المرزوقی: موج سوم انقلابهای عربی در راه است/ امارات با ابزار فلسطین به دنبال جلب رضایت آمریکاست
رئیس جمهور اسبق تونس در گفتگویی با یک رسانه عرب به موضع گیری درباره موضوعات از جمله عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، انتخابات آمریکا و دیگر تحولات جهان عرب پرداخت.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، المنصف المرزوقی رئیس جمهور اسبق تونس در گفتگویی با روزنامه فرامنطقه ای القدس العربی، درباره موضوعات مختلفی از جمله موضوعات داخلی تونس، انتخابات آمریکا، موضوع عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، لیبی، اوضاع الجزایر و صحرای غربی، موضع گیری کرد.
وی افزود: من هرچند از روند سیاسی و حزبی کنار کشیدهام اما به عنوان یک شهروند تونسی به تونس توجه دارم و خود را در قبال تونسیها مسئول می دانم. من پنجاه سال را صرف این مردم کردهام و از آنها دست نخواهم کشید؛ اما من فعلا خارج از کشمکشهای سیاسی هستم ولی اگر تهدیداتی علیه قانون اساسی و نظام دموکراسی یا تهدیدات خارجی علیه تونس شود با قدرت وارد عمل خواهم شد. این کشور من است و از آن دست نخواهم کشید.
بایدن از ترامپ بهتر است
المرزوقی درباره انتخابات آمریکا گفت: من به این موضوع از چند بُعد نگاه می کنم و بُعد اولی بین المللی است. من به عنوان یک عرب و مسلمان صحبت نمیکنم بلکه به جامعه انسانی تعلق دارم. آنچه 99 درصد سبب شده است که من بایدن را از ترامپ بهتر بدانم، توافق پاریس درباره آب و هوا است که بایدن پذیرفته است. از حیث حقوقی هم آیا میتوان گفت مقایسه میان ترامپ که دشمن عرب و مسلمانان و رنگین پوستان است و فردی که اعلام کرده است که محدودیت های اعمال شده برای مسلمانان برای ورود به آمریکا را برخواهد داشت و ضد نژادپرستی، ممکن است؟
از عدم واکنش سران عرب در قبال اهانت به پیامبر اسلام(ص) متعجب هستم
درباره کاریکاتورهای موهن به پیامبر گرامی اسلام(ص) هم اعلام کرد: من این کاریکاتورها را محکوم کردهام و متعجب هستم که چرا سران عرب به آن واکنشی نشان ندادند. کشورهای عربی و اسلامی باید با هرگونه تعدی به مقدسات مخالفت کنند و این مخالفت را به اطلاع فرانسه برسانند.
رژیمهای عربی به دنبال جلب رضایت آمریکا هستند
وی درباره ازسرگیری هماهنگی امنیتی میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی و اینکه آیا دستاویزی برای ملحق شدن کشورهای عربی دیگر برای عادی سازی روابط با صهیونیستها خواهد بود، گفت: بزرگترین خدعهای که آنها به آن روی می آورند فریب افکار عمومی است مبنی بر اینکه آنها به دنبال صلح هستند. من میگویم که این صلح نیست بلکه سازش است. کیست که به دنبال صلح نباشد اما ما صلحی می خواهیم که به رنجهای ملت فلسطین و محاصره غزه پایان دهد نه سازش کردن.
وی اعلام کرد: موضوع همچنین عادی سازی یا عدم آن نیست. اصطلاح عادی سازی اشتباه است. عادی سازی یعنی چه؟ مگر ما روابط عادی در قبل داشتهایم که بخواهیم به آن در حال حاضر برگردیم؟ موضوع همانطور که گفتم به صلح یا سازش مربوط میشود. ما حامی صلح هستیم اما آنها خواهان سازش هستند. ما خواهان صلح واقعی مبتنی بر احترام به حقوق ملت فلسطین هستیم اما آنها به دنبال سازش در ازای کسب حمایت هستند. اگر به دلایل سازش کشورهایی مانند بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی بنگریم متوجه خواهیم شد که آنها با ابزار فلسطین به دنبال جلب رضایت آمریکا برای حمایت شان از آنچه تهدید ایران می خوانند، هستند. همه این داستان و قصه است و ما نیازی به این حمایت نداریم و باید بگوییم که ما به صلح آری میگوییم اما به سازش نه.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
نقش مخرب امارات در لیبی
وی درباره لیبی و حل و فصل سیاسی بحران آن هم به نقش مخرب امارات در این زمینه اشاره کرد و گفت که خلیفه حفتر مورد حمایت امارات اجازه آنرا (راه حل سیاسی )نخواهد داد.
وی تاکید کرد: مردم لیبی تا تحقق صلح راه طولانی در پیش دارند و این به سبب دخالتهای خارجی در امور داخلی لیبی است. تصمیم گیرندگان درباره لیبی متاسفانه در حال حاضر خارجیها هستند و برادران ما در لیبی قربانی هستند زیرا استقلال ندارند. تقریبا سه تا چهار کشور عربی در حال حاضر استقلال ندارند و تحت قیمومیت مستقیم هستند.
موضع گیری درباره درگیری رباط با پولیساریو
وی درباره اوضاع مغرب و درگیری با پولیساریو هم گفت: ما حامی پیوند ملتها هستیم. ما خواهان وحدت هستیم نه تجزیه. اگر ما آنرا بپذیریم چه میتواند مانع مطالبه تجزیه الجزایر و تونس شود؟
المرزوقی: آینده الجزایر متفاوت از وضعیت کنونی آن خواهد بود
وی در ادامه از نگرش منفی مقامات الجزایری به خود هم سخن گفت و افزود: بر این باورم که الجزایر در ده سال آینده متفاوت از وضعیت کنونی آن خواهد بود و من مطمئن هستم که ملت الجزایر طی ده سال آینده رهبری جدیدی خواهند داشت.
بازداشت شدگان سیاسی در عربستان آزاد شوند
رئیس جمهور اسبق تونس درباره نشست گروه 20 که به میزبانی عربستان و به شکل مجازی فردا شنبه انجام می شود، هم اعلام کرد: شاید تنها نفع این نشست آزادی لجین الهذلول و بقیه فعالان و شیوخ و علمای بازداشت شده از جمله شیخ العوده باشد. اگر نظام سعودی بازداشت شدگان سیاسی را آزاد نکند، سران کشورهای غربی شرکت کننده در نشست را به چالش می کشاند زیرا حضور آنها مفهومش این است که آنها با سیاست های سرکوبگرانه سعودی موافقند و این مشروعیت آنرا بیش از پیش نزد چهارصد میلیون عرب خدشه دار میکند. من امیدوارم که مقامات سعودی همه بازداشت شدگان سیاسی را قبل از نشست آزاد کند.
المرزوقی: مبارزه علیه حاکمان مستبد در جهان عرب ادامه خواهد داشت
وی در پایان درپاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه شما قبلا گفتید که انقلابهای عربی ادامه دارد اما ما هم اکنون شاهد استبداد عربی و ادامه آن هستیم هم گفت: من به آنچه در سال 2009 گفته شد مبنی بر اینکه ملتهای عربی تمام شدهاند و پس از مدتی دست به انقلاب زدند، استناد میکنم. سپس در سال 2013 هنگامی که دیکتاتوری به مصر بازگشت برخی گفتند که بهار عربی مرده است؛ اما پس از آن چه رخ داد؟ انتفاضه در سودان، لبنان و الجزایر و هم اکنون هم همان را میگویند. منتظر باشید و موج سوم انقلاب در این کشورها و دیگر کشورها را شاهد باشید. روند شروع شده و شبیه مبارزه با استعمار است. آیا نبرد متوقف می شود؟ جنگ علیه استبداد شروع شده است و جز با زوال آن در جهان عرب به پایان نخواهد رسید.
انتهای پیام/