افزایش جنایات نیروهای وابسته به سازمان سیا در افغانستان
در پی افزایش جنایات نیروهای وابسته به سازمان سیا در افغانستان مردم این کشور همزمان با خروج نظامیان آمریکایی خواستار منحل شدن این واحدها شدند.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم به نقل از «فارین پالیسی»، شبهنظامیان افغان وابسته به سازمان سیا در ماه گذشته 14 غیرنظامی را در حملات شبانه به ولایت «خوست» به قتل رساندند.
براساس مصاحبهها با ساکنین منطقه، در یکی از این موارد نیروهای وابسته به سازمان سیا موسوم به «نیروی محافظت از خوست» با یورش به خانه «محمد شوکت» 40 ساله او را از خانه به خیابان کشیدند و پس از آن بدون هیچ دلیلی بضرب گلوله او را به قتل رساندند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
ساکنین میگویند که دستکم یک زن در میان کشته شدگان است اما از بیم آسیب رسیدن به خود توسط این نیروها از ارائه جزئیات بیشتر در این باره خودداری کردند.
اخبار مربوط به این قتلها ماه گذشته در شبکههای اجتماعی منتشر شده بود.
نیروی محافظت از خوست که کنترل بیشتر مناطق این ولایت را به عهده دارد در نخستین روزهای حمله آمریکا به افغانستان توسط سازمان سیا در سال 2001 میلادی ایجاد شد و پس از گذشت 19 سال سازمان سیا همچنان مسئولیت آموزش، تجهیز و فرماندهی این نیروها را دارد.
گروههای حقوق بشری بارها خواستار اقدام علیه این نیروها به دلیل انجام جنایات علیه غیرنظامیان از جمله شکنجه و کشتار شدهاند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
درحالیکه نیروهای آمریکایی در حال خروج از افغانستان است بسیاری از ساکنان خوست بیم دارند که این گروه و سایر گروههای شبهنظامی مورد حمایت سازمان سیا حملاتشان را برای منافع خود در سراسر کشور افزایش دهند.
این نیروها بطور مستقل از ارتش افغانستان و اغلب در هماهنگی با نیروهای آمریکایی عملیات میکنند و در حالیکه اکثر نیروهای افغان از تجهیزات کمی برخوردار هستند، اعضای این گروه به سلاح های مدرن مجهز میباشند. آنها علاوه بر حملات و انجام عملیات گشتزنی، اهداف حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا را نیز تعیین میکنند.
«پاتریشیا گاسمن» پژوهشگر ارشد دیدبان حقوق بشر میگوید که دولت افغانستان یک سال پیش وعده داده بود که درباره کشتار توسط این نیروها تحقیق خواهد کرد اما تاکنون هیچ اقدامی در این باره نکرده است.
گاسمن افزود: برای نزدیک به دو دهه، نیروی محافظت از خوست مسئول اعدامهای صحرایی و دیگر جنایات از جمله زندانی کردن خبرنگاران بوده است؛ این نیروها هرگز مسئول اقداماتشان نبودهاند، نه توسط مقامات افغان و نه آمریکا.
یک گروه حامی حقوق بشر مستقر در نیویورک سال گذشته یک گزارش 60 صفحهای با جزئیات را از 14 مورد از جنایات این نیروها در 9 ولایت افغانستان مستندسازی کرده است. گزارش تصریح میکند که این نیروهای وابسته به سازمان سیا توجهی به جان غیرنظامیان نشان و یا قوانین بینالمللی نشان ندادهاند و در سراسر این کشور فعال هستند.
انتهای پیام/.