رعایت سختگیرانه پروتکلهای بهداشتی در مراکز انتقال خون
سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه پروتکلهای سازمان انتقال خون بسیار سختگیرانه است، گفت: ۲۰ درصد نیاز به خون برای بیماران تالاسمی کشور است.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر بشیر حاجی بیگی درباره نگرانی این روزها درمورد کمبود خون اظهار کرد: سازمان انتقال خون ایران متولی تأمین خون و فراوردههای آن در کل کشور است. ما سالانه نزدیک به یکمیلیون درخواست پلاکت داریم که بیشتر این درخواستها برای بیماران سرطانی مصرف میشود. ما باید جوابگوی بیمارستانهای کل کشور باشیم.
وی با بیان اینکه بهترین محل برای نگهداری خون، رگهای مردم است و نه درون یخچالهای سازمان، افزود: زمان نگهداری این نوع فرآورده (پلاکت) بیرون از بدن و داخل کیسه بیشتر از سه روزنیست و علت اینکه گفته میشود مردم بهصورت مداوم و مستمر اهدا خون کنند همین است.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: پروتکلهای سازمان انتقال خون بسیار سختگیرانه است و سالمترین افراد به آن مراجعه میکنند و خطری ازلحاظ انتقال بیماری وجود ندارد.
حاجی بیگی ادامه داد: الان بهتمامی گروههای خونی احتیاج است و اهدای خون باید بهصورت روزانه و مستمر و همیشگی باشد.
وی با ارائه مثالی تصریح کرد: 20 درصد نیاز به خون برای بیماران تالاسمی کشور است که در استانهای شمالی مثل مازندران، گیلان و گلستان و یا در جنوب کشور مثل بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان تعداد آنها بیشتر است و بالطبع نیاز بیشتری به خوندارند و مصرفکننده دائمی آن هستند.
وی با بیان اینکه افراد از سن 18 سالگی میتوانند خون اهدا کنند خاطرنشان کرد: افراد بعد از اهدای خون میتوانند با نوشیدن مایعات تا دو الی سه ساعت، حجم خون ازدسترفته را به گردش خون خود بازگردانند و هیچ مشکلی ایجاد نخواهد شد.
انتهای پیام/