موفقیت شرکت دانش بنیان ایرانی در تولید ابزارهای تعمیر و نگهداری چاه‌های نفت

موفقیت شرکت دانش بنیان ایرانی در تولید ابزارهای تعمیر و نگهداری چاه‌های نفت

با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی موفق به تولید توپک متورم شونده و ابزار رانش درون چاهی با ظرفیت سالانه بالغ بر هزار دستگاه شده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، جمال ارغوانی هادی، مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان در مورد محصولات این شرکت توضیح داد و گفت: ما در زمینه ابزارهای درون چاهی صنعت نفت و گاز فعالیت می‌کنیم.

وی افزود: چاه نفت، یک کارخانه زنده با تولید روزانه است که در طول عمر خود دچار مشکلاتی نیز می‌شود و به تعمیر و بهبود نیاز دارد، بر این اساس ما ابزارهایی برای تعمیر و بهبود عملکرد چاه نفت تولید می‌کنیم. این تکنولوژی سابق بر این در اختیار کشورهای پیشرفته بود که به دلیل تحریم امکان واردات آن وجود نداشت. در نتیجه نیاز به این محصولات ما را بر آن داشت تا به دانش فنی تولید دست پیدا کنیم و در حال حاضر محصولات ما بیش از یک سال است که در صنعت نفت استفاده می‌شود.

مدیر عامل این شرکت در مورد پکرهای متورم شونده قابل نصب و برداشت، گفت: این محصول در فرایندهای مربوط به تعمیر، نگهداری و تحریک چاه‌های نفت و گاز مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ابزارها امکان انجام عملیات‌هایی مانند تحریک چاه، اسیدزنی، تعمیرات سرچاهی و بسیاری از عملیات‌های دیگر را بدون خارج کردن رشته تولیدی میسر می‌سازند. این نوع از پکرها از درون لوله مغزی عبور داده می‌شوند و پس از رسیدن به عمق موردنظر، متورم شده و عملیات آب‌بندی لوله جداری چاه‌های نفت و گاز را انجام می‌دهد.

ارغوانی ادامه داد: توپک قطعه‌ای است که تقریبا در پایین‌ترین قسمت لوله‌های مغزی یک رشته تکمیل چاه جای می‌گیرد. پس از نصب شدن بر روی لوله جداری یا آستری چاه، به دلیل داشتن لاستیک مخصوص آب‌بندی، تا قطر 3 برابر قطر اولیه ابزار را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. یک توپک در یک رشته جداری به عنوان یک عایق و مسدودکننده عمل می‌کند. توپک یک درزگیری مطمئن و کامل بین بالا و زیر نقطه‌ای که نصب می‌شود ایجاد می‌کند. پکر متورم شونده پس از اتمام عملیات موردنظر، تا رسیدن به سایز اولیه فروکش می‌کند و از چاه خارج می‌شود. 

وی در مورد ظرفیت تولید این محصول نیز خاطرنشان کرد: ظرفیت تولید ما خیلی بیشتر از نیاز کشور است. نیاز کشور به این محصول در سال بین 300 تا 400 دستگاه است اما ظرفیت تولید ما بیش از هزار دستگاه است که در اختیار شرکت‌های مناطق نفت‌خیز جنوب، شرکت فلات قاره و شرکت O1 قرار گرفته است. در زمینه صادرات این محصول نیز تاکنون نیاز داخل را تامین کردیم و تقاضاهایی از شرکت‌های خارجی داریم که در فرآیند مذاکره است.

مدیر عامل شرکت در ادامه با اشاره به ویژگی‌ها و مزایای پکرهای متورم شونده قابل نصب، گفت: امکان انجام عملیات بدون نیاز به خارج کردن رشته تولیدی، امکان فرستادن ابزار به درون چاه به کمک لوله مغزی سیار و کابل، المان آب‌بندی با عملکرد سطح بالا حتی در تورم سه برابر نسبت به سایز اولیه، متعادل‌سازی فشار پیش از فروکش به منظور جلوگیری از آسیب رسیدن به پکر، امکان استفاده در چاه‌های عمودی، افقی و مایل، ساخته شده در سایزهای مختلف بخشی از ویژگی‌ها و مزایای این محصول است.

وی در مورد تسهیلات دریافتی این شرکت از صندوق نوآوری و شکوفایی نیز گفت: با وجود تحریم‌های بین‌المللی به ویژه برای صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور، داخلی‌سازی و بومی‌سازی قطعات و تجهیزات این صنعت یکی از اولویت‌های وزارت نفت است؛ بر این اساس حدود 6 میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کردیم و در حال پیگیری برای اخذ تسهیلات خرید دفترکار از صندوق نوآوری نیز هستیم.

ارغوانی در پایان بر مزیت‌های رقابتی محصولات شرکت متبوع خود در مقایسه با نمونه‌های خارجی تاکید کرد و گفت: محصولات ما دو مزیت اصلی دارد اول اینکه کیفیت محصول بهتر است زیرا شرکت‌های خارجی با وجود محدودیت‌های مالکیت فکری و پتنت نمی‌توانند محصول بهینه تولید کنند اما ما چون این محدودیت‌ها را نداریم می‌توانیم محصول بهتری تولید کنیم. از طرف دیگر برای ابزارهای وارداتی با خدمات پس از فروش و نحوه استفاده از آن در سر چاه مشکل داریم اما خدمات پس از فروش محصولات ما بیشتر و در دسترس‌تر است؛ همچنین محصولی بر اساس نیازهای هر چاه و بهینه‌سازی شده تولید می‌کنیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon