شهرداری و سازمان همیاری شهرداری زیر بار مسئولیت منطقه گردشگری گاوازنگ زنجان نمی‌روند


شهرداری و سازمان همیاری شهرداری زیر بار مسئولیت منطقه گردشگری گاوازنگ زنجان نمی‌روند

گروه استان‌ها - با وجود مشکلات متعدد در منطقه گاوازنگ از جمله وجود موانع حقوقی، وجود معارضین، نبود زیر ساخت‌های لازم و کندی پیشرفت پروژه‌ها در این منطقه، همچنان شهرداری و سازمان همیاری شهرداری‌ها بر سر مدیریت این مجموعه اختلاف دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان،  یکی از نقاط خوش آب و هوای زنجان که در شمالی‌ترین نقطه شهر قرار دارد منطقه "گاوازنگ" است. محلی که هر ساله شاهد جشنواره‌ها، همایش‌ها و مراسمات مختلفی است و بیشتر مسافران، زنجان را با گاوازنگ می‌شناسند. کوهستانی بودن منطقه و وجود سد گاوازنگ این منطقه را دیدنی کرده که اگر توجه ویژه‌ای به توسعه و امکانات این منطقه گردشگری شود قطعا می‌تواند به یکی از مناطق توریستی شود.

اما متاسفانه این منطقه در چندین سال اخیر بخاطر وجود اختلافات، مورد بی‌مهری مسئولان زنجانی قرار گرفته و همچنان درگیری بین اعضای شورای شهر و سازمان همیاری شهرداری‌های استان وجود دارد. علی‌رغم قول‌های متعدد مسئولان برای انجام پروژه‌های مختلف برای توسعه و پیشرفت آن، هنوز این امر محقق نشده و همچنان سازمان‌ها با یکدیگر بخاطر قبول نکردن مسئولیت مدیریت گاوازنگ در بحث و جدال هستند.. حال آن که همانند این منطقه گردشگری در دیگر استان‌ها وجود دارد که توسعه خوبی داشته و یکی ازمکان‌های توریستی شهر محسوب شده و توانسته گردشگران زیادی را جذب کند ولی متاسفانه در زنجان از این فرصت غفلت شده است.به راستی دلیل اصلی کندی توسعه منطقه گاوازنگ چیست؟  

عباس راشاد رئیس شورای شهر زنجان در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: طبق آخرین طرح‌ها، گاوازنگ خارج از محدوده شهر زنجان قرار گرفته زیرا مرز شهر در قسمت شمال محدود به آخرین ساختمان‌های ساخته شده و در جنوب شهر محدود به باغات حفاظت شده است.

وی به علت مخالفت اعضای شورای شهر با مدیریت گاوازنگ توسط شهرداری اشاره کرد و افزود: علت مخالفت اعضای شورا با تحویل گرفتن گاوازنگ توسط شهرداری این است که سازمان مربوطه قصد تحویل دادن کل گاوازنگ را به شهرداری ندارد در کل گاوازنگ به صورت دو قسمتی است قسمت شرقی از بیمارستان تا به سمت گاوازنگ آن چیزی که در ذهن همه مردم از ساختمان‌ها و رستوران‌ها هست و از قسمت سد به بعد قسمت غربی از جاده که به سمت کوه گاوازنگ می‌رود که در حدود 320 هکتار است و قصد دارند آن قسمت را تحویل شهرداری بدهند و طبق  صحبت‌هایشان  شهرداری آن قسمت‌ها را تبدیل به پارک کند و صحبت ما این است که اگر قرار باشد شهرداری آنجا را تبدیل به پارک کند زنجان کوه‌های زیادی برای تبدیل به پارک و فضای سبز شدن دارد و چه لزومی دارد که ما آنجا را تبدیل به پارک کنیم.

رئیس شورای شهر زنجان افزود: در منطقه گاوازنگ ابهامات قضایی و حقوقی وجود دارد تغییر و تحولات زیادی انجام شده و قطعات مختلف زمین‌ به افراد یا سازمان‌ها فروخته شده است و قصد اعضای شوری شهر این است که اگر شهرداری قصد داشته باشد مدیریت گاوازنگ را  به عهده بگیرید به عنوان یک مدیر باشد نه اینکه به عنوان عضو ناظر  عمل کند.

وی افزود: اگر سازمان همیاری شهرداری که چندین سال است مدیریت گاوازنگ را بر عهد داشته و قصد واگذاری مدیریت آن را به شهرداری دارد باید از همه قسمت‌های آن خلع ید کند و همه قسمت‌ها را با تمام ضوابط حقوقی و قانونی به شهرداری واگذار کند و شهرداری نیز پس از بررسی‌های لازم حقوقی و بررسی علل زمین‌های فروخته شده در قسمت‌هایی از گاوازنگ به افراد یا سازمان‌ها در این صورت حاضر به تحویل گرفتن مدیریت مجموعه تفریحی و گردشگری گاوازنگ است.

راشاد درمورد اینکه چرا سازمان همیاری شهرداری که چندین سال مدیریت مجموعه تفریحی و گردشگری گاوازنگ را عهده‌دار بوده و در حال حاضر قصد تحویل دادن آن را به شهرداری دارد گفت: قصد سازمان‌‌های مربوطه ساخت کوی جدید و ساختمان‌های ویلایی در زمین‌‌‌های فروخته شده است و درحال حاضر زمین‌های آن را نیز آماده کرده‌اند زیرا اگر در حال حاضر ساخت و سازی انجام شود کار خلافی انجام داده‌اند چون زمین‌ها متعلق به منابع طبیعی است بنابراین به دنبال بهانه‌ و فرصتی هستند تا گاوازنگ را به شهرداری تحویل بدهند و پس از مستقر شدن شهرداری، برای ساخت زمین‌ها اقدام کنند تا کوی کارمندان جدید به وجود بیاورند و به مرور منطقه گاوازنگ را به شهر متصل کنند.

وی تصریح کرد: اعضای شوری شهر با ساخت کوی‌هایی که مخصوص ثروتمندان باشد مخالف است ما نباید اجازه دهیم شهر زنجان قطب بندی شود و بگویند زنجان شمالی یا جنوبی این زیبنده جمهوری اسلامی نیست به همان اندازه که بودجه در شمال شهر هزینه می‌شود باید در جنوب نیز هزینه شود و ما نباید اجازه بدهیم که منطقه مسکونی درست شود.

رئیس شورای شهر زنجان در مورد علت نبود گاز و آب و عدم ارائه برخی خدمات به روستائیان منطقه گاوازنگ بیان کرد: طبق نقشه‌های قدیم و نقشه‌های ماهواره‌ای در آن قسمت از منطقه گاوازنگ هیچ اسکان رسمی وجود نداشته تا به عنوان روستا مطرح شود و کسانی هم که در گاوازنگ اسکان دارند یک اسکان غیر رسمی است و به همین دلیل در مورد روستا بودن آن منطقه تردید وجود دارد و اسکان رسمی فقط در روستایی به نام امند که در نزدیکی گاوازنگ قرار دارد بوده است.

وی افزود: در دولت سابق قرار بود کل بناها با توافق روستائیان تملک شود وتکلیف آنها مشص شود ولی متاسفانه تا با امروز این کار تحقق پیدا نکرد تا هم تکلیف روستائیان و هم زمین‌های منطقه گاوازنگ مشخص شود.

از سوی دیگر سعید امیدی، مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های استان زنجان در خصوص این منطقه به تسنیم گفت: باید کل مجموعه گاوازنگ به شهرداری واگذار شود چرا که در همه استان‌ها اینچنین عمل شده است و خوشبختانه موفق هم شده‌اند.

وی با بیان اینکه تا هم‌اکنون 58.5 درصد از کل پروژه گاوازنگ اجرایی شده است، گفت: مدیریت اول و آخر گاوازگ باید با شهرداری باشد چراکه شهرداری بودجه و ردیف اعتبار دارد. گاوازگ منطقه تفریحی و زیبایی است و علاوه بر دارا بودن استعداد ویژه، می‌تواند اقتصاد زنجان را پویا و سبب اشتغالزایی فراوانی شود.

مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های استان زنجان  تصریح کرد: عقب ماندگی گاوازنگ علل مختلفی دارد که می‌توان به موضوعاتی همچون عدم تعریف ردیف بودجه معین،  وجود معارضانی که در این منطقه وجود داشته‌اند و هنوز پرونده‌های آنان تعیین و تکلیف نشده‌اند و نهایتا وجود برخی دیگر از پرونده‌های حقوقی اشاره کرد.

وی در پایان مجددا تاکید کرد: فقط شهرداری می‌تواند مدیریت گاوازنگ را بر عهده بگیرد چرا که علاه بر اینکه بودجه مشخصی دارد، می‌تواند واحد اجراییات جداگانه‌ای را در آن منطقه مستقر کند. خوشبختانه اخیرا قرار شده بازهم لایحه واگذاری مدیریت گاوازنگ بر عهده شهرداری در دست بررسی قرار بگیرد و امیدواریم این امر به زودی محقق بشود و منطقه گردشگری گاوازنگ از بلاتکلیفی خلاص شود.

با این تفاسیر گفته شده پیشرفت پروژه‌های موجود در منطقه گاوازنگ در سال‌های اخیر با غفلت مسئولان به کندی پیش رفته و متاسفانه وجود برخی از اختلافات سبب شده منطقه گاوازنگ بلاتکلیف باقی بماند. امیدواریم مسئولان مربوطه یک بازنگری جدی را در این خصوص داشته باشند و هرچه سریعتر مسئول مدیریت گاوازنگ را مشخص کنند و اقدام به رفع موانع حقوقی را انجام دهند. بر همگان روشن است این منطقه ظرفیت مطلوبی علاوه بر تفرجگاه برای اشتغال‌زایی و اقتصاد منطقه دارد و امید می‌رود اقدامات مساعدی برای توسعه گردشگری این منطقه انجام شود.

گزارش از فاطمه عسگری

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon