طرح‌های برتر جشنواره جهادگران علم و فناوری چهارمحال و بختیاری انتخاب شدند

طرح‌های برتر جشنواره جهادگران علم و فناوری چهارمحال و بختیاری انتخاب شدند

گروه استان‌ها - رییس خانه نخبگان بسیج چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۰ طرح به عنوان طرح برتر جشنواره جهادگران علم و فناوری چهارمحال و بختیاری انتخاب شدند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، محمدجواد تجویدی ظهر امروز در آیین افتتاحیه دوازدهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری استان، اظهار داشت: سازمان بسیج علمی پژوهشی فناوری 10 شهریور سال 67 در راستای پاسخگویی به مطالبات برحق مقام معظم رهبری با هدف ایجاد یک حرکت امیدبخش برای نسل جوان و شناسایی نیازها و اولویت و توسعه فناوری کشور تاسیس شد و به تبع آن سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری استان آغاز به کار نمود.

وی ادامه داد: امروز قریب به 5 هزار بسیجی استان در قالب 630 هسته‌ای علمی، 20 هسته مخترعین، 115 تشکل دانشی در سطح پایگاه‌های مقاومت، 17 پایگاه علمی، 3 مرکز رشد و خلاقیت، یک پژوهشکده مطالعات بسیج و یک خبرگزاری علم و فناوری، سازماندهی و مشغول به کار شده‌اند که حاصل آن ارائه صدها اختراع، طرح، ایده و مقالات علمی و پژوهشی در طرح های مختلف است.

مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه چهارمحال و بختیاری، برگزاری جشنواره جهادگران علم و فناوری را یکی از رویدادهای علمی دانست و گفت: این جشنواره همه ساله برگزار می‌شود و امسال شاهد برگزاری دوازدهمین جشنواره با هدف توسعه فرهنگ تحقیق و الگوسازی در جامعه، کمک به تجاری‌سازی طرح‌های ارائه شده، حمایت از نخبگان و تجلیل از جهادگران بسیجی در عرصه علم و پژوهش و فناوری می باشیم.

وی به روند اجرایی جشنواره اشاره کرد و افزود: در جلسه جهاد فرهنگی سپاه استان با توجه به شرایط کرونایی تصمیم گرفته شد که این جشنواره به صورت مجازی با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و با همکاری دانشگاه آزاد، دانشگاه دولتی و پارک علم و فناوری در چهار بخش تجلیل از مراکز برتر علمی، تجلیل از بسیجیان برتر در حوزه علم پژوهش، فراخوان طرح و ایده و اختراعات،  انتخاب نفرات برتر نمایشگاه مجازی برگزار شود.

 تجویدی به اقدامات کمیته 5 نفره دبیرخانه جشنواره اشاره و تصریح کرد: اقداماتی از قبیل تشکیل هیئت داوری، تشکیل کارگروه‌های تخصصی جهت بررسی و ارزیابی،  تهیه پوستر، تیزر جشنواره و تبلیغات با همکاری صدا و سیما و اصحاب رسانه، اخذ طرح‌ها، بررسی و اعلام نتیجه آن‌ها در این حوزه صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه این اقدامات دو نتیجه ویژه داشت، افزود: تجلیل از مقام شهدای سلامت، پزشکان و پرستاران به خاطر تلاش جهادگران در عرصه مبارزه با کرونا، تقدیر و تشکر از جهادگران عرصه علم و دانش در آموزش و پرورش که با شیوع ویروس کرونا تلاش وافری در برقراری سیستم شاد داشتند که باعث شده علم و دانش ادامه پیدا کند در بخش ویژه جشنواره و تجلیل از پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد و دانشگاه دولتی که همکاری لازم را در این زمینه داشتند، تجلیل از چهار پایگاه علمی برتر، مرکز رشد و خلاقیت بسیج و 50 نفر از بسیجیان برتر در حوزه‌های اقشار و کارگروه‌های بسیج، تقدیر از مخترعان و مبتکران نیز در بخش عمده جشنواره صورت خواهد گرفت.

مهدی جهانگیری در ادامه این نشست با بیان اینکه از مهرماه کارها آغاز شد و چندین جلسه هم‌اندیشی در این راستا برگزار شد بیان کرد: در اواخر مهر پوستر طراحی شده و در آبان ماه بیش از 45 طرح به دبیرخانه جشنواره واصل شد که در نهایت 25 طرح باقی مانده در سه کارگروه تخصصی توسط 6 عضو هیئت علمی مورد بررسی قرار گرفتند که پنج معیار توانایی تولید انبوه، ایجاد اشتغال، ثبت مالکیت حقوقی و درجه تاثیر گذاری بر روی جامعه در این ارزیابی ها مورد توجه قرار گرفت.

رییس خانه نخبگان بسیج استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بیشترین طرح‌ها در زمینه برق، کامپیوتر و کشاورزی بود، گفت: مرکز رشد و فناوری دانشگاه دولتی، دانشگاه آزاد و پارک علم و فناوری بیشترین نقش را در برگزاری این ارزیابی‌ها داشتند و در نهایت 10 طرح به عنوان طرح برتر جشنواره انتخاب شدند.

اسماعیل پیرعلی در پایان این نشست با بیان اینکه با برگزاری سالانه جشنواره تجاربی به دست می‌آوریم که تکمیل کننده جشنواره می‌باشد، بیان کرد: با برگزاری این جشنواره به سمت فرهنگ سازی می‌رویم تا در همه عرصه‌های اجتماعی تقویت شود زیرا که مطالبات مقام معظم رهبری و جامعه از حوزه علم و فناوری است.

وی ادامه داد: هزینه‌های خرج شده در این راه از طریق هزینه‌های نفت تامین می‌شود لذا همه باید کمک کنیم تا آموزش و پژوهش به علم و فناوری تبدیل شود پس باید خروجی آن در راستایی باشد که به سرمایه، اشتغال و موفقیت ختم شود.

رئیس پارک علم و فناوری استان تصریح کرد: باید به خود درباره اینکه سرمایه‌ها و دارایی‌های ذهنی را سازماندهی می‌کنیم تا از فرار نخبگان از استان به استان دیگر جلوگیری کنیم ببالیم و باید بتوانیم این نخبگان را توسط پایگاه‌های علمی در دانشگاه‌ها نگهداریم که با این کار خدمت بزرگی به جامعه علمی پژوهشی و اشتغال کرده‌ایم.

وی ادامه داد: در دنیا نیز چنین روشی است و عرصه واردات و صادرات بیشتر نرم افزاری است و در حال جذب افراد و شرکت‌ها هستند یعنی اگر زمانی واردات مادی و نفتی و انرژی باب بود امروز دارایی‌های فکری مهم شده است که با برنامه‌ریزی و استفاده از تجارب گذشتگان در راستای رسیدن به جامعه هدف خروجی‌های خوبی خواهیم داشت.

پیرعلی گفت: انتظار از پارک علم و فناوری این است که اگر این زنجیره که از طرح و ثبت ایده و نمونه سازی آغاز می‌شود در پارک علم و فناوری  استارت زده می‌شود انتهای این زنجیره به تجاری‌سازی برسد و اگر پژوهش‌ها چه فردی و چه نتیجه تحقیق 2 ساله تیمی در دانشگاه بماند خوب نیست و این زنجیره باید در اکوسیستم تکمیل شود.

وی در پایان گفت: اگر از 25 طرح ارائه شده به این جشنواره یک چهارم نیز تجاری‌سازی شود و قوانین و آیین‌نامه‌های اجازه دهند پارک‌های فناوری کمک خواهد کرد که همه ایده‌پردازی‌های دانشگاه جذب شود و خروجی تحویل می‌دهد.

انتهای پیام/7540/ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon