وعده‌های استاندار زنجان برای برطرف شدن مشکل کمبود مرغ محقق نشده است/ مشکل کار کجاست آقای استاندار؟

وعده‌های استاندار زنجان برای برطرف شدن مشکل کمبود مرغ محقق نشده است/ مشکل کار کجاست آقای استاندار؟

گروه استان‌ها - مشکل کمبود مرغ نزدیک به دو سال است که در استان زنجان پابرجاست و هنوز استاندار زنجان ناکام در حل این مشکل است. به‌راستی مشکل کار کجاست آقای استاندار؟

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، کم‌کاری و بی‌تدبیری مسئولان در حل مسئله نهاده‌های دامی در حال حاضر، بازار سراسر کشور را با مشکل کمبود و گرانی مواجه کرده است. این روزها آنطور که از عملکردها و اتفاقات بازار پیداست برنامه‌ای برای حل مشکل کمبود و تدبیری برای کنترل قیمت آن وجود ندارد. بر این اساس طبیعی است که کنترل بازار در سال جاری تنها در چند برهه کوتاه چند هفته‌ای میسر بوده و در تمامی روزهای دیگر، مردم در فشار و تلاطم برای تامین مایحتاج اساسی بوده باشند.

استان زنجان یکی از استان‌هایی است که ماه‌هاست درگیر با مشکلات نهاده کشاورزی با دامداران است. بنابراین در حال حاضر نه تنها اوضاع رسیدگی به کم بودن نهاده دولتی در استان بهبودی نیافته بلکه اصلا اوضاع تغییر نکرده و مشخص نیست که استاندار و مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان در این ماه‌ها چه کاری برای بهبود شرایط انجام داده‌اند.

در حالی که استان زنجان از معدود استان‌هایی است که پابند به رعایت نرخ مصوب کشوری است اما دولت هیچ نگاه تسهیل‌کنندگی به این استان ندارد و حتی درخواست استاندار برای دریافت نهاده مازاد سهمیه استان از وزیر جهاد کشاورزی هم بی پاسخ مانده و مسئولان زنجانی ناکام در کنترل قیمت‌ها هستند.

با تمام آنچه گفته شد، این حجم از کمبود مرغ در بازار این شائبه را به وجود می‌آورد که اصلا هیچ نهاده‌ای با نرخ دولتی بین واحدهای مرغداری استان توزیع نمی‌شود که مسئولان استان از آن‌ها انتظار داشته باشند محصول خود را با نرخ مصوب دولتی توزیع کنند. طبیعتا اگر دولت هیچ نقشی در تولیدات مرغداری‌ها نداشته باشد نمی‌تواند انتظار توزیع مرغ با قیمت مصوب تنظیم بازار را داشته باشد.

با این حال مسئولان استان زنجان با تمام تلاشی که در ماه گذشته داشتند تنها به مدت چند هفته توانستند مرغ مورد نیاز استان را تامین کنند که آن هم در نتیجه اعمال افزایش قیمت میسر شد اما این راهکار هم بیش از دو هفته تاب نیاورد و اکنون مجددا بازار درحال تجربه کمبود و افزایش قیمت است.

با وجود اینکه چند هفته‌ایست استاندار  با فخر از کنترل قیمت مرغ نسبت به استان‎‌های دیگر حرف می‌زند اما اتفاق جالبی که در حال رخ دادن است این است که برخی مرغ فروشی‌ها به جای فروش مرغ کشتار روز به شکل کامل اقدام به فروش قطعه‌ای مرغ با قیمت چندین برابر می‌کنند که همین موضوع نشان می‌دهد هیچ تفاوتی میان قیمت‌های استان زنجان با استان‌های اطراف هم وجود ندارد.

از سوی دیگر مشکل کمبود مرغ از همان روزهای اول انتصاب فتح‌الله حقیقی به عنوان استاندار زنجان آغاز شده و با اینکه دو سال از حضور حقیقی در زنجان می‌گذرد مشکل کمبود و نبود مرغ در بازار همچنان به قوت باقیست. در طول این هفته یا مرغ به مرغ‌فروشی در حدود 30 تا 40 کیلو توزیع شده و یا اصلا همانند روز گذشته مرغی برای عرضه توزیع نشده است. نکته جالب موضوع اینجاست که در تمام مرغ فروشی‌ها، مرغ به صورت قطعه شده و جداشده با بسته‌بندی‌های شکیل و طبیعتا با قیمت بالا موجود و خبری از مرغ کامل نیست. 

سوالی که به وجود می‌آید این است که مسئولان جهاد کشاورزی استان زنجان چه مقدار از نهاده مرغداری استان را تامین می‌کنند؟ آیا در حال حاضر مرغ به اندازه کافی در استان توزیع می‌شود؟ دلیلی کمبودها و افزایش قیمت‌ها چیست؟ چرا دستگاه‌های نظارتی برای کنترل اوضاع ورود نمی‌کنند؟ پس اگر مرغی در بازار وجود ندارد چرا مرغ به شکل قطعه شده در بسته‌بندی‌های گوناگون و با قیمت بالا وجود دارد؟

سید ناصر موسوی، نائب رئیس اتحادیه مرغ، تخم مرغ و ماهی فروشان استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: توزیع مرغ در استان نسبت به مقدار مورد نیاز کاهش پیدا کرده است، در شهر زنجان در روز جاری به میزان 14 تن و 500 کیلوگرم مرغ گرم توزیع شده است و در حال حاضر نرخ مرغ گرم در زنجان 21 هزار و 500 تومان است.

وی به مشکلات مرغداران اشاره و تصریح کرد: در استان‌های اطراف قیمت بسیار بالاتر از زنجان است که همین موضوع زنجان را با مشکل مواجه کرده و میزان توزیعی کفاف مصرف استان را نمی‌دهد، اصرار مسئولان برای رعایت نرخ مصوب در استان تنها سبب کاهش عرضه شده است.

نائب رئیس اتحادیه مرغداران در ادامه با انتقاد از توزیع نشدن مرغ منجمد به جای مرغ گرم در زمان کمبود، عنوان کرد: طبق تصمیم مسئولان باید روزانه در استان 40 تن مرغ گرم توزیع شود و اگر مقدار مرغ کمتر باشد باید مازاد آن با مرغ منجمد تامین شود، اما برای مثال امروز از 17 تن مرغ مصرفی شهر زنجان حدود 14 تن مرغ توزیع شده است و مقدار مرغ منجمد توزیع شده برابر 2.5 تن است، با این وجود این مقدار مرغ اگر بین واحدهای زنجان توزیع شود حداکثر برای هر واحد شاید حدود 15 کیلوگرم مرغ منجمد برسد.

وی افزود: طبیعتا این میزان مرغ منجمد اصلا کافی نیست و تقریبا برابر 10 مرغ برای هر مغازه است، این‌ها در حالیست که در ارومیه حدود 50 تن مرغ منجمد توزیع شده است. مرغ منجمد یک کالای شراکتی است و همه در آن سهم دارند و مردم زنجان باید سهم خود را به دست آورند.

در آن سوی میدان چند تن از فعالان صنعت مرغداری در زنجان در گفت‌وگو با تسنیم اعلام کردند: مشکلات نهاده‌ای همچنان برطرف نشده است و مرغداری‌هایی که جوجه ریزی کرده‌اند با نهاده دولتی نبوده و از بازار آزاد نهاده خود را تامین کرده‌اند و در نتیجه نمی‌توانند مرغ خود را با نرخ مصوب بفروشند.

وی تصریح کرد: پروسه پرورش مرغ زمان‌بر است و هر دوره حدود 60 روز زمان لازم دارد و در صورتی که مسئولان استان از حالا مشکلات نهاده‌ای را حل کنند حداقل 60 روز زمان می‌برد تا مرغداری‌ها مرغ مورد نیاز استان را تولید کنند.

حجت الاسلام محسن کرمی، دادستان زنجان در این خصوص در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جهاد کشاورزی  موظف به تامین مرغ مورد نیاز استان به قیمت مصوب می باشد. عرضه مرغ در استان تا به امروز به نرخ 21 هزار تومان بوده در حالیکه در سایر استان‌ها حتی با قیمت 34 هزار تومان نیز عرضه می‌شده است.

وی با بیان اینکه باید مشخص شود آن مقدار نهاده‌های دامی که بر اساس ارز 4 هزار و 200 تومانی از سوی جهاد کشاورزی به تولید کنندگان داده شده تحویل کدام تولیدکننده شده، گفت:  به همان میزان که نهاده یارانه‌ای توزیع شده بایستی از مرغداران و کشتارگاه  مرغ به نرخ مصوب برای استان تامین شود.

دادستان زنجان با اشاره به اینکه هرگونه کوتاهی در این زمینه به معنی ضایع کردن سرمایه‌های عمومی است، عنوان کرد: تضییع حقوق شهروندان بر اساس قوانین مربوطه و دستورالعمل  مجازات ترک فعل قابل تعقیب می باشد.

بی‌پاسخ ماندن نامه استاندار

محمدعلی صادقی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی  استان زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان در خصوص مشکلات نهاده‌ای با بیان اینکه نامه استاندار به وزیر جهاد کشاورزی در خصوص تخصیص نهاده مازاد همچنان بی‌پاسخ مانده است، اظهار داشت: در این مدت مقدار نهاده‌ای که در دسترس بود بین یکسری واحدها توزیع شده است در نتیجه تولیدات مرغ آن‌ها در روزهای آتی به بازار عرضه خواهد شد و مشکلی در این خصوص نداریم.

از سوی دیگر سرهنگ یوسف اسماعیل‌زاده، سرپرست پلیس امنیت اقتصادی استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: شب گذشته به مقدار قابل توجهی مرغ قاچاق در جاد‌ه‌های استان کشف شد و متهمان تحویل مراجع قضایی شدند.

با تمام این‌ها در کنار ضعف نظارت در تمامی مراحل تولید مرغ، نمی‌توان انتظار بهبود اوضاع را داشت. در حالی که محل توزیع نهاده دولتی نامعلوم است و مرغ‌هایی که باید در استان با نرخ مصوب توزیع شوند به شکل قطعه شده و با قیمت بالاتر به فروش می‌رسند و آرامش به مردم باز نخواهد گشت. با وجود اینکه بی‌نظمی تبدیل به کلیشه روزمره بازار زنجان شده باید دید استاندار زنجان چه دستوری در خصوص کنترل بازار خواهد داد.

اما در پایان مجددا این سوال تکرار می‌شود اگر استان زنجان با کمبود مرغ به خاطر عدم تحویل مرغ از سوی مرغداران با کشتارگاه‌ها مواجه است پس چرا مرغ‌های قطعی بندی شده در تمام مغازه‌ها به قیمت گران موجود است؟ پس چرا خبری از مرغ‌های کامل نیست؟ از سوی دیگر چرا پس استاندار و جهاد کشاورزی توانایی حل مشکل کمبود نهاده‌های دامی را ندارند؟

انتهای پیام/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon