شهرک صنعتی بادرود گرفتار مشکلات و کمبودها/اینجا دلی برای تولیدکننده نمی‌سوزد

شهرک صنعتی بادرود گرفتار مشکلات و کمبودها/اینجا دلی برای تولیدکننده نمی‌سوزد

گروه استان‌ها - شهرک صنعتی بادرود شهرستان نطنز مشکلات متعددی دارد و تولیدکنندگان در این شهرک صنعتی با وجود این مشکلات رمق تولیدی برایشان نمانده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نطنز، در سالی که به نام جهش تولید نامگذاری شده است، صاحبان صنایع و تولیدکنندگان را می‌توان در خط مقدم تحقق این شعار به شمار آورد هر چند در این میان برخی بورکراسی‌های اداری و سنگ‌اندازی‌های کوچک و بزرگ بر سر راه تولیدکنندگان، حکم تحریم‌های داخلی را پیدا کرده است. تحریم‌هایی که اگر برای تولیدکنندگان سنگین‌تر از تحریم‌های خارجی نباشد، سبک‌تر هم نیست.

بیکاری ناشی از تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی یکی از مشکلات کنونی کشور در سال‌های گذشته بوده است که بدون شک فعال شدن این واحدهای راکد و نیمه تعطیل تاثیر بسزایی در برعکس کردن این روند، بدنبال دارد.

رهبر معظم انقلاب با توجه ویژه به موضوع اقتصاد و تولید، امسال را به نام"سال جهش تولید" نامگذاری کردند که همین امر، تلاش‌ها را برای توسعه بخش تولید در راستای چیره شدن به معضل بیکاری، دوچندان کرده است.

حفظ واحدهای صنعتی و تولیدی موجود و حمایت از واحدهای صنعتی غیرفعال و بازگرداندن آن‌ها به چرخه تولید، از برنامه‌های مهم دولت محسوب می‌شود و احیای این واحدها به عنوان راهکاری موثری است که می‌تواند به اقتصاد جامعه رونق بیش از پیش ببخشد.

علی نجاتیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، در خصوص اقدامات انجام شده در شهرک صنعتی بادرود و ‌ناحیه صنعتی سراسیاب در سال جهش تولید اظهار داشت: جواز تاسیس واحد فولاد در شهرک صنعتی بادرود صادر شده و سرمایه‌گذار نیز طی هفته‌های اخیر عملیات تسطیح و‌خاکبرداری شروع کرده است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان نطنز گفت: راه‌انداری این واحد صنعتی مساله اشتغال جوانان جویای کار در  بخش 30 هزار نفری بادرود تا حدود بسیار زیادی رفع می‌شود و با جذب و تشویق ودترغیب سرمایه‌گذار دیگر، یک واحد صنعتی دیگر جهت تولید کنسانتره آهن در شهرک صنعتی بادرود اعلام امادگی کرده است که بزودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

وی افزود: با پیگیری‌های مسئولان و جذب سرمایه‌گذار یک کارخانه تولیدکننده قطعات خودروهای سبک شروع به فعالیت کرده و تعداد 15 نفر نیز در فاز اول مشغول به کار شده‌اند.

وی از پیگیری یک واحد تولیدی راکدشده ویژه تولید البسه  در ناحیه صنعتی سراسیاب خبر داد و گفت: برای راه‌اندازی مجدد این واحد تولیدی سرمایه‌گذار جدید تعیین شده است که با فعالیت آن تعداد 200 نیروی ماهر که عمدتا بانوان هستند به کار گرفته می‌شوند.

نجاتیان در ادامه  از روش 10 قطعه زمین جدید در ناحیه سراسیاب جهت سرمایه‌گذاری خبر داد و گفت: کار جدول‌بندی ، محوطه سازی و اسفالت معابر ناحیه صنعتی و تکمیل ساختمان نگهبانی و مسائل زیرساختی از جمله فیبر نوری در دست اقدام است.

سید محمد طباطبایی نیز در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: در بخش بادرود حدود چهار هزار و 500 نفر بیمه شده اصلی وجود دارند که شامل کارگران شاغل در واحدهای تولیدی صنعتی، معدنی و کشاورزی و خدماتی، همچنین کارگران فصلی و ساختمانی، رانندگان و مشاغل آزاد و اختیاری است.

وی گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در برخی از مشاغل مشکلاتی حادث شده که دولت در نظر دارد با استفاده از تسهیلات کرونایی از آنان حمایت کند و یا در صورت وجود شرایط لازم کارگران مشمول تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گیرند.

مسئول نمایندگی اداره رفاه و کار و امور اجتماعی بادرود ضمن اشاره سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته و رونق بخشی تولید و اشتغال با فعالیت این واحدهای تولیدی در منطقه بادرود شهرستان نطنز تصریح کرد: امید است با توجه به سرمایه‌گذاری‌های در حال انجام در شهرک صنعتی بادرود و سرآسیاب میزان اشتغال در آینده نزدیک بهبود یابد.

حسین میرزاییان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت:  اغلب مردم بخش کویری بادرود به شغل کشاورزی و دامداری مشغول هستند و با توجه به اینکه بحران خشکسالی سرمازدگی و کم‌آبی، اشتغال و درآمد مردم در معرض خطر قرار داده است، می‌طلبد که برای رشد اقتصادی، منطقه بادرود به سمت توسعه صنایع و همچنین گردشگری سوق پیدا کند.

نماینده مردم اصفهان در شورای عالی استان‌ها گفت: طرح ایجاد قطب یا همان شهرک صنعتی در بادرود از یک دهه قبل مطرح شد اما به دلیل مشکلاتی مانند رکود در تولید، گرانی قیمت زمین، فاصله از مرکز استان اصفهان و غیره تمایلی برای ورود صنعتگران در آن مشاهده نشده است.

میرزاییان با بیان اینکه شورای شهر بادرود تمام تلاش خود را برای تسهیل سرمایه‌گذاری تولیدکنندگان انجام داده است، تاکید‌کرد: اخیرا رایزنی‌هایی با مدیرت شرکت شهرک‌های صنعتی استان اصفهان صورت گرفته است و خوشبختانه توانسته‌ایم نرخ زمین در قطب صنعتی را کاهش داده و روش پرداخت آن را اقساطی کنیم.

وی گفت: در سال‌های اخیر قیمت هر متر زمین در این مکان در حدود 30 هزار تومان بود اما موفق شدیم آن را به متری 10 هزار تومان کاهش دهیم که این اختلاف متراژ 20 هزار تومانی برای آغاز عملیات احداث یک واحد صنعتی مزیت مهم محسوب می‌شود.

وی نزدیکی این قطب صنعتی به خطوط اصلی حمل و نقل کشور را یک فرصت مهم برای سرمایه‌گذاری در آن دانست و تاکید‌کرد: شهرک صنعتی بادرود در یکی از بهترین نقاط کشور قرار دارد، زیرا فاصله خیلی اندکی با راه‌آهن سراسری و همچنین جاده‌ ترانزیتی شمال- جنوب ایران، جاده کاشان- بادرود، و اتوبان کاشان اصفهان-تهران  دارد.

میرزاییان تاکید کرد: فاصله این قطب صنعتی با کارخانه بزرگ سایپای کاشان حدود 30 کیلومتر است و معتقدم که آمادگی و زیرساخت خوبی برای ایجاد صنایع قطعه‌سازی خودرود در این مکان می‌توان ایجاد کرد تا بیکاری جوانان نیز رفع شود.

مخبر کمیسیون صنعت، معدن و کشاورزی شورای عالی استان‌ها در ادامه افزود: از مجموع 45 هکتار زمین واقع در ناحیه صنعتی سرآسیاب حدود 35 هکتار آن به واحدهای تولیدی اختصاص دارد که 25 هکتار آن متعلق به صنایع زودبازده و 10 هکتار باقی‌مانده مربوط به واحدهای غذایی است.

میرزاییان ضمن اشاره به وضعیت اراضی شهرک صنعتی بادرود شهرستان نطنز گفت: 15 هکتار دیگر سالیان درازی است که بلاتکلیف مانده و این مقدار زمین دارای مجوز با کاربری مواد غذایی است که خواستار تغییر مجوز  از مواد غذایی به کارگاه‌های بهداشتی  شد.

وی به مشکلات ناحیه صنعتی سرآسیاب اشاره کرد و گفت: مهمترین مشکل آب و همچنین امکانات برق و گاز  در 10 هکتار باقی مانده در ناحیه صنعتی سرآسیاب است که مستلزم پیگیری و حل مشکل از سوی مدیریت شرکت شهرک‌های صنعتی استان اصفهان است.

عضو شورای اسلامی شهر بادرود هم چنین به قطب صنعتی بادرود اشاره کرد و گفت: مجموعا 100 هکتار زمین برای واگذاری و احداث کارخانجات در این محدوده در نظرگرفته‌شده است و تاکنون اقداماتی با مشارکت بخش خصوصی صورت گرفته است که مستلزم ارائه تسهیلات و اعتبارات و همچنین حل مشکلات امور اداری با سرمایه‌گذار از سوی مسئولان است.

عضو شورای نماینده اصفهان در شورای عالی استان‌ها همچنین به مشکلات و قطب صنعتی بادرود اشاره کرد و گفت: اولین موضوع بحث آب هست که نیازمند پیگیری‌های مسئولان دارد و همچنین جهت حل موضوع گازرسانی و روشنایی قطب صنعتی بادرود بایستی گام های اساسی برداشته شود.

وی همچنین خطاب به مسئولان محیط‌ زیست نیز گفت: با هماهنگی شرکت شهرک‌ها لازم است تا طوری تدابیری اتخاذ شود که واحدهای تولیدی احداثی کمترین آلودگی زیست‌محیطی را داشته و برای ساکنان  شهرهای بادرود، خالد آباد و روستاهای تابعه هزینه‌های آلودگی زیست‌محیطی به همراه نداشته باشد.

امیرحسین اسلام پناه یکی از تولید گنندگان در گفت‌‌وگو با خبرنگار تسنیم ضمن اشاره به مشکلات شهرک صنعتی بادرود اظهار داشت: آسفالت نبودن مسیر دسترسی به واحدهای تولیدی، نداشتن نگهبانی، نبود زیرساخت‌های لازم مخابرات و آب را از جمله کمبودهای این ناحیه است که لازم‌ است مسئولان در راستای رفع این مشکلات تمام تلاش خود را به کار بگیرند.

وی بیان داشت: متاسفانه بعد از گذشت 10 سال، تعدادی از زمین‌های واگذار شده ناحیه صنعتی بادرود، بدون اجرای پروژه همچنان باقی مانده است و این موضوع می تواند ضرباتی را بر پیکره تولید و رونق‌بخشی به اشتغال وارد کند.

به گزارش تسنیم؛ ناحیه صنعتی بادرود از مجموع کل 70 واحد، تعداد 25 واحد تولیدی فعال و 20 واحد نیمه فعال، مشغول فعالیت هستند.

گزارش از رحمت‌الله کاملی

انتهای پیام/804/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران