رئیس اتاق استان کرمان: کمبود زیرساختهای گاز و برق آینده توسعه استان کرمان را تهدید میکند
گروه استانها- رئیس اتاق استان کرمان گفت: اگر فکری برای تامین زیرساختهای برق و گاز نشود در آینده نزدیک تمام طرحهای توسعهای استان دچار مشکل میشوند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، سیدمهدی طبیبزاده صبح امروز در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان که با حضور علی زینیوند استاندار کرمان، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان و تعدادی از مسئولان استان کرمان برگزار شد اظهار داشت: شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی ظرفیت مناسبی برای بهبود فضای کسب و کار استان و توسعه مناطق است.
وی با بیان اینکه به دلیل محدودیتهای کرونا از حضور تعداد کمتری در سالن برخورداریم و سایر اعضا به صورت مجازی جلسه را دنبال میکنند افزود: ظرفیت بزرگی در حوزه خدمات فنی و مهندسی در استان کرمان وجود دارد که بدون استفاده واقع شده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه شرکتها برای تامین منابع مالی خود برای ادامه حیات روی به فروش ماشینآلات خود آورند گفت: اگر بخش ساخت و ساز در استان کرمان فعال شود تعداد زیادی از شاخههای صنعت در استان فعال میشود.
وی با تأکید بر اینکه زیرساختهای لازم در استان کرمان وجود دارد افزود: پیمانکاران و مشاورین از دولت طلبکار هستند و پول آنها پرداخت نمیشود و 15 درصدی که برای جبران خسارت در قراردادها دیده شده پرداخت نمیشود.
طبیبزاده با بیان اینکه ادارات دولتی پول نمیدهند، تهاتر هم نمیکنند، اوراق خزانه و اسناد نیز روند بسیار طولانی دارد و در نتیجه مطالبات پیمانکاران مانده است گفت: تحرک جدی و جهادی لازم است تا از ظرفیت اسناد و اوراق خزانه استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه دولت پول ندارد و مدیران باید توان خلق ثروت از درون منابع استان داشته باشند افزود: وقتی بودجه عمرانی نیست نمیشود که فعالیتها را متوقف کرد بلکه میتوان از ظرفیتهای قانونی بودجه استفاده و تامین مالی کرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه مدیران بهخوبی از ظرفیتهای قانونی بودجه در استان استفاده نکردهاند تصریح کرد: خبر دارم که پنج پروژه راهداری کرمان به تهران ارجاع شده اما نتوانسته موافقت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه پروژههای بزرگی در حوزه معدن و صنایع معدنی در استان کرمان در حال اجرا است اما شرکتها و پیمانکاران کرمانی سهمی از اجرای این پروژهها ندارند افزود: سرمایه و انگیزه وجود دارد اما برخی تنگ نظریها باعث شده در پروژهها از ظرفیت کرمانیها استفاده نشود.
طبیبزاده با بیان اینکه به دلیل حمل بیش از حد مواد معدنی جادههای استان فرسوده شده و باید بازسازی شود و این ظرفیت در استان وجود دارد گفت: فشار مضاعف نبود کار و کمبود بودجه باعث شده فشارها بر پیمانکاران تشدید شود.
وی با اشاره به اینکه بازار سرمایه فرصت مناسبی برای تامین مالی پروژهها است و درخواست داریم بانکها اگر نمیتوانند تامین کننده مالی باشند حداقل بهعنوان عنصر ضامن کمک کنند افزود: تامین گاز استان بسیار اهمیت دارد و اگر فکری برای تامین گاز استان نشود در آیندهای نزدیک تمام پروژههای فولادی و تمام طرحهای توسعهای استان بهویژه در منطقه گلگهر دچار مشکل خواهند شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه موردی داریم که یک پروژه بزرگ گندلهسازی آماده افتتاح است اما برق پروژه هنوز تامین نشده است و باید چارهاندیشی شود گفت: توسعه استان کرمان در آینده با کمبود زیرساختهای گاز و برق روبهرو است.
وی با اشاره به اینکه حدود هزار و 225 شرکت پیمانکاری و 63 شرکت مشاور در استان وجود دارد که بالغ بر 28 هزار نفر اعضای حقیقی سازمانهای نظام مهندسی ساختمان، کشاورزی و منابع طبیعی و معدن در سطح استان هستند گفت: در حال حاضر درصد عمدهای از این شرکتها عملاً فعال نیستند.
انتهای پیام/511/ش