توبه سازشکار مرگ است؛ آغاز دوباره همکاری تشکیلات خودگردان با رژیم صهیونیستی

توبه سازشکار مرگ است؛ آغاز دوباره همکاری تشکیلات خودگردان با رژیم صهیونیستی

تشکیلات خودگردان فلسطین در حالی از آغاز دوباره همکاری های امنیتی با رژیم صهیونیستی خبر داد که هنوز هیئتی از جنبش فتح از سوی ابومازن در حال مذاکره با جنبش حماس در خصوص آشتی ملی فلسطین است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روز سه شنبه، حسین الشیخ مسئول وزارت امور مدنی تشکیلات خودگردان فلسطین از آغاز دوباره همکاری های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین با رژیم صهیونیستی خبر داد. الشیخ اعلام کرد سطح همکاریهای امنیتی دستگاه امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین با رژیم صهیونیستی به ماه می 2020 (اردیبهشت 1399) باز می گردد. این مسئله باعث شد جنبش حماس طی موضعی جدی این اقدام تشکیلات خودگردان فلسطین را زایل کردن تلاشهای آشتی ملی و تأیید اقدام رژیم صهیونیستی در عادی سازی روابط با کشورهای حاشیه خلیج فارس توصیف کند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

نخستین رویکرد مشترک گروه‌های فلسطینی

گروههای فلسطینی طی دو سال گذشته روزهای خوبی را در مسیر تحقق آشتی ملی فلسطین تجربه کردند که در تاریخ اشغال فلسطین بیسابقه بوده است. سال 2018 برای نخستین بار هنگامی که «کارگاه منامه» برای تقسیم نقش اقتصادی کشورهای عربی در معامله قرن برگزار شد گروه های فلسطینی برای نخستین بار در بیروت گرد هم آمده، ضمن محکوم کردن آن نشست، اقدام برای تحقق آشتی ملی را در دستور کار خود قرار دادند. آغاز سال 2020 میلادی نیز هنگامی که دونالد ترامپ سند رسمی سیاسی معامله قرن را رونمایی کرد برای دومین بار تمام گروههای فلسطینی یک موضع مشترک اتخاذ کردند.

ماه می 2020 زمانی که نتانیاهو اعلام کرد شهرک های کرانه باختری را به سرزمین های سال 1948 الحاق خواهد کرد، تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در مقابل اعلام کرد تمام همکاریهای موجود با رژیم صهیونیستی به ویژه همکاری امنیتی را قطع می کند. این موضع تشکیلات خودگردان موجب شد چند ماه بعد در اوت 2020، گروههای فلسطینی نشست مشترک دیگری را به طور همزمان در بیروت و رام الله برگزار کنند و در آن برای تشکیل یک رهبری واحد فلسطینی و ایجاد یک استراتژی واحد تصمیم گیری کنند.

از سرگیری نشست‌های آشتی ملی فلسطین و آینده مبهم آن

نشست بیروت- رام الله مقدمه‌ای بود تا گروههای فلسطینی برای از سرگیری آشتی ملی فلسطین نیز تصمیم بگیرند و کمتر از یک ماه بعد نشست هایی ابتدا در لبنان و پس از آن در استانبول ترکیه برگزار شد تا مقدمه ای برای توافقات نهایی باشد. حضور گروههای فلسطینی در لبنان و استانبول، قاهره را که از سال 2005 مبتکر و میزبان نشستهای آشتی ملی فلسطین بود دلخور کرد و گروههای فلسطینی تصمیم گرفتند نشست بعدی آشتی ملی فلسطین را در قاهره برگزار کنند.

با رایزنی هایی که انجام شد ابتدای هفته جاری دو هیئت از جنبشهای فتح و حماس به قاهره رفتند و طی دیدارهایی که طی 3 روز انجام دادند اعلام کردند به توافقاتی در بندهای آشتی ملی دست پیدا کردهاند اما تا رسیدن به توافق نهایی این بندها اعلام نخواهند شد. در همین زمان بود که خبر از سرگیری روابط تشکیلات خودگردان با رژیم صهیونیستی همگان را غافلگیر کرد.

تشکیلات خودگردان، دست بسته یا مزدور؟

تشکیلات خودگردان فلسطین در حالی روابط خود با رژیم صهیونیستی را به حالت گذشته باز گرداند که هیچ یک از شروطی که برای از سرگیری روابط برای صهیونیست ها تعیین کرده بود محقق نشد. آنها اعلام کرده بودند تا زمانی که شخص نتانیاهو و گابی اشکنازی ، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی تعهد کتبی ندهند که به تمام توافقات با تشکیلات خودگردان پایبند هستند و طرح موسوم به الحاق کرانه باختری را لغو نکنند روابط خود را از سر نخواهند گرفت. در حال حاضر صهیونیستها نه از اجرای طرح موسوم به الحاق کرانه باختری صرف نظر کرده اند و نه تعهدی حتی شفاهی بابت پایبندی به توافقات گذشته داده‌اند.

گلوگاه اقتصادی تشکیلات خودگردان فلسطین در دست صهیونیست‌ها

تشکیلات خودگردان از نظر اقتصادی به شدت وابسته به رژیم صهیونیستی است. براساس الحاقیه اقتصادی توافقنامه اسلو که به توافقنامه پاریس مشهور است، اقتصاد تشکیلات خودگردان بر مبنای اقتصاد رژیم صهیونیستی شکل می گیرد و درآمدهای اقتصادی مثل حق گمرکی و مالیاتهای مناطق فلسطینی نشین که متعلق به تشکیلات خودگردان است به حساب رژیم صهیونیستی واریز می شود و این رژیم این درآمدها را به طور ماهانه به حساب تشکیلات خودگردان می ریزد.

یکی از ابزارهای فشار رژیم صهیونیستی علیه تشکیلات خودگردان همین درآمدهای اقتصادی است. صهیونیستها هرگاه که بخواهند امری را بر حکومت خودگردان تحمیل کنند این درآمدها را بلوکه می کنند. از زمانی که تشکیلات خودگردان اعلام کرد روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع کرده است رژیم صهیونیستی نیز اقدام به بلوکه کردن درآمدهای تشکیلات خودگردان کرده است.

اما این تمام ماجرا نیست. تشکیلات خودگردان با وجود آنکه اعلام کرد روابط خود را با صهیونیست ها قطع کرده است اما براساس شواهد و قرائن موجود این روابط در تمام این مدت جریان داشته، فقط شکل ظاهری میدانی آن انجام نمی شده است. به اذعان مقامات تشکیلات خودگردان، حسین الشیخ، مسئول وزارت امور مدنی، کمیل ابورکن، مسئول همکاری امنیتی تشکیلات خودگردان و ماجد فرج، رئیس دستگاه امنیتی تشکیلات خودگردان طی این مدت روابط خود با مقامات رژیم صهیونیستی را قطع نکرده، همکاریها استمرار داشته است.

امیدواهی تشکیلات خودگردان به انتخابات آمریکا

اما دلیل اصلی این بازگشت تشکیلات خودگردان، نگاه مثبت بی اساسی است که با انتخابات آمریکا دارد. با نتایجی که تاکنون از انتخابات آمریکا اعلام شده، تشکیلات خودگردان فلسطین به حضور بایدن در جایگاه رئیس جمهوری ایالات متحده امیدوار شده است. بایدن که از حزب دموکرات آمریکا است با توجه به سابقه دموکراتها در مسئله فلسطین به احتمال زیاد اگر به ریاست جمهوری آمریکا برسد بر مسئله از سرگیری مذاکرات سازش تأکید خواهد کرد و معامله قرن جایگاهی در سیاستهای او در قبال فلسطین نخواهد داشت. با این اوصاف تشکیلات خودگردان امیدوار است با نشان دادن چراغ سبز از سرگیری روابط با رژیم صهیونیستی مسیر را برای از سرگیری مذاکرات سازش هموار کند.

آنچه در مسیر آشتی ملی فلسطین مهمترین مانع به حساب می آید همین نگاه سازشکارانه است. این نگاه موجب می شود جمعی از فلسطینیها که 3 دهه در مسیر مذاکره بوده اند هنوز هم به این مسیر امیدوار باشند و به امید واهی نتیجه گرفتن از مذاکرات سازش، آشتی ملی فلسطین را به تعطیلی بکشانند . آشتی ملی فلسطین آنگاه به نتیجه خواهد رسید که نگاه سازشکارانه از بین رود اما واقعیت میدانی نشان می دهد توبه سازشکار مرگ است و سازشکاران همواره فریب دغلکاری های غرب را خواهند خورد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon