کارگاه قانون مطبوعات/آیا امکان شکایت از فعالان اینستاگرام وجود دارد؟+ فیلم

کارگاه قانون مطبوعات/آیا امکان شکایت از فعالان اینستاگرام وجود دارد؟+ فیلم

گلبهار مجیدی، وکیل پایه یک دادگستری در اولین قسمت از کارگاه قانون مطبوعات به موضوع تولید محتوای مجرمانه در شبکه‌ اجتماعی اینستاگرام و نحوه برخورد با این محتواها پرداخته است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رشد و گسترش شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و توییتر لزوم فراگیری دانش حقوقی در رابطه با تولید محتوا را به یک امر ضروری برای کاربران شبکه های اجتماعی تبدیل کرده است.

بر پایه این ضرورت خبرگزاری تسنیم یک دوره کارگاه قانون مطبوعات را در قالب تصویری، تولید کرده است.

در اولین قسمت از این کارگاه گلبهار مجیدی، وکیل پایه یک دادگستری در حوزه مطبوعات به این سوال پاسخ می‌دهد که آیا می‌توان از فعالان شبکه‌های اجتماعی مانند کاربران اینستاگرام، شکایت کرد؟

به گفته گلبهار مجیدی هر کسی که در فضای مجازی فعالیت می‌کند، در صورت تولید محتوای مجرمانه تحت تعقیب قضایی قرار می‌گیرد.

این وکیل دادگستری در خصوص انتشار جک و لطیفه در صفحه‌‌های اینستاگرام به موضوع مهمی اشاره کرده است.

به گفته مجیدی اگر جُک یا لطیفه شامل تحقیر یک فرد، یک قوم یا یک مذهب رسمی باشد، در قانون مطبوعات و قانون نفی تبعیض نژادی، این موارد، مورد توجه قانونگذار قرار گرفته و بر همین اساس می‌توان از منتشرکننده  چنین مطالبی شکایت کرد.

وی در ادامه به تفاوت پرونده‌های رسانه‌ای اشاره کرد و گفت: اگر رسانه‌ای مجوز فعالیت از وزارت ارشاد را داشته باشد، در صورت وقوع جرم،‌ در دادگاه مطبوعات به پرونده‌اش رسیدگی می‌شود؛ در غیر اینصورت پرونده به دادگاه عمومی انتقال داده می‌شود.

مجیدی با اشاره به همین نکته افزود: با توجه به اینکه فعالان اینستاگرام مجوز فعالیت رسمی ندارند، در صورت وقوع جرم، پرونده این افراد ابتدا در دادسرای ویژه جرائم رایانه‌ای رسیدگی و سپس در صورت صدور کیفر خواست، پرونده به دادگاه عمومی انتقال داده می‌شود.

یکی از مباحثی که در این کارگاه مطرح شده، بحث جرائم مطبوعاتی است. وی در خصوص شایع‌ترین محتواهای مجرمانه، توضیح داده است: نشر اکاذیب، افترا و توهین، شایع‌ترین جرائم مطبوعاتی به حساب می‌آیند.

مجیدی در خصوص محکومیت این جرائم به نکته مهمی اشاره کرده است.

«اگر رسانه‌ای مجوز فعالیت داشته باشد به واسطه‌ اینکه پرونده‌اش در دادگاه مطبوعات برگزار می‌شود از حمایت‌های هیئت منصفه دادگاه بهره‌مند می‌شود و مجازات آنها بیشتر شامل جزای نقدی است. اما اگر رسانه‌ای مجوز نداشته باشند پرونده در دادگاه عمومی بررسی می‌شود و مجازات این رسانه‌ها شامل حبس و شلاق است.»

مجیدی در این کارگاه قانون مطبوعات، به یک تصور اشتباه در خصوص بازنشر مطالب اشاره کرده است. به گفته وی بازنشر مطالب مجرمانه مانع این نیست که انتشار دهنده پیام از تعقیب در امان باشد.

وی توضیح داده است: ممکن است در رابطه با یک موضوع از 20 رسانه شکایت شود، این در حالی است که این مطلب برای اولین بار توسط یک رسانه منتشر شده و بقیه رسانه‌ها به نقل از آن یک رسانه مطلب را بازنشر داده‌اند.

گلبهار مجیدی خاطرنشان کرد: هر مطلبی را نمی‌توان بازنشر داد زیرا ممکن است آن مطلب عنوان مجرمانه داشته باشد، بنابراین در صورت بازنشر مطالب نیز باید از صحت محتوا مطمئن شد.

 

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon