تعاونیهای مشکلدار جنوب آذربایجانغربی برای ایجاد اشتغال فعالسازی میشوند
گروه استانها ـ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی گفت: هماکنون تعاونیهای مشکلدار جنوب استان از جمله سردشت، پیرانشهر و مهاباد در اولویت فعالسازی قرار داشته و هم و غم این اداره کل، حل مسائل حادتر و سپس رسیدگی به سایر موارد است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، موضوع بیکاری از جملات معضلات اصلی جوانان در کشور و به تبع آن در آذربایجانغربی به شمار میرود؛ در این بین سردشت در جنوب استان نیز یکی از شهرستانهایی است که نبود اشتغال در آن مشکلات بسیاری را برای خانوادهها به وجود آورده است.
مهر ماه سال گذشته فرماندار سردشت اعلام کرد که این شهرستان دارای 23 درصد نرخ بیکاری است که با تعطیلی معابر مرزی «اشکان» و «قاسمرش» بر این میزان افزوده شده است.
شهرستان سردشت حدود 120 هزار نفر جمعیت دارد که بیشتر آنها با مشکل بیکاری مواجه بوده و برای همین سالانه تعدادی از ساکنان این شهرستان مجبور به مهاجرت به سایر شهرستانها یا مهاجرت به خارج از کشور میشوند.
4 هزار نفر از ساکنان شهرستان سردشت به علت بیکاری مهاجرت کردند
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی اخیرا در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با ابراز تاسف از اینکه امسال چهار هزار نفر از ساکنان شهرستان سردشت اقدام به مهاجرت کردهاند اظهار داشت: متاسفانه سردشت از هیچ گونه امکاناتی برخوردار نیست.
کمال حسینپور گفت: حتی متاسفانه صنعت در این شهرستان جریان نداشته و وضعیت جغرافیایی آن به گونهای است که فعالیت کشاورزی نیز در آن امکانپذیر نیست.
وی تصریح کرد: تنها راهی که جوانان و مردم سردشت بتوانند اشتغال کرده و معیشت زندگی خود را تامین کنند مرزهای کیله، قاسم رش و اشکان است اما متاسفانه با وجود اینکه مرز کیله از همه مرزها فعالتر است، اما دولت و پارلمان عراق موافق رسمی شدن این مرز نیست بنابراین باید برای این دغدغه مردم سردشت چارهاندیشی کرد.
بنیاد برکت به رفع بیکاری در سردشت کمک میکند
در این راستا مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی با اشاره به جلسه اخیر با بنیاد برکت افزود: به بنیاد برکت پیشنهاد شد که در اولین گام، کارخانه های راکد را در این شهرستان فعال کند.
ابوالفضل عبادی گفت: از سوی دیگر به تمام مردم جنوب استان از جمله سردشت که با مشکلات عدیده بیکاری مواجه هستند اعلام شده که هر کس طرح و برنامهای برای ایجاد اشتغال دارد را ارائه دهد.
وی تصریح کرد: بنابراین با توجه به امکانات بسیار بنیاد برکت، میتوان از ظرفیت این بنیاد برای حل معضل شهرستانهایی مانند سردشت و پیرانشهر که دارای کولهبر هستند استفاده کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی افزود: هم اکنون تعاونیهای مشکلدار جنوب استان از جمله سردشت، پیرانشهر و مهاباد در اولویت فعالسازی قرار داشته و هم و غم این اداره کل آن است که در وهله نخست مسائل حادتر را حل کند و سپس به سایر موارد رسیدگی شود.
وی اظهار داشت: در این راستا واحدهایی که توسط بانکها تملک شده و راکد هستند، یا باید فعال شده و یا به افراد دیگری واگذار شود تا آغاز به فعالیت کنند چون نباید سرمایه راکد بمانند همانطور که در قانون برنامه ششم به میزان 35 درصد رشد اقتصادی در بهره وری پیشبینی شده است.
عبادی تصریح کرد: یکی از محورهای بهرهوری، بهره وری سرمایه است که هم اکنون در اولویت قرار دارد بنابراین سرمایههای راکد باید فعال شده و در چرخه تولید روند.
فضای کسب و کار در سردشت محدود است
«عثمان محمودزاده» یکی از ساکنان منطقه سردشت گفت: این شهرستان بسیار محروم است و هیچ امکاناتی ندارد و اگر موقعیت مهاجرت را داشتم حتما به شهرستان دیگری برای اشتغال میرفتم چون فضای کسب و کار در آن محدود است.
«نرمان عیسیزاده» نیز دیگر شهروند سردشتی اظهار داشت: مسئولان استانی و کشوری هر چند وقت یک بار قول حل مشکلات مربوط به بیکاری و راهاندازی واحدهای راکد را میدهند اما تاکنون اتفاق خاصی انجام نشده است.
انتهای پیام/7548/ش