تشکیک نتایج یک تحقیق درباره تأثیر ماسک در مصونیت از ابتلا به کرونا
طبق مطالعه جدید محققان دانمارکی، ماسکهای صورت ایمنی حداکثری در برابر ویروس کرونا ایجاد نمیکنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ یک مطالعه بزرگ در دانمارک نشان میدهد که ماسکهای جراحی استفاده شده توسط عموم مردم، محافظت محدودی در برابر ویروس کرونا برای استفادهکنندگان داشته است.
پایگاه خبری "دیلی میل" در اینباره نوشت، در این مطالعه حدود 6000 نفر به خدمت گرفته شده و به دو دسته تقسیم شدند؛ محققان دریافتند که از نظر آماری بین افرادی که از ماسک استفاده کرده و افرادی که نکردهاند، تفاوت معناداری وجود ندارد.
نتایج این تحقیق نشان داده است که پس از یک ماه، 1.8 درصد از کسانی که از ماسک برای حضور در جمعها استفاده کردند به ویروس کرونا مبتلا و 2.1 درصد از افرادی که از ماسک استفاده نکردهاند، به این بیماری مبتلا شدهاند.
طبق نتیجه بهدست آمده توسط محققان دانمارکی، تفاوت معناداری از لحاظ آماری بین افراد دو دسته مورد نظر وجود ندارد.
این مطالعه که در "سالنامه پزشکی داخلی" دانمارک منتشر شده است، در ماه آوریل و مه، زمانی انجام شد که مقامات دانمارکی استفاده از پوشش صورت را توصیه نکرده بودند.
در نتایج این تیم تحقیقاتی از بیمارستان دانشگاه "کپنهاگ" گفته نشده است که ماسک نمیتواند از انتقال ویروس کرونا از فرد آلوده به دیگران جلوگیری کند؛ اما در بخش نتیجهگیری آن گفته شده که ماسک نمیتواند الزاماً از شخص ماسکزده در برابر ویروس محافظت کند.
دکتر "هنینگ بوندگارد"، نویسنده اصلی این مقاله و متخصص قلب در دانشگاه "کپنهاگ"، گفت: «این مطالعه نشان میدهد که استفاده از ماسک تا چه اندازه میتواند برای ما مفید باشد و جواب این است: نه زیاد».
محققان بیان کردهاند که ماسک بهتنهایی مصونیت از ابتلا به ویروس کرونا را افزایش نمیدهد و برای در امان ماندن از این بیماری باید از رفت و آمد در جمعهای شلوغ پرهیز کرد.
منتقدان این پژوهش خیلی سریع به محدودیتهای آن واکنش نشان داده و بیان کردهاند که این مطالعه در زمانی انجام شده است که میزان ابتلا هنوز پایین بوده و هنوز شمار اندکی از ماسک استفاده میکردهاند. برخی از منتقدان نیز میگویند شاید شرکتکنندگان در این مطالعه بهدرستی ماسک نزده باشند.
انتهای پیام/