذربایجان هستند و هدایت عملیات نظامی در قره باغ را بر عهده دارند.

در اوایل ماه اکتبر، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه از انتقال حداقل 300 نیروی تروریستی از طریق ترکیه به باکو صحبت کرد. مقامات مسکو نیز بارها نسبت به این مسئله هشدار دادند. بعد از آن رسانه‌های گروهی به تدریج گزارشاتی از حضور صدها شبه نظامی سوری مرتبط با ترکیه مستقر در قره باغ خبر دادند.

در اوایل ماه نوامبر، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، از نگرانی مسکو درباره بین‌المللی شدن مناقشه قره باغ و درگیر شدن گروه‌های مسلح اعزامی از خاورمیانه به این منطقه خبر داده و اعلام کرد که تعداد آنها در حال حاضر به  دو هزار نفر رسیده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon