رفتار پرخطر جوانان عامل اصلی گردش ویروس کرونا در جامعه/ بی توجهی به کرونا آثار مرگباری در پی خواهد داشت

رفتار پرخطر جوانان عامل اصلی گردش ویروس کرونا در جامعه/ بی توجهی به کرونا آثار مرگباری در پی خواهد داشت

گروه استان‌ها- جوانان یکی از رده‌های سنی هستند که این روزها در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند اما به دلایل مختلف از رعایت پروتکل‌های بهداشتی پرهیز می‌کنند چرا که معتقدند کرونا در بدن آنان اثرگذار نیست حال آنکه این تفکر اشتباهی محض است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، روزهای سیاه کرونایی در کشور، با رکورد دیگری همراه شد و 482 چبیمار جان خود را از دست داده و بیش از 13هزار مبتلای جدید شناسایی شد و متاسفانه در این روزها، میزان ابتلای جوانان به کووید19 افزایش قابل توجهی داشته است.

طبق مطالعات صورت گرفته، در ابتدای شیوع بیماری کووید19، اغلب افراد کهنسال به این بیماری مبتلا می‌شدند و درصد ابتلای جوانان پایین بود اما با گذشت چندماه علاوه بر افزایش افسارگسیخته تعداد مبتلایان و جانباختگان، اکنون درصد بالایی از گروه جمعیتی هدف این ویروس را جوانان تشکیل می‌دهند.

در استان هرمزگان نیز، طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، میانگین سنی بیماران سرپایی 48 سال بوده و همچنین 50درصد بیماران بستری در بخش ICU، جوانان زیر 40 سال هستند.

افزایش ابتلای جوانان به ویروس کرونا دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد که شایع‌ترین علل آن را عنوان می‌کنیم؛ اما در ابتدا باید تغییراتی که در این موج جدید شیوع کرونا صورت گرفته را بررسی کنیم تا مشخص شود این تغییرات چه میزان بر این آمار تاثیر داشته است.

ویروس کرونا جهش یافته است اما...

طبق گفته متخصص بیمارى‌هاى عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، ویروس‌ها به طور مرتب تغییر و جهش پیدا می‌کنند و ویروس کرونا هم جهش پیدا کرده و امکان مسری تر شدن آن وجود دارد اما نمی‌توان با قاطعیت گفت که این تغییرات در جهت افزایش مرگ و میر بوده باشد.

دکتر پریوش داوودیان در این خصوص اظهار داشت: به طور حتم مهمترین عامل افزایش آمار و وضعیت حاد کرونایی در کشور به دلیل تغییر در رفتار اجتماعی مردم در برابر این ویروس بوده که در این بین رعایت نکردن فاصله اجتماعی و فیزیکی باعث سرایت هرچه بیشتر ویروس در مکان‌های فاقد تهویه می‌شود.

جوانان در صدر بی توجهی و عدم رعایت اصول بهداشتی هستند

در ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور، به دلیل ناشناخته بودن ویروس و ترس از ابتلا به آن، رعایت اصول بهداشتی به ویژه قرنطینه خانگی از اهمیت بالایی برخوردار بود و بسیاری از مردم از هرگونه تجمع و برگزاری مراسمات و مهمانی‌ها خودداری می‌کردند.

اکنون پس از گذشت ماه‌ها، ویروس کرونا و شیوع بالای آن بسیار عادی شده و متاسفانه با وجود افزایش روزانه آمار جانباختگان و مبتلایان کرونایی، بسیاری از مردم به ویژه جوانان توجه چندانی به رعایت اصول بهداشتی ندارند.

همچنین بازگشایی اصناف و اماکنی همچون رستوران‌ها، کافه‌ها، آرایشگاه‌های زنانه، مراکز ورزشی، تالارها، برگزاری کنسرت‌ها، مجالس و مراسم رسمی و غیر رسمی، همگی باعث عادی‌انگاری این ویروس در میان مردم شد و بیش از پیش توجه به رعایت اصول بهداشتی کاهش یافت.

در این میان، جوانان به دلیل داشتن تفکراتی نظیر اینکه در برابر ویروس کرونا به دلیل سن پایین و داشتن سلامت جسمی مصون هستند یا در صورت ابتلا به آن، فرم خفیف بیماری مانند سرماخوردگی را تجربه خواهند کرد، پروتکل‌های بهداشتی و مراقبتی را کمتر رعایت می‌کنند.

افزایش رفتارهای پرخطر در جوانان، اصلی ترین عامل بالارفتن تعداد مبتلایان در این گروه

در این رابطه سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتگو با تسنیم گفت: با توجه به آمارها، در حال حاضر جوانان بیشتر به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند و باتوجه به اینکه درصد بیشتری از آن‌ها درصورت ابتلا، ناقل بی‌علامت هستند، باعث چرخش بیشتر ویروس در جامعه می‌شوند.

دکتر فاطمه نوروزیان ادامه داد: شرکت در مراسمات و دورهمی‌های فامیلی که در این مدت افزایش قابل توجهی داشته است و همچنین حضور در تجمعات، کافه‌ها، رستوران‌ها و مراکز خرید، اصلی‌ترین علل افزایش ابتلا در جوانان می‌باشد.

وی افزود: همچنین به دلیل شاغل بودن این گروه سنی، حضور در فضای بیرون از خانه در جوانان نسبت به افراد میانسال بیشتر بوده و در نهایت با ارتباط گرفتن و برگزاری دورهمی‌های خانوادگی، این ویروس به افراد میانسال و کهنسال منتقل می‌شود.

علت افزایش بیماران جوانان بستری در ICU چیست؟

دکتر نوروزیان در این خصوص بیان کرد: در هفته‌های اخیر به دلیل بی توجهی به ابتلا به کووید19 و علائم آن، بسیاری از مردم بویژه جوانان به مراکز درمانی دیر مراجعه کرده و این باعث از دست دادن زمان طلایی درمان‌های موثر برای آنان می‌شود.

وی افزود: مراجعه دیرهنگام و عدم دریافت درمان به موقع، باعث پیشرفت درگیری ریه با ویروس کرونا شده که منجر به شدید شدن وضعیت بیمار و بدحال شدن او نیز می‌شود و حتی در بعضی موارد بیمار از همان ابتدای مراجعه به بیمارستان به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل می‌شود.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تاکید کرد: گاهی ممکن است درگیری ریوی با علائم شایع همچون تب، سرفه و تنگی نفس همراه نباشد که در این صورت باید به علائم دیگری همچون خستگی و ضعف مفرط بعد از انجام فعالیت و سرگیجه توجه داشته و به مراکز درمانی مراجعه کرد.

به گزارش تسنیم، افزایش ابتلای جوانان به ویروس کرونا علاوه بر خطرناک بودن برای این گروه سنی، باعث چرخش بیشتر ویروس و انتقال بیشتر آن به افراد مسن می‌شود که بیش از پیش باعث بالا رفتن تعداد جانباختگان کرونایی می‌شود تاکنون حدود 42 هزار نفر جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده‌اند که درصد قابل توجهی از آن به گروه سنی جوانان تعلق دارد.

در مجموع با اعمال محدودیت‌های شدیدتر در ماه آینده و رعایت بیشتر اصول بهداشتی بویژه توسط جوانان، امیدواریم تا دریافت واکسن کرونا، زنجیره انتقال این ویروس منحوس در کشور به حداقل برسد.

گزارش از سمانه جیشی

انتهای پیام/868/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon