بیماران کرونایی چشم انتظار دریافت پلاسمای خون/ نجات جان انسان‌ها با اهدای پلاسما

بیماران کرونایی چشم انتظار دریافت پلاسمای خون/ نجات جان انسان‌ها با اهدای پلاسما

گروه استان‌ها- در حالی این روزها شاهد افزایش ابتلا و مرگ و میر بیماران کرونایی در خراسان جنوبی هستیم که بیماران بهبود یافته کرونایی می‌توانند با اهدای پلاسما به بیماران بدحال جان دوباره بخشندو متأسفانه در حال حاضر ذخیره پلاسما در استان صفر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، بر روی تخت بیمارستان دراز کشیده است و صورتش از پشت دستگاه اکسیژن‌ساز دیده نمی‌شود. هر نفسی که می‌کشد گویی سختی زیادی را متحمل می‌شود.

حالش خوب نیست و دو هفته‌ای است که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است. خانواده‌اش در حیاط بیمارستان و گاهی در راه پله از پرستاران جویایی حال مریضاش می‌شوند و در این دو هفته کارشان دعا کردن است.

وقتی نحوه ابتلایش را از همراهان می‌پرسیم یکی از آنها که گویی مادرش است با کنج روسری اشک‌هایش را پاک می‌کند و با بغضی در گلو می‌گوید: نمی‌دانم ما که از خانه بیرون نمی‌رفتیم پسرم هم همیشه ماسک می‌زد اما یک روز برای مراسم تشییع پدر همکارش به آرامستان رفته بود و گویا از همان جا کرونا گرفته است.

وی گفت: فرزندم بیماری قلبی دارد و وقتی کودک بود قلبش را عمل جراحی باز کردند. برایش دعا کنید در این دو هفته‌ای که در بیمارستان بستری شده یک چشممان اشک و دیگری خون بوده است نمی‌دانیم چه می‌شود امروز دکتر گفت اگر پلاسمای فرد بهبود یافته را برایش پیدا کنید امید به زنده ماندنش یشتر می‌شود.

این مادر نگران اظهار داشت: به دنبال پلاسما هستیم اما تاکنون موفق نشدیم پیدا کنیم.

آری این روزها که کرونا در کشور و در خراسان جنبوی همچنان رکورد زنی می‌کند و روزانه بیش از 200 نفر را مبتلا می‌کند نیاز مبرم به پلاسما و انواع گروه‌های خونی وجود دارد و از مردم خراسان جنوبی که در همه کارهای خداپسندانه همیشه پیش قدم هستند انتظار می‌رود بهبود یافتگان کرونا برای اهدای پلاسما درنگ نکنند و در این کار خداپسندانه برای نجات همشهریان خود پیش قدم شوند.

با شیوع بیشتر کرونا در استان و قرار گرفتن خراسان جنوبی در ردیف استان‌های پرخطر به لحاظ آمار بالای مبتلایان و فوتی‌ها و لزوم استفاده از پلاسما به عنوان یکی از شیوه‌های درمان بیماران حاد تنفسی، این روز‌ها جای خالی پلاسما در سبد درمان بیشتر احساس می‌شود.

آمارها نشان می‌دهد اهدای پلاسما در خراسان جنوبی بسیار ناچیز است به طوری که مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: از 9 هزار و 700بیمار بهبود یافته کرونایی در استان فقط 4.3 دهم درصد برای اهدای پلاسما مراجعه کرده‌اند و از آن جا که موارد درخواستی پلاسما زیاد است انتظار داریم بهبود یافتگان بیشتری مراجعه کنند.

میری‌مقدم افزود: به همه گروه‌های خونی هم برای اهدا و هم برای پلاسما در استان نیازمندیم و متأسفانه در حال حاضر هیچ ذخیره‌ای نداریم.

وی  بیان کرد: با توجه به پیشتازی 9 ماهه ویروس کرونا و موثر بودن درمان با پلاسمای بهبود یافتگان کرونا، نیاز مبرم به اهدای پلاسمای خون وجود دارد چرا که به هر میزان که پلاسما اهدا می‌‌شود دو تا سه برابر آن درخواست وجود دارد و در حال حاضر ذخیره پلاسمای خون در استان به صفر رسیده است.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی گفت: شاید یکی از دلایل نبود مراجعه بهبود یافتگان کرونا برای اهدای پلاسما ناآگاهی افراد از تاثیر این نوع درمان است. تزریق پلاسما 50 تا 60 درصد مرگ و میر کرونا و مدت بستری در بیمارستان را تا حد قابل توجهی کاهش داده است.

وی اظهار داشت: از ابتدای سال تا 26 آبان 13 هزار و 173 نفر به مراکز انتقال خون استان مراجعه کردند که از این تعداد یک هزار و 45 نفر خانم بودند و در این مدت برای 185 نفر پلاکت فریز انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 35.6 دهم درصد افزایش دارد.

میری‌مقدم با بیان اینکه از ابتدای مهر، 262 واحد پلاسما اهدا شده و 30 نفر در انتظار دریافت پلاسما هستند افزود: به همه گروه‌های خونی هم برای اهدا و هم برای پلاسما نیازمندیم.

وی بیان کرد: در انتقال‌خون پروتکل‌های بهداشتی به صورت بسیار دقیق رعایت می‌شود و از این جهت شهروندان نگرانی بابت مراجعه برای اهدا خون نداشته باشند.

 انتهای پیام/254/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon