عدم تامین نهادههای کشاورزی توسط مسئولان کار دست تولیدکننده داد/ لبنیات مجدداً گران شد
گروه استانها- افزایش قیمت لبنیات تا به این لحظه تنها در قسمتی که شامل قیمتگذاری مصوب دولتی نمیشود اجرا شده و گویا این افزایش قیمتها ماندگار خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، شیر و فرآوردههای لبنی جزء کالاهای پرتقاضا و از ملزومات زندگی هر فرد است. به دلیل وجود مواد غنی در شیر و لبنیات بر همگان توصیه میشود که آن را از چرخه غذایی خود حذف نکنند و به شکل مرتب از این فرآوردهها بهره ببرند. بر این اساس افراد بر حسب نیاز خود روزانه به میزان معینی از لبنیات استفاده میکنند.
در روزهای اخیر افزایش قیمتها در کالاهای اساسی نظیر مرغ، گوشت و لبنیات دست مردم را از تامین این مواد ضروری کوتاه کرده و با توجه به هزینههای بهداشتی و نبودن درآمد کافی همانند سابق، شرایط برای مردم سختتر شده است؛ این مسئله میتواند سبب عدم استفاده از این کالاها را به وجود آورد و در نتیجه یقینا در آیندهای نه چندان دور این مسئله میتواند تاثیر مخربی در سلامتی افراد داشته باشد.
چند روزیست که موضوع افزایش ناگهانی قیمت لبنیات بر سر زبانها افتاده و مردم در شوک افزایش قیمت شیر و فرآوردههای لبنی هستند، نکته جالب توجه در این خصوص این است که افزایش قیمتها بر خلاف نرخ مصوب اعلام شده و بدون هماهنگی قبلی انجام شده که نتیجه آن فشار بیشتر بر مردم در این شرایط سخت کرونایی است.
موضوعی که باید بررسی شود چرایی افزایش قیمتها در حوزه محصولات لبنی است. آیا این افزایش قیمتها قانونی بوده و مطابق مصوبات دولتی انجام شدهاند؟
اسماعیل مسلمی، رئیس بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: شیر نایلونی 900 گرمی، دو نوع ماست و شیر بطری کالاهایی هستند که بر اساس مصوبه تنظیم بازار کشوری قیمتگذاری میشوند، در چند روز گذشته تنظیم بازار اجازه افزایش قیمت را نداده بود و قیمت این کالاها علیرغم تغییرات بازار تغییری نکرده بود.
وی افزود: به غیر از محصولات ذکر شده، شرکتهای تولیدی میتوانند بر اساس قیمت تمام شده برای خودشان قیمتها را تغییر دهند که در سطح بازار هم قیمت این نوع کالاها تغییر داشته چرا که این کالاها مشمول قیمتگذاری نبودند.
رئیس بازرسی و نظارت سازمان صمت استان زنجان عنوان کرد: قیمتگذاری شیرهای سنتی و بعضی از فرآوردههای لبنی کارخانهها بر عهده خود تولیدکننده است، اما درحال حاضر بر اساس مصوبه جدید نرخ لبنیات نسبت به گذشته حدود 30 تا 40 درصد افزایش داشته است که در روزهای آینده در خصوص اجرای آن اقدام خواهد شد.
با این تفاسیر با توجه به افزایش قیمتها در تمام مراحل تولید شیر از مرحله پرورش دام تا مراحل پایانی آماده سازی، طبیعی است که نهایتا قیمتها به یکباره و با درصد بالا افزایش پیدا کنند. کنترل این مسئله تنها میتواند از مبدا و بحث تخصیص ارز دولتی به نهادههای دامی انجام شود تا هزینههای تولید کاهش پیدا کرده و از تاثیر آن در زنجیره تولید شیر جلوگیری کرد. با این حال ظاهرا عزمی برای سامان دادن به قصه "نهادهها" در میان محصولات وجود ندارد و افزایش قیمت تنها درمانی مقطعی برای درد تولیدکننده و زخمی است بر روی زخمهای دیگر مصرف کنندگان که در این شرایط سخت اقتصادی بدون پشتوانه گذران میکنند.
انتهای پیام/ ز