اختلاف میان آمریکاییها درباره تروریستی خواندن «انصارالله»
روزنامه واشنگتن پست از بروز اختلافات میان مسئولان مختلف در دولت آمریکا درباره تصمیم دونالد ترامپ برای قراردادن جنبش انصارالله یمن در لیست تروریسم خبر داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، چندی پیش منابع مختلف دیپلماتیک اعلام کردند که دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور فعلی ایالات متحده درصدد است تا پیش از کنارهگیری از قدرت و خروج از کاخ سفید در ژانویه 2021، جنبش انصارالله یمن را در فهرست «سازمانهای تروریستی» قرار دهد، این اقدام دولت ترامپ باعث تشدید بیم و نگرانیها از بروز اختلال در روند کمکرسانی بینالمللی و همچنین برهم خوردن فعالیتهای سازمان ملل برای برقراری صلح میان جنبش انصارالله و دولت مستعفی یمن میشود.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
در همین راستا روزنامه واشنگتن پست در گزارشی با اشاره به خطرات پیامدهای این برنامه دولت دونالد ترامپ اعلام کرد که برخی از مقامات دفتر «خاور نزدیک » در وزارت خارجه و «آژانس توسعه بینالمللی آمریکا» و وزارت دفاع این کشور با تصمیم مذکور مخالفت و اعلام کردند که تصمیمگیری در این زمینه باید تا 20 ژانویه به تعویق بیفتد؛ چرا که این اقدام موجب متوقف شدن روند مذاکره و صلح درباره بحران یمن خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که مسئولان گزارش دادند که ممکن است برنامه زمانبندی این موضوع تغییر کند.
این اقدامات آمریکا در حالی است که این کشور در قتلعام غیرنظامیان یمنی، شیوع گرسنگی و انواع بیماریها و نیز فروپاشی اقتصادی این کشور مشارکت داشته و کمکها به یمن را نیز به حالت تعلیق درآورده است.
در این زمینه «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد اظهار داشت که اکنون یمن در معرض خطر قریب الوقوع بدترین نوع قحطی در طول تاریخ از دهههای گذشته است.
دبیرکل سازمان ملل در پاسخ به سؤالی درباره عواقب قراردادن انصارالله در فهرست سازمانهای تروریستی گفت: در این وضعیت بسیار شکننده در مورد قحطی در یمن و زمانی که امید زیادی به مذاکره داریم، معتقدیم که اقدامات ابتکاری یکجانبه دیگر مثبت نخواهد بود.
وی گفت: اکنون یک وضعیت متناقض در یمن در حال ایجاد شدن است، در طرف دیگر ما تلاشهای بسیاری انجام میدهیم و امیدواریم که بتوانیم طرفین را برای دیدار با یکدیگر، حتی بهصورت فیزیکی در طول جلسه، متقاعد کنیم و امیدواریم با طیف وسیعی از اقدامات اقتصادی و اعتمادسازی، بیانیه مشترک آتشبس را در یمن تصویب کنیم.
گوترش خاطرنشان کرد که سازمان ملل با انصارالله، دولت مستعفی یمن، عربستان سعودی و دیگر کشورهای منطقه تماسهای فشردهای برقرار میکند تا این امر را به واقعیت تبدیل کند.
انتهای پیام/+