بی‌توجهی ‌جهاد کشاورزی ‌به کشاورزان طارم سفلی/حداقل یک مرکز جهاد کشاورزی در ‌این منطقه مستقر کنید

بی‌توجهی ‌جهاد کشاورزی ‌به کشاورزان طارم سفلی/حداقل یک مرکز جهاد کشاورزی در ‌این منطقه مستقر کنید

گروه استان‌ها_ طی تماس‌های کشاورزان مناطق کوهستانی طارم سفلی با تسنیم، این اهالی از عدم دریافت خدمات کافی از سوی سازمان جهاد کشاورزی گلایه داشتند و خواستار استقرار یک مرکز جهاد کشاورزی در ارتفاعات این منطقه بودند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین طارم سفلی با 25 هزار نفر جمعیت در شمال غربی استان قزوین واقع شده و با وسعتی حدود 1700 کیلومتر مربع، وسیع‌ترین بخش استان نیز محسوب می‌شود؛ طارم سفلی در دامنه ارتفاع 300 تا 2700 متر از سطح دریا قرار گرفته که این موضوع سبب ایجاد آب و هوایی متفاوت در اقصی نقاط این بخش شده است همچنین شغل غالب مردمان طارم سفلی کشاورزی است.

طی تماس های کشاورزان مناطق کوهستانی طارم سفلی با تسنیم، این اهالی از عدم دریافت خدمات کافی از سوی سازمان جهاد کشاورزی گلایه داشتند، این کشاورزان اعلام کردند که در طارم سفلی زیتون محصولی شاخص است و جهاد کشاورزی عمده تمرکز خود را بر این محصول گذاشته استت، ایشان ابراز داشتند رسیدگی به باغات زیتون حق مردم منطقه است زیرا که این محصول جنبه اقصادی و اشتغالزایی دارد لیکن ارتقاعات نیز باید تقویت شوند تا شاهد رونق کشاورزی مناطق کوهستانی نیز باشیم.

به گفته اهالی حدود 80 درصد وسعت طارم را اراضی کوهستانی تشکیل داده که محصولاتی به جز زیتون در آن کشت می‌شود.

در این رابطه، کشاورز یکی از باغداران در گفتگو با خبرنگار تسنیم در قزوین اظهار داشت: مردم ساکن ارتفاعات طارم سفلی غالبا به باغداری محصولات سر درختی نظیر گردو، گیلاس، گلابی و نظایر آن و همچنین زراعت مشغول هستند.

وی افزود: تلاش و ایثار نیرو های خدوم مرکز جهاد کشاورزی طارم سفلی واقعا ستودنی است و بر ما پوشیده نیست اما این در حالی است که دوری راه و وسعت زیاد منطقه باعث شده خدمات دریافتی از طرف جهاد کشاورزی به ما در حد مطلوب نباشد.

کشاورز تصریح کرد: با توجه به اینکه دارای آب مناسب و خاک غنی هستیم چنانچه در حوزه کشاورزی خدماتی مطلوبی دریافت نماییم راندمان محصولاتمان به شدت افزایش خواهد یافت و این اتفاق موجب رونق اشتغال و افزایش جمعیت این مناطق خواهد شد.

در ادامه حسینی یکی دیگر از کشاورزان منطقه طارم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین اظهار داشت: بازدهی اراضی ما به شدت پایین و رفت و آمد ما از مناطق کوهستانی به اداره جهاد بسیار مشکل است.

وی افزود: قاعده این است که جهاد کشاورزی در مرکز بخش مستقر شود در حالی که در طارم سفلی نه تنها اداره جهاد کشاورزی طارم سفلی در مرکز بخش، یعنی شهر سیردان، مستقر نیست بلکه در استان قزوین هم استقرار ندارد و این اداره هم اکنون در شهرستان رودبار استان گیلان و در شهر لوشان واقع شده است، به همین جهت کشاورزان نواحی مرتفع، در دریافت خدمات با مشکل روبرو هستند.

حسینی خاطرنشان کرد: حداقل خواسته ما از سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین این است که یک مرکز جهاد کشاورزی در ارتفاعات طارم سفلی استقرار یابد تا خدمات دهی به کشاورزان و باغداران این مناطق به راحتی صورت پذیرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در بخش الموت غربی که حدود نصف طارم سفلی وسعت دارد دو مرکز جهاد کشاورزی مشغول به خدمت هستند گفت: درخواست ما هم این است یک مرکز دیگر در طارم سفلی و برای مناطق کوهستانی جنوب غرب و غرب منطقه ایجاد شود.

اقتصاد طارم سفلی بر پایه پرورش زیتون است

مدیر مرکز جهاد کشاورزی طارم سفلی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با اشاره به اینکه طارم سفلی 1750 کیلومتر مربع وسعت دارد اظهار داشت: وسعت کل باغات طارم سفلی 14 هزار هکتار است و در سطح باغات زیتون با 9750 هکتار وسعت رتبه اول را از نظر اقتصادی دارا بوده که 7 هزار هکتار آن بارور است سپس گردو با 12 هزار و انار با 850 هکتار در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند؛ محصولات دیگری نظیر زغال اخته، بادام، به ، گیلاس و باقی میوه‌ها نیز در طارم کشت می‌شود.

خدایاری افزود: همچنین 12 هزار هکتار اراضی زراعی در طارم وجود دارد که 5000 تا 5500 هکتار آن کشت به کشت گندم دیم به صورت آیش اختصاص دارد و عدس، لوبیا ، یونجه و محصولات زراعی دیگری هستند که در طارم کشت می‌شوند.

وی در پاسخ به مطالبه اهالی در خصوص عدم خدمت رسانی به نواحی که زیتون کشت نمی‌شود اینگونه گفت: اینکه اهالی اذعان دارند جهاد کشاورزی تمرکز خود را روی زیتون گذاشته، تصور اینگونه است و این مطلب درست نیست، در منطقه طارم سفلی اقتصاد بر پایه زیتون است همانگونه که در تاکستان انگور جایگاه اقتصادی خاصی دارد.

مدیر مرکز جهاد کشاورزی طارم سفلی ادامه داد: در زمان برداشت زیتون تقریبا از تمام روستاهایی که زیتون در آنها کشت نمی‌شود مانند روستاهای اردک، محمد ده، پلنگه، گونج، فیله ورین، نجف آباد و روستاهای دهستان چوقور و تمامی روستا‌هایی که کشت باغی وسیع زیتون ندارند به مناطق زیتون خیز برای کار می آیند حتی کارگرانی از استان های گرگان، سیستان و بلوچستان و کرمانشاه برای کار در فصل چینش زیتون به طارم سفلی سفر می‌کنند.

خدایاری با تاکید بر اینکه زیتون بحث اشتغال کل منطقه را به همراه دارد و چرخ تولید را به حرکت در می آورد، گفت: ما در پرورش گردو بحث سرشاخه کاری و پیوند را داریم ، هر چند کم اما در دست انجام است، در باغات انار مبارزه با کرم گلوگاه انار را همه ساله در دستور کار قرار داده، در حوزه زراعت توزیع بذور اصلاح و ضدعفونی شده را داشته همچنین بحث کلاس های آموزشی را نیز با جدیت دنبال می‌کنیم.

وی در ادامه افزود: سخت‌ترین کاری که امسال داشتیم موضوع پلاک گذاری تراکتور ها بود که برای تمامی تراکتورها پرونده سازی کردیم و طی هفت الی هشت جلسه نیرو انتظامی برای بازدید و پلاک گذاری به منطقه آمد و توزیع کود شیمیایی برای دیم کاران، توزیع ملکه برای زنبور داران، توزیع قوچ به دامداران جهت اصلاح نژاد از دیگر خدمات مرکز ما بوده است.

وسعت کاری طارم سفلی 3 برابر الموت است

مدیر مرکز جهاد کشاورزی طارم سفلی در مورد مشکلات و محرومیت‌ها اینگونه گفت: ضمن اینکه با مشکل محرومیت دست به گریبان هستیم وسعت کاری ما در طارم تقریبا به اندازه سه برابر الموت است؛ در دو الموت شرقی و غربی سه مرکز اقدام به خدمت رسانی می کنند اما در طارم سفلی تنها یک مرکز وجود دارد.

خدایاری تصریح کرد: بنده خودم تقریبا تمام هفته در مرکز هستم، چه در ایام پرکاری مانند تابستان و چه الان که در پاییز هستیم، مجبورم در مرکز بمانم و به علت حضور ارباب رجوع در ساعات صبح، ما بیشتر بازدیدها را در ساعات بعد از ظهر انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: اینکه دوستان اشاره دارند یک مرکز کفاف وسعت بالای بخش را نمیدهد حرف درستی است، در حال حاضر همکارانی که برای بازدید و انجام امور به منطقه چوقور می‌روند تا بازگردند ساعت پنج غروب می‌شود، کدام کارمند تا پنج غروب درسازمان می‌ماند
همکاران ما در مرکز جهاد طارم علاوه بر انجام وظیفه، ایثار می‌کنند و واقعا علاقه‌مند به کارشان هستند به علاوه در مرکز کمبود لجستیک، ماشین آلات را داریم، مناطق تحت پوشش به مرکز دور هستند، برای رفت و برگشت به چوقور 50 لیتر بنزین مصرف می شود اما این در حالی است که همه این مسائل را با جان و دل می پذیریم‌.

مدیر مرکز جهاد کشاورزی طارم سفلی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم که آیا ایجاد یک مرکز جهاد کشاورزی دیگری در طارم می تواند راهگشا باشد اینگونه گفت: به نظر بنده بهتر این است طارم سفلی به شهرستان ارتقا یابد.

وی در مورد اقدامات زیر بنایی افزود : ما 10 سال بود که گرفتار معضل خشک سالی بودیم که طی دوسال اخیر این مشکل تا حدودی حل شده است؛ در بحث پوشش انهار، ایجاد استخرهای ذخیره آب و لوله گذاری مشکل داریم این در حالی است که مشکل آب نداریم ولیکن در بحث بهره وری منابع آب مشکل داریم.

خدایاری در مورد برگزاری کلاس های آموزشی در منطقه عنوان کرد: اصول کار این است که ما کلاس‌های آموزشی را در مرکز برگزار کنیم تا علاقه مندان برای آموزش به مرکز مراجعه بفرمایند اما با این حال تقریبا تمام کلاس‌ها را در روستاها برگزار کرده‌ایم.

مدیر مرکز جهاد کشاورزی طارم سفلی با اشاره به اینکه در حوزه مبارزه با مگس زیتون که 53 روستا درگیر آن هستند، به صورت روزانه کلاس آموزشی داخل باغات برگزار می‌کردیم افزود: اخیرا در شهر سیردان کلاسی برگزار شد که بحث گیاهان دارویی، زراعت دیم و باغبانی مطرح شد همچنین در روستای نیارک کلاس اصول کشت پاییزه و در روستای عباس آباد هم کلاس گیاهان دارویی و کشت زعفران را برگزار کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه برگزاری کلاس‌ها بستگی به درخواست خود روستاها دارد، خاطرنشان کرد: ما در سه حوزه دیدار چهره به چهره در مرکز جهاد طارم با کشاورزان، کلاس های ترویجی و سامانه ترویجی در خدمت همه دوستان هستیم.

همچنین در انتها خدایاری در حوزه مبارزه با آفات اینگونه گفت: نیروهای مرکز در سطح یازده هزار و سیصد هکتار مبارزه شیمیایی با آفت ملخ انجام دادند که اگر انجام نمی‌شد ممکن بود آفت تا نزدیک قزوین، ابهر و خرمدره هجوم می‌بردند همچنین در سطح دو هزار و پانصد هکتار مبارزه با آفت مگس زیتون انجام شده است.

گزارش از محمدصابر کشاورز

انتهای پیام/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon