۹۷ بیمار اوتیسمی در استان البرز از خدمات آموزشی و حمایتی بهزیستی بهره‌مندند


97 بیمار اوتیسمی در استان البرز از خدمات آموزشی و حمایتی بهزیستی بهره‌مندند

گروه استان‌ها- مدیرکل بهزیستی استان البرز گفت: بیماران اوتیسمی از جمله گروه‌های هدفی هستند که بهزیستی فعالیت‌های مختلفی برای آن‌ها ارائه می‌کند و در حال حاضر ۹۷ بیمار اوتیسمی در استان البرز از این حمایت‌ها بهره مند هستند.

اسداله حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرج، با بیان اینکه  اوتیسم خودماندگی و نوعی اختلال رشدی از نوع روابط اجتماعی است که با رفتارهای ارتباطی، کلامی غیر طبیعی مشخص می شود، اظهارداشت:  علائم این اختلال تا پیش از سه سالگی بروز می‌کند و علت اصلی آن ناشناخته است. 

وی با بیان اینکه اوتیسم بسیاری از بخش‌های مغز را تحت تأثیر قرار می دهد، افزود: این اختلال در پسران شایع تر از دختران است.

مدیرکل بهزیستی استان البرز با اشاره به اینکه وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز درخودماندگی ندارد، بیان‌کرد: این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی تأثیر می‌گذارد. 

حیدری با عنوان اینکه کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم، در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت‌های مربوط به بازی مشکل دارند، تصریح کرد: این اختلال، ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار می‌کند.

وی با اشاره به اینکه بیماران اوتیسمی  نمی‌توانند احساسات سایرین را به درستی درک کنند، خاطرنشان کرد: این افراد احساساتی نمی‌شوند و به احساسات واکنش نشان نمی دهند اما نسبت به مراقبان اولیه شان وابستگی نشان می‌دهد.

مدیرکل بهزیستی استان البرز گفت: این افراد در زمینه اجتماعی شدن، برقراری ارتباط معنی دار و بروز رفتارهای متناسب با سن و هنجارهای جامعه نیازمند آموزش و توانبخشی ویژه و تخصصی هستند.

حیدری بااشاره به مرکز غیردولتی آموزشی و توانبخشی افراد دارای اختلال طیف اتیسم،  خاطرنشان کرد: این مرکز توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی با کسب مجوز از سازمان بهزیستی تاسیس شده که به صورت روزانه خدمات توانبخشی در ابعاد مختلف ارائه می‌شود.

وی درخصوص به ضوابط پذیرش در مراکز روزانه اوتیسم، ادامه داد: افراد دارای اختلال طیف اوتیسم با تشخیص کمیسیون پزشکی و تعیین نوع و شدت معلولیت یا ارائه گواهی روانپزشک و آزمون تشخیصی در محدوده سنی 6 تا 10 سال در بخش‌های آموزشی و توانبخشی پذیرش می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی استان البرز با بیان اینکه برای افراد دارای اختلال اوتیسمی خدمات آموزشی، شناختی و رفتاری ارائه داده می‌شود، اظهارداشت: این اقدامات منجر به افزایش کنش‌های شناختی فرد می‌شود.

حیدری با عنوان اینکه برنامه‌‌‌ها شامل تلاش در جهت ایجاد بستر مناسب برای حضور فرد دارای اختلال طیف اوتیسم در جامعه و فراهم آوردن شرایط زندگی عادی  طبق آموزش‌های مختلف می‌باشد، خاطرنشان کرد: در این راستا برای آگاه سازی خانواده‌های افراد دارای اختلال اوتیسم مربیان مراکز از طریق تهیه بروشور، مقالات، راه‌اندازی سایت اینترنتی و ارتباط با رسانه‌های گروهی انجام می‌شود.

وی با اشاره به خدمات توانبخشی از جمله کار، گفتار درمانی و روش‌های تقویت ارتباط، گفت: در این دسته از خدمات شیوه‌های تقویت حسی حرکتی، گفتار درمانی، کادرمانی و ورزش استفاده می‌شود.

حیدری با اشاره به خدمات زیستی دارویی مانند مداخلات دارویی برای کنترل اختلالات همراه و برنامه‌های تغذیه‌ای ویژه برای این افراد، افزود: این خدمات شامل مداخلات درمانی برای پیشگیری  از پیشرفت‌ اختلال و یا بیماری‌های همراه اختلال طیف اوتیسم انجام می‌شوند.

 مدیرکل بهزیستی استان البرز با بیان اینکه خدمات تکمیلی و ترکیبی نیز مانند بازی، هنر و موسیقی درمانی در مراکز بهزیستی استان البرز انجام می‌شود، تصریح کرد: این خدمات برنامه‌هایی هستند که به نوعی عناصر و یا بخش هایی از سه حیطه قبلی را در خود دارند و زمانی ارائه داده می‌شوند که سه دسته قبلی خدمات وجود داشته باشد و به تنهایی نمی‌توانند در قالب یک برنامه جامع و کامل باشند.

 حیدری با اشاره به طرح هما‌، عنوان کرد: هدف از این طرح هدایت و کاربردی نمودن هنر معلولان ذهنی و جسمی حرکتی و اختلالات نافذ رشد برای ایجاد امید در خانواده‌های آنان، کمک برای خلق فرصت‌های نو برای اشتغال معلولان و افزایش توانایی‌های توان‌جویان طراحی شده است.

 وی با بیان اینکه 3 مرکز در استان و شهرستان به نام‌های کهریزک، توانجو و سرو وجود دارد، گفت: در این مراکز 97 مددجو‌ از خدمات استفاده می‌کنند و مبلغ یارانه 6 میلیون و 660 هزار ریال است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon