مربی تیم ملی شنا: ادامه شرایط فعلی نه‌تنها المیپک، بلکه تمام استعدادهای آینده شنا را در معرض خطر قرار می‌دهد

مربی تیم ملی شنا: ادامه شرایط فعلی نه‌تنها المیپک، بلکه تمام استعدادهای آینده شنا را در معرض خطر قرار می‌دهد

گروه استان‌ها- مربی تیم ملی شنا از ادامه روند فعلی این رشته ابراز نگرانی کرده و گفت: با ادامه شرایط فعلی نه تنها المپیک توکیو را از دست می‌دهیم بلکه تمام استعدادهای آینده شنای کشور نیز در خطر هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازاصفهان،شیوع بیماری کرونا در چند ماه گذشته تمام ابعاد زندگی بشر را تحت‌تأثیر قرار داده و جامعه ورزش نیز مانند سایر بخش‌ها در چند ماه گذشته از گزند آسیب‌های شیوع کرونا در امان نبوده و ورزشکاران رشته‌های مختلف برای ادامه فعالیت‌ حرفه‌ای خود با مشکلات بسیاری مواجه شده‌اند.

شنا یکی از رشته‌هایی است که از شیوع کرونا بیشترین آسیب ممکن را دیده و تمام فعالیت‌های این رشته متوقف شده است. پس از شیوع پاندمی در کشور، فعالیت استخرها به حالت تعلیق درآمد و شناگران ایرانی امکان تمرین نداشتند؛ مشکل بزرگی که دامن‌گیر شناگران ملی‌پوش نیز شده و آنها را در وضعیت بغرنجی قرار داده است. این در حالی است که شنای ایران شانس خوبی برای کسب سهمیه المپیک دارد و ممکن است در صورت ادامه شرایط فعلی، این شانس از بین برود.

بر این اساس تسنیم در گفت‌وگو با گامر دیلانچیان، مربی تیم ملی شنای ایران و سرمربی تیم‌های شنای استان اصفهان به بررسی مشکلات شناگران ملی‌پوش و شنای استان پرداخته است که در ادامه می‌خوانید:

تسنیم:استخرهای شنا از زمان شیوع کرونا تعطیل شده و این اتفاق مشکلاتی را برای شناگران ملی‌پوش به وجود آورده است. نظر شما در این باره چیست؟

دیلانچیان: نمی‌دانم چرا کرونا فقط در استخرها وجود دارد و فقط برای شناگرها مضر است؟ در حالی که در تمرینات و مسابقات شنا، ورزشکاران هیچ برخوردی با هم ندارند. اگر سانس‌های آزاد شنا را در نظر نگیریم که ممکن است مردم فاصله لازم را رعایت نکنند، در تمرینات و مسابقات حرفه‌ای شناگران، ورزشکاران با فاصله از هم تمرین می‌کنند و در مسابقات نیز حداقل فاصله 2 شناگر با هم حدود 2 و نیم متر است.

تسنیم: شیوع کرونا چه مشکلاتی برای شناگران ملی‌پوش اصفهانی به وجود آورده است؟

دیلانچیان: علیرضا یاوری شناگر اصلی ما است که شانس بالایی برای کسب سهمیه المپیک توکیو دارد و سال گذشته در اوج آمادگی قرار داشت که تمرینات شنا تعطیل شد. نکته جالب آنکه اصفهان اولین شهری بود که تمرینات قهرمانی شنا را تعطیل کرد، در حالی که تمرینات شناگران تهرانی در اواخر اسفندماه تعطیل شد و از خردادماه نیز در پایگاه ملی تهران در استخر آزادی تمرینات شناگران آغاز شده است. رایزنی زیادی انجام دادیم تا شناگران اصفهانی بتوانند در تهران تمرینات خود را ادامه دهند اما با توجه به آنکه نمی‌توان محل اسکان بچه‌ها را فراهم کرد و خوابگاهی در اختیار آنها قرار نمی‌دهند، متاسفانه شناگران اصفهانی از داشتن استخر برای ادامه تمرینات‌شان محروم ماندند.

تسنیم: شیوع کرونا چه آسیبی به برنامه تمرینی شما زده است؟

دیلانچیان: برای کسب سهمیه المپیک ما به حداقل هفته‌ای 9 جلسه تمرینی نیاز داریم در حالی که شناگران اصفهانی در شرایط کنونی شاید بتوانند هفته‌ای یک یا دو جلسه شنا کنند. از طرف دیگر پایگاه قهرمانی بدنسازی اصفهان که متعلق به قهرمانان استان است، هر 10 روز یک‌بار بازگشایی می‌شود و بلافاصله یک اعلامیه صادر شده و پایگاه به مدت 2 هفته و یا بیشتر تعطیل می‌شود. این در حالی است که سالن‌های بدنسازی در سطح شهر فعال هستند اما پایگاه قهرمانی قادر به فعالیت نیست. به طور مثال همین الان پایگاه قهرمانی بدنسازی، 10 روز است که تعطیل شده و فعالیتی ندارد. در شرایطی که این پایگاه متعلق به قهرمانان استان است و افراد محدودی از آن استفاده می‌کنند و می‌توان با مدیریت صحیح و برنامه‌ریزی درست، شرایطی به وجود آورد که قهرمانان استان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از پایگاه استفاده کنند.

تسنیم:پاندمی فعلی یک معضل جهانی است؛ شرایط شنا در سایر کشورها چگونه است؟

دیلانچیان: اگر به سایر کشورهای درگیر کرونا نگاه کنید، خواهید دید که استخرهای شنا در همه آنها باز است و شناگران با پروتکل‌های بهداشتی خاصی تمرینات خود را انجام می‌دهند و حتی چند هفته قبل، لیگ جهانی شنا برگزار شد و شناگران بزرگ دنیا در این رقابت‌ها شرکت کردند. رکورد شناگرانی که در لیگ جهانی شرکت کردند، نشان می‌دهد که در دوران شیوع کرونا هم تمرینات منظمی را پشت سر گذاشته‌اند؛ در حالی که با عملکرد و برخوردهای انجام شده در شنای کشور نه تنها شانس کسب سمیه المپیک ما کاهش پیدا می‌کند، بلکه شنای کشور با تعطیلی استخرها حداقل به اندازه 5 تا 6 سال پسرفت داشته است.

تسنیم: کرونا بیشترین آسیب را به کدام بخش از شنای کشور وارد کرده است؟

دیلانچیان: بسیاری از نونهالان و نوجوانان شناگر که استعدادهای آینده شنا محسوب می‌شدند، این رشته را کنار گذاشته‌اند، چون محلی برای آموزش و تمرین آنها وجود ندارد. خانواده‌ها تمایل دارند که انرژی فرزندان‌شان با ورزش تخلیه شود و در این دوران هرچه منتظر ماندند تا استخرها بازگشایی شوند، متاسفانه این اتفاق رخ نداد و در نتیجه به سمت رشته‌های دیگری متمایل شدند. متاسفانه شرایط پیش‌آمده باعث شده تا استعدادهایی که کشف کرده و آموزش داده بودیم را به راحتی از دست بدهیم؛ بسیاری از استعدادهای شنا جذب رشته‌های رزمی شده‌اند، در حالی که میزان برخورد ورزشکاران در رشته شنا بسیار کم‌تر از رشته‌های رزمی است.

تسنیم:شناگران و ملی‌پوشان سایر استان‌ها نیز برای تمرین با مشکل مواجه هستند؟

دیلانچیان: فدراسیون شنا 2 سال قبل 3 پایگاه ملی شنا در تهران، اصفهان و مشهد افتتاح کرد. یکی از اهداف افتتاح پایگاه‌های ملی این بود که شناگران ملی‌پوش برای تمرین الزامی برای حضور در تهران نداشته باشند و بتوانند در مکان‌هایی نزدیک به محل سکونت‌شان تمرین کنند. به طور مثال ما در تیم ملی 8 ملی‌پوش داریم که 3 نفر از آنها اهل اصفهان و مابقی اهل تهران هستند. هم‌اکنون استخر آزادی در اختیار ملی‌پوشان تهرانی قرار دارد و تمرینات آنها برقرار است. در اصفهان هم اگر استخر انقلاب در اختیار هیئت شنا قرار داشت،‌ می‌شد شرایطی را فراهم کرد که حداقل ملی‌پوش‌ها بتوانند تمرین کنند. زمانی که هیئت شنا استخر ندارد، مجبوریم استخری را اجاره کنیم که مشخص نیست قبل از تمرین بچه‌های ما چه کسی در آن شنا کرده و میزان سلامت آن استخر چقدر است، اما اگر هیئت شنا استخری داشته باشد، می‌توان محوطه استخر را ضدعفونی و پروتکل‌های بهداشتی را به طور کامل رعایت کرد. متاسفانه هیئت شنای اصفهان فضای لازم را در اختیار ندارد و ما نیز نمی‌توانیم کاری کنیم.

تسنیم: در این مدت فدراسیون شنا برای رفع مشکل تمرین شما چه اقداماتی انجام داده است؟

دیلانچیان: با فدراسیون صحبت کرده‌ایم و مخالفتی با تمرینات شناگران ملی‌پوش ندارند اما با توجه به اینکه فدراسیون پزشکی ورزشی هنوز به ما مجوز برپایی اردوی تمرینی و یا برگزاری مسابقات را نداده است، نمی‌توانیم برای تیم اردو بگذاریم و فقط شناگران تهرانی در استخر آزادی تمرین می‌کنند.

تسنیم:چه موانعی بر سر راه اعزام ملی‌پوشان شناگر اصفهانی به تهران وجود دارد؟

دیلانچیان: مشکل اصلی برای اعزام شناگران اصفهانی به تهران، محل اسکان و تغذیه آنها است، چون فدراسیون مجوز لازم برای برپایی اردوی تمرینی را ندارد. فدراسیون پزشکی ورزشی درباره نحوه برگزاری مسابقات و اردوهای سایر رشته‌های ورزشی اطلاعیه‌های مختلفی صادر کرده اما درباره شنا تاکنون هیچ پروتکلی معرفی نشده است.

تسنیم:مهم‌ترین چالش شنای استان چیست؟

دیلانچیان: مهم‌ترین چالش ما در شنای اصفهان نبودن استخر است و تا زمانی که حل نشود، مشکلات ما به قوت خود باقی خواهد بود. این در حالی است که شنای اصفهان پتانسیل بسیار بالایی دارد؛ در رقابت‌های قهرمانی جوانان جهان از 3 شناگر اعزام شده، 2 شناگر اصفهانی بودند. در بازی‌های آسیایی نیز از 8 شناگر اعزام شده، 3 شناگر اصفهانی بودند. شنای اصفهان همیشه حضور درخشانی در عرصه‌های ملی و بین‌المللی داشته است اما متاسفانه اولین و ابتدایی‌ترین سخت‌افزار لازم برای شنا را ندارد. استخر ابتدایی‌ترین سخت‌افزار شنا است و متاسفانه هیئت اصفهان حتی یک استخر استاندارد در اختیار ندارد، سکوهای پرش و دیواره‌های برگشت استخر انقلاب که قرار است در اختیار هیئت قرار بگیرد، استاندارد نیست اما حداقل از نظر متراژ، اندازه‌های استاندارد را دارد که شناگران بتوانند تمرینات خود را در آن انجام دهند.

تسنیم: در این مدت مسئولان ورزش و شنای استان چه اقداماتی برای رفع مشکل تمرین کردن شما انجام داده‌اند؟

دیلانچیان: من همراه با پیمان گرامی رئیس هیئت شنای استان و علیرضا یاوری 5 یا 6 ماه قبل با مدیرکل ورزش و جوانان استان جلسه داشتیم و مشکلات را به ایشان گفتیم اما الان هر روزی که می‌گذرد، مشکلات بیشتر خواهد شد. با شریط کنونی گرفتن ورودی المپیک توکیو بسیار سخت است و ما می‌خواهیم یک کار محال را انجام دهیم. وقتی حداکثر 4 تا 5 ماه برای کسب سهمیه زمان داریم و نزدیک به 10 ماه است که شرایط تمرینی مناسبی نداریم، چگونه می‌توانیم ورودی را به دست آوریم؟ اگر شرایط ما مناسب بود و همان مسیر تمرینی قبل را طی می‌کردیم، باز هم کسب سهمیه قطعی نبود چه برسد به شرایط فعلی. جلسات مختلفی برای این مشکل برگزار کرده‌ایم و با رئیس فدراسیون شنا صحبت داشتیم، بسیاری از مسئولان شنا از جمله مدیر فنی تیم ملی و رئیس کمیته شنای کشور پیگیر مشکلات ما بوده‌اند اما هنوز اتفاق خاصی رخ نداده است.

تسنیم: مهم‌ترین خواسته شما از مسئولان ورزش کشور و استان چیست؟

دیلانچیان: داریم المپیک توکیو را از دست می‌دهیم اما نگرانی اصلی من برای سال‌های آینده است. متاسفانه با روند فعلی تمام استعدادهای شنای کشور را می‌سوزانیم و المپیک 2024 و 2028 را نیز از دست خواهیم داد. آیا در یک استخر 50 در 25 که فضای استخر حدود 1250 مترمربع خواهد بود، اگر پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود، شناگران نمی‌توانند در گروه‌های 20 نفره تمرین کنند؟ می‌توان به راحتی یک استخر را برای ورزشکاران رده‌های مختلف سنی قرنطینه کرد تا با یک برنامه‌ریزی اصولی شناگران تمرین کنند. اگر بحث پاندمی کرونا در میان است، هیئت شنای استان و یکی از باشگاه‌های خصوصی اصفهان حاضر هستند تا در صورت آماده بودن استخر شرایطی را فراهم آورند که بهترین شناگران استان در رده‌های مختلف جمع شده و با رعایت پروتکل‌ها و فاصله‌گذاری لازم تمرین کنند.

تسنیم: برای رفع مشکلات شنا چه راهکاری ارائه می‌دهید؟

دیلانچیان: همه ما درباره ویروس کرونا احساس خطر داریم اما می‌توان با پروتکل‌های خاص و با کمک همه، شرایطی را فراهم آورد که شنای کشور بیش از این متضرر نشود. شنای ایران در شرایط عادی از سطح بین‌المللی فاصله داشت و با شیوع این ویروس شرایط شنای ایران بسیار وخیم‌تر شده است.

تسنیم: روند آماده‌سازی شما برای مسابقات انتخابی المپیک به چه صورت است؟

دیلانچیان: متاسفانه حداقل امکانات لازم را نداریم اما انتظارات از ما بالا است؛ چند روز قبل از اداره کل ورزش و جوانان استان از من پرسیدند که ورودی المپیک توکیو را کسب می‌کنیم یا خیر، در حالی که بعد از 10 ماه دوری از تمرینات چگونه می‌توان ورودی المپیک را کسب کرد؟

تسنیم: برای رسیدن به سهمیه المپیک، علاوه بر فراهم شدن استخر استاندارد برای تمرین به چه فاکتورهای دیگری نیاز دارید؟

دیلانچیان: روند آماده‌سازی شناگران با سایر ورزشکاران متفاوت است؛ در همه رشته‌های ورزشی، بدن ورزشکاران در حالت عمودی قرار دارد اما در شنا بدن ورزشکار در حالت افقی قرار می‌گیرد و همین امر موجب می‌شود تا تمام روند آماده‌سازی و بدنسازی شناگران با سایر ورزشکاران متفاوت شود. یک فوتبالیست یا والیبالیست می‌تواند اقدامات زیادی برای رسیدن به آمادگی کامل انجام دهد اما یک شناگر باید طبق اصول خاصی روند آماده‌سازی را پشت سر بگذارد.

تسنیم: برای کسب سهمیه المپیک توکیو چه رقابت‌هایی در پیش دارید؟

دیلانچیان: فدراسیون جهانی شنا اعلام کرده تقویم مسابقات ورودی المپیک را اواخر سال میلادی جاری اعلام خواهد کرد و ما فعلا مسابقه خاصی در پیش نداریم. به احتمال زیاد مسابقات ورودی المپیک در فروردین، اردیبهشت و خردادماه سال آینده برگزار خواهد شد. شناگران ما در 10 ماه گذشته هیچ تمرین و یا مسابقه‌ای نداشته‌اند و در روند آماده‌سازی باید حداقل به 2 مسابقه اعزام شوند تا از نظر روحی برای مسابقات ورودی المپیک آماده باشند.

تسنیم: با وجود مشکلات حال حاضر بر سر راه آماده‌سازی شناگران ملی‌پوش، شانس ایران برای کسب سهمیه المپیک توکیو چقدر است؟

دیلانچیان: علیرضا یاوری نسبت به 2 شناگر دیگر شرایط بهتری دارد و یک سروگردن از آنها بالاتر است. در تابستان در استخرهای روباز تا حدودی تمرین کردیم اما با شروع فصل سرما همه چیز به عقب برگشت. اگر در چند روز آینده اتفاقات خوبی به خصوص در استخر 50 متر رخ دهد، با توجه به زمان باقی مانده می‌توان امیدوار بود. هرچند باز هم کار سختی در پیش خواهیم داشت و امیدوارم مسئولان کمی شرایط ما را درک کنند.

انتهای پیام/170/ف

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon