کردستان|قصه تکراری در حوزه کتاب؛ محرومیت مردمان مناطق محروم از کتابخانه/ دولت زیرساخت‌ها را ایجاد کند

کردستان|قصه تکراری در حوزه کتاب؛ محرومیت مردمان مناطق محروم از کتابخانه/ دولت زیرساخت‌ها را ایجاد کند

گروه استان‌ها-مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در حالی در استان برگزار شد که مردمان اکثر مناطق محروم از کتابخانه محروم و مسئولان این حوزه، همچنان از راه‌اندازی کتابخانه در کردستان خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان در حالی عصر امروز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در دفتر نماینده ولی فقیه در کردستان برگزار شد که همچنان مردمان اکثر مناطق محروم از کتابخانه محروم و مسئولان این حوزه باز هم با اظهارات تکراری، از راه‌اندازی کتابخانه خبر دادند.

ابراهیم زارعی؛ معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان نیز در این مراسم با تقدیر از زحمات همه کسانی که در امر ترویج فرهنگ کتابخوانی در استان فعالیت می‌کنند، اظهار داشت: کتابداران از اقشار زحمتکش در عرصه فرهنگ هستند که باید قدردان زحمات آنها باشیم.

وی نقش قرآن را در توسعه کتاب و کتابخوانی در تاریخ کشور مهم ارزیابی کرد و گفت: کتاب قرآن توسط خوشنویسان زمینه را برای توجه به مقوله کتاب و مطالعه بیشتر کرده و این امر حائز اهمیت است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با ابراز تأسف از تیراژ پایین چاپ و انتشار کتاب، تصریح کرد: باید همه خانواده‌ها، آموزش‌وپرورش، مراکز آموزشی، کتابداران کتابخانه‌ها، دولت، رسانه‌های گروهی، ناشران و کتاب‌فروش‌‌ها در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی اهتمام بورزند.

زارعی با بیان اینکه متأسفانه در برخی از نقاط استان اصلاً کتابخانه‌ای وجود ندارد، اظهار کرد: دولت با ایجاد زیرساخت‌ها و استفاده از ظرفیت‌های موجود در شهرها و روستاها می‌تواند با راه‌اندازی کتابخانه به ارتقای سرانه مطالعه کمک کند.

وعده راه‌اندازی کتابخانه در مناطق کم‌برخوردار کردستان

محمد مخدومی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان نیز در این مراسم با اشاره به فعالیت‌های کتابخانه‌های عمومی، گفت: در حال حاضر 81 باب کتابخانه عمومی در سطح استان فعالیت داشته که از این تعداد 51 باب نهادی و بقیه مشارکتی هستند.

وی با اشاره به عضویت 42 هزار نفر در کتابخانه‌های عمومی استان گفت: بالغ بر 802 هزار نسخه کتاب با موضوعات متنوع و گوناگون در کتابخانه‌های عمومی شهری و روستایی کردستان در دسترس علاقمندان قرار دارد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان با بیان اینکه از زمان شیوع ویروس کرونا بخش قابل توجهی از فعالیت‌های کتابخانه های عمومی در فضای مجازی انجام می‌شود، اذعان کرد: متأسفانه در این ایام 10 هزار نفر از آمار اعضای فعال کتابخانه‌های کردستان کاهش یافته است.

مخدومی ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی را وظیفه‌ای همگانی دانست و از توجه به راه‌اندازی کتابخانه در مناطق کم‌برخوردار، حاشیه‌نشین و روستاهای سطح استان خبر داد و یادآور شد: در این زمینه و به‌منظور ارتقای سطح دسترسی اقشار مختلف به کتاب، نیازمند همکاری و همراهی مسئولان و خیرین هستیم.

کتابخانه عمومی در شهرهای "پیرتاج و توپ آغاج" بیجار راه‌اندازی می‌شود

علی‌اکبر ورمقانی، فرماندار شهرستان بیجار نیز در این مراسم با بیان اینکه حقیقتاً کتاب و کتابخوانی در کشور و استان مظلوم واقع شده است، اظهار داشت: باید همه مسئولان و خانواده‌ها در راستای ترویج فرهنگ مطالعه گام بردارند.

وی با اذعان به اینکه متأسفانه آنگونه که باید و شاید نتوانسته فرهنگ کتابخوانی را در شهرستان بیجار ترویج بدهیم، گفت: در حال حاضر 6 باب کتابخانه در بیجار داشته که 4 کتابخانه شهری و 2 کتابخانه روستایی بوده و سه کتابخانه نیز در زندان‌های این شهرستان فعال است.

فرماندار شهرستان بیجار با بیان اینکه به‌زودی کتابخانه عمومی در شهرهای پیرتاج و توپ آغاج راه‌اندازی می‌شود، افزود: اقدامات لازم در این زمینه با همکاری شهرداری‌ها و آموزش و پرورش شهرستان انجام شده و امیدورایم هر چه زودتر شاهد افتتاح آنها باشیم.

وی از تقدیر از 20 نویسنده بیجاری به مناسبت هفته کتاب خبر داد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر 4300 نفر عضو فعال کتابخانه‌های شهرستان بوده که 600 نفر از آنان کودک و نوجوانان هستند.

ورمقانی با اشاره به فرهنگی بودن استان کردستان اظهار کرد:: ایجاد کتابخانه در تمامی روستاهای پرجمعیت شهرستان بیجار از برنامه‌های اولویت‌‌دار است.

ایجاد کتابخانه‌های سیار در قروه

حسین الماسی، فرماندار قروه نیز در این مراسم ایجاد کتابخانه سیار در این شهرستان را از فعالیت‌های مهم برشمرد، و اظهار کرد: از کتابداران و فعالان حوزه کتابخوانی حمایت می‌شود.

وی تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در جامعه ترویج بدهیم.

حال کتاب خوب نیست!

عبید رستمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز در این مراسم اظهار داشت: هم‌اکنون 60 ناشر فعال در استان حضور داشته که علی‌رغم محدودیت‌های کرونایی و مشکلات اقتصادی، در چاپ و انتشار کتاب عملکرد خوبی داشته‌اند.

وی با اشاره به اینکه در طول یک سال گذشته 142 عنوان کتاب توسط ناشران استان چاپ و منتشر شده که از این تعداد 67 عنوان کتاب کُردی بوده است، گفت: متأسفانه امروز حال کتاب خوب نیست!؛ امیدوارم بتوانیم فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در سطح استان ترویج دهیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با یادآوری اینکه کتاب نقش مهمی در ارتقای سرانه مطالعه و دانش عمومی افراد دارد، اظهار کرد: «خرید کتاب از ناشران و اهدای آن به مردم، مدارس و ادارات، موفقیت در جام باشگاه‌های کتابخوانی و روستاهای دوستدار کتاب در کشور، احداث کتابخانه‌های اشتراکی و استفاده از فضای مجازی به‌منظور ترویج فرهنگ مطالعه اقدامات این نهاد فرهنگی بوده است.

انتهای پیام/486/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon