عربستان|جی۲۰ هم کمکی به آل سعود نکرد/ افشای نقش برادر بن سلمان در شکنجه وحشتناک زنان زندانی

عربستان|جی20 هم کمکی به آل سعود نکرد/ افشای نقش برادر بن سلمان در شکنجه وحشتناک زنان زندانی

برگزاری اجلاس گروه ۲۰ در ریاض که سعودی‌ها رویای زیادی برای آن داشتند هم‌‌زمان با باز شدن پرونده‌های حقوق بشری در این کشور، نتوانست کمکی به بهبود چهره عربستان در مجامع جهانی کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری الخلیج الجدید عربستان همزمان با میزبانی اجلاس مجازی گروه 20 ، چندین اقدام برای بهبود تصویر سیاه خود در سطح جهان انجام داد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

این اقدامات با هدف فرار از انتقادات آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها در خصوص جنگ پنج ساله یمن صورت گرفت که یکی از بزرگترین بحران‌های بشری در جهان را ایجاد کرده است.

ریاض پیش بینی می‌کند که دولت «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا سیاست‌هایی را اتخاذ می‌کند که برخلاف دولت « دونالد ترامپ» رئیس جمهور فعلی آمریکا ، در راستای منافع عربستان و امارات متحده عربی نباشد.

در همین راستا عربستان در تلاش است تا از خلال اقداماتی، در عادی‌سازی روابط میان رژیم اسرائیل و جهان عرب خودش را برای آمریکایی‌ها مفید توصیف کند، حتی اگر هنوز آمادگی لازم را برای انجام این کار نداشته باشد. ریاض همچنین در تلاش است روابطی با دموکرات‌ها در واشنگتن ایجاد کند.

عربستان سعودی مانند دیگر کشورهایی که هراس دارند دولت بایدن با آن ها تعامل خوبی نداشته باشد به دنبال شرکت‌های روابط عمومی و لابی‌هایی در واشنگتن است تا بتواند نظر رئیس جمهور منتخب و اطرافیان وی را به سمت خود جلب کنند.

مقامات سعودی و نزدیکان «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی امیدوارند که باوجود انتقادات از سیاست‌های ریاض ، جو بایدن عربستان را یک هم‌پیمان سیاسی مطابق با سیاست بلند مدت آمریکا بداند.

عربستان انتظار دارد که دولت بایدن خواسته‌های ریاض را درک کند و به این کشور به عنوان متولی مقدس ترین شهرهای اسلام (مکه و مدینه)، نگاه کند که ضمن فشار به کشورهای اسلامی دیگر در راستای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، به سوی سازش با تل‌آویو می‌رود.

این درحالی است که عربستان انتقادهای جوامع بین‌المللی از کارنامه سیاهش در خصوص نقض حقوق بشر را نادیده می‌گیرد. درواقع مقامات سعودی اظهار داشتند که بعید است عربستان در برابر خواسته‌های فعالان زندانی و مدافعان حقوق بشر تسلیم شود. درحالی‌که جو بایدن ادعا کرده که حقوق بشر را به عنوان مولفه‌های سیاسی خارجی ایالات متحده احیا خواهد کرد.

در همین راستا«شاهزاده ترکی الفیصل» رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان و سفیر سابق این کشور در واشنگتن به خواسته اعضای دموکرات کنگره آمریکا جهت تجدید نظر در روابط با عربستان به دلیل کارنامه سیاه ریاض در حقوق بشر واکنش شدید نشان داد و گفت: آمریکا باید در کارنامه حقوق بشری خود در مورد سیاه پوست‌ها و غیر آنها تجدید نظر کند و شیوه شکنجه غرق مصنوعی (القای حس خفگی با آب) از اکتشافات آمریکاست.

چند روز پیش ، یک سازمان حقوق بشری سعودی تأیید کرد که «خالد العوده» برادر «سلمان العوده» فعال برجسته سعودی که از سال 2017 در زندان به سر می‌برد و احتمال دارد با مجازات اعدام روبرو شود ، به اتهام واهی «دامن زدن به فتنه و بی ثبات کردن امنیت کشور» به 5 سال حبس محکوم شد.

عربستان سعودی برای بهره‌برداری از برگزاری اجلاس گروه 20 در این کشور در زمینه بهبود چهره و جایگاه خود در زمینه آزادی های مربوط به حقوق بشر برنامه های رویایی زیادی داشت تا شاید بتواند نگاه جهانیان را درباره نظام سعودی از منفی به مثبت تغییر دهد.

اما شیوع ویروس کرونا اولین برنامه سعودی ها که برگزاری یک مراسم مجلل با سخنرانی مقامات سعودی درباره اصلاحات شگفت انگیز در زمینه حقوق زنان و رونمایی از چشم اندازهایی مانند پروژه شهر «نئوم» بود به هم ریخت. در حالیکه سعودی ها می‌‌خواستند عکس یادگاری خود با سران گروه 20 را بر دیوارهای آثارتاریخی در ریاض بیاویزند، تصویر سه تن از فعالان زن سعودی یعنی «لجین الهذلول»، «نسیمه ساده» و «سمر بدوی» بر دیوارهای لوور پاریس جایگزین این عکس شد.

وضعیت اسفناک این زنان و سایر زندانیان زن در عربستان موضوع گزارشی بود که به تازگی توسط «بارونس هلنا کندی»وکیل اسکاتلندی تهیه و در آن به بسیاری از قوانین و توافقنامه های بین المللی و سعودی که هنگام بازداشت این زنان توسط مقامات عربستان نقض شده بود، اشاره شده است.

بر اساس این گزارش دو نفر از نزدیکان «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی به طور مستقیم در شکنجه فعالان زن عربستان در زندان‌های این کشور دخیل بودند؛ شکنجه‌هایی که شامل ضرب و شتم، شوک برقی و آزار و اذیت جنسی و تهدید به کشتن اعضای خانواده زندانیان می شود.

یکی از این افراد «سعود القحطانی» مشاور سابق ولیعهد سعودی که در ترور جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی در ترکیه نیز نقش داشت و دیگری «خالد بن سلمان» برادر کوچک محمد بن سلمان است

هلنا کندی در گزارش خود آورده است که القحطانی شخصا چندین فعال زن زندانی را مورد آزار و اذیت قرار داده است. یکی از فعالان زن که پیش از این در زندان های سعودی بوده اعلام کرد که سعود القحطانی چندین بار به شکل فردی یا گروهی لجین را آزار داده و تهدید به تجاوز کرده است. وی گفت که شخصا چندین بار شاهد بوده که القحطانی اقدام به تجاوز به چندین تن از فعالان زن از جمله لجین الهذلول کرده است.

علاوه بر آن این زندانی زن سابق سعودی اظهار داشت که «خالد بن سلمان» برادر کوچک محمد بن سلمان نیز هراز گاهی به زندان‌ها میرفته و زندانیان زن را در هنگام بازجویی تهدید قتل و تجاوز می‌کرده است. وی در این اقدامات وحشیانه با غرور به زندانی ها می گفت که آیا میدانید من چه کسی هستم؟

با این حال مقامات سعودی دائماً این اتهامات را رد می کنند و پس از فشار سازمان های حقوق بشری گستاخانه اعلام کردند که موضوع بازداشت شدگان و نحوه بازداشت آنها در عربستان سعودی موضوعاتی داخلی هستند که دادگاه های این کشور باید به آنها رسیدگی کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon