پوتین خواستار مشارکت سازمانهای بینالمللی برای حل مناقشه قره باغ شد
رئیس جمهوری روسیه در دیدار با سفرای خارجی جدید در مسکو، با اشاره به اقدامات این کشور برای توقف خونریزی در قره باغ، خواستار مشارکت سازمانهای بینالمللی در ادامه حل و فصل این مناقشه شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه روز سه شنبه در مراسم اعطای اعتبارنامههای برخی سفرای کشورهای خارجی در کاخ کرملین (که برای نخستین بار بعد از شیوع ویروس کرونا برگزار شد) اعلام کرد که مسکو تلاش جدی برای جلوگیری از جنگ و خونریزی در منطقه قره باغ کوهستانی انجام داده و امیدوار است که اکنون سازمانهای بین المللی در ادامه روند حل و فصل مناقشه قره باغ مشارکت داشته باشند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
پوتین با اشاره به اینکه اکنون اوضاع در منطقه قره باغ، به طور کلی در حال تثبیت است و مرکز روسی واکنش انسان دوستانه شروع به کار کرده که به ساکنان مناطق آسیب دیده کمک میکند، زیرساختارها را بازسازی و شرایط را برای یک زندگی عادی و آرام فراهم می کند، گفت: «در عین حال ما روی این مسئله حساب میکنیم که سازمانهای بین المللی متخصص در این تلاشها مشارکت کنند. ما بر این عقیده هستیم که همه این تلاشها پیش زمینه حل و فصل درازمدت و تمام عیار مناقشه طولانی مدت قره باغ را بر اساس منافع هر دو ملت آذربایجان و ارمنستان ایجاد میکند.»
به گفته وی، روسیه تلاش جدی برای جلوگیری از جنگ در قره باغ کوهستانی انجام داد که منجر به کشته شدن هزاران شهروند آذربایجانی و ارمنستانی شد و اصلیترین نتیجهای که به دست آمده متوقف شدن خونریزیو برقراری آتشبس است که در بیانیه سه جانبه رهبران روسیه، آذربایجان و ارمنستان پیش بینی شده، ضمن اینکه توافقات کلیدی حاصل شده در این سند، با دیگر روسای مشترک گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا- ایالات متحده و فرانسه، هماهنگ و مورد موافقت قرار گرفته است.
پوتین تأکید کرد: «در حال حاضر یک گروه از نیروهای حافظ صلح روسی به منطقه اعزام شده است تا از رعایت کامل آتش بس، اطمینان از ایمنی غیرنظامیان و همراهی آوارگان در حال بازگشت به خانههای خود و ارائه کمکهای انسان دوستانه به منطقه اطمینان حاصل کنند.»
در شرایط اپیدمی ویروس کرونا، جامعه جهانی باید با یکدیگر متحد شود
ولادیمیر پوتین در بخش دیگری از سخنان خود ابراز اطمینان کرد که در شرایط شیوع بیماری همه گیر کووید-19، جامعه جهانی باید تلاشهای خود را برای حل مشکلات کنونی متحد کند.
رهبر روسیه در این مراسم گفت: «امسال برای همه ما بسیار دشوار و غیرقابل پیش بینی بود و جهان با اپیدمی ویروس کرونا مواجه شه است و این مسئله مستلزم اقدامات غیرمعمول در روسیه و در دیگر کشورها است. من معتقدم که در مقابل چنین چالش بی سابقهای، جامعه جهانی به جز روی آوردن به تشریک مساعی چاره دیگری ندارد، برای اینکه در خط مقدم ارزش های اساسی - زندگی و سلامتی شهروندان همه کشورهای ما قرار دارد.»
رئیس جمهوری روسیه یادآور شد که در روسیه نخستین واکسن جهان علیه ویروس کرونا "اسپوتنیک-5" تولید شده و در حال حاضر در حال استفاده است، واکسن موثر دومی به نام "اپی.واک.کرونا" نیز ثبت شده و سومین واکسن هم در راه است.
وی افزود: «اکنون مسئله اصلی فراهم سازی شرایط برای تولید انبوه در روسیه و شروع واکسیناسیون گسترده است. ما آماده هستیم که تجربیات خود را با همه کشورهای علاقه مند و ساختارهای بین المللی به اشتراک بگذاریم و در حال حاضر همکاری با تعدادی از شرکای خارجی و سازماندهی تولید این واکسنها آغاز شده است.»
انتهای پیام/