سرما و داغ خسارت گلهای یخ زده زعفران بر دل کشاورزان خراسان جنوبی/ زعفران کاران نسبت به بیمه اراضی زعفران عجله کنند
گروه استانها- کشاورزان خراسان جنوبی در حال برداشت گلهای ارغوانی رنگ زعفران هستند و یخبندان شب گذشته سبب خسارت ۳۰ تا ۷۰ درصدی به مزارع زعفران در برخی نقاط استان شد. این در حالی است که برخی از این مزارع بیمه نبوده و مشمول پرداخت خسارت نمیشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، همه خراسان جنوبی و شهرستان قاینات را با نام طلای سرخ میشناسند و طلای سرخ برند خراسان جنوبی در آن سوی مرزهاست و خارجیها برایش سر و دست میشکنند.
متأسفامه این محصول خوش رنگ و با ارزش که نامش زعفران است خام فروشی میشود و سود اصلی آن به کام کشورهایی است که زعفران ما را به نام خود برند میزنند اما باز هم نان آور تعداد زیادی از کشاورزان خراسان جنوبی است. کشاورزانی که سالی یک بار به امید به ثمر نشستن این ادویه تلاش و کوشش میکنند تا محصول یک ساله را برداشت کنند
این روزها که روزهای پر کار بهرهبرداران زعفران کار در خراسان جنوبی است و قصه پرغصه خام فروشی، مافیای دلالان و قیمتهای پایین گل زعفران نسبت به دو سال گذشته، کمبود کارگر و کسادی بازار داستان تکراری همه ساله است اما امسال سرما و یخبندان و کرونا و کسادی بازار نیز بر دغدغه کشاورزان افزوده است.
یکی از کشاورزان قاینی در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: با هزار امید بر سر مزارع زعفران رفتم اما با دیدن گلهای یخ زده قلبم به درد آمد چرا که با این وضعیت کسی آنها را نمیخرد و گل زعفران یخ زده دیگر ارزشی ندارد و باید دورریخته شود.
وی افزود: دسترنج یک سالهمان روی دست مان میماند و ما ماندهایم و گلهای زعفرانی که یخ بر شده است.
یکی دیگر از زعفران کاران اسفدنی نیز که دل پر دردی از مشکلات سر راه زعفران کاران دارد بیان کرد: با این شرایط این سرمازدگی را کم داشتیم تا حاصل تلاش یک سالهمان نابود شود حتی هزینهای برای بیمه محصولاتمان نداریم و باید شاهد تباه شدن سرمایهزندگیمان باشیم.
وی ادامه داد: کشاورز و دامدار چقدر درآمد دارد که باید زعفران، دام، طیور و هر چه دارد را بیمه کند؟ اگر با هر سختی بیمه هم کردیم خسارتها که همان زمان پرداخت نمیشود که دلمان خوش باشد و همیشه هرچی مشکل است برای کشاورز است.
مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی خراسان جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: بیشترین سطح بیمه شده زعفران در سال زراعی گذشته مربوط به شهرستانهای سرایان، بشرویه و قاین بوده است و تعداد بیمه گذاران زعفران در سال 98_99 تعداد 5 هزار بیمه گذار بوده که در این راستا 3 هزار و 24 هکتار مزارع زیرکشت زعفران بیمه شدند.
غنچه، اظهار داشت: سرما و یخبندان و بارندگی در زمان برداشت گل، زعفران را دچار خسارت میکند که در چند شب گذشته بیشترین خسارت وارد شده مربوط به سرایان، قاین و آرین شهر بوده است.
وی افزود: فردوس، بشرویه، عشق آباد و اسفدن نیز جزو نقاطی هستند که در اثر سرمازگی دچار خسارت شدند.
مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر فصل بیمه کردن مزارع زعفران است و کشاورزان تنها در آبان، آذر و دی مهلت دارند نسبت به بیمه مزارع خود اقدام کنند افزود: سرمازگیهای اخیز خسارتی 30 تا 100 درصدی به مزارع زعفران وارد کرده است.
انتهای پیام /254/ ع