آمادهباش تمامی دستگاههای چهارمحال و بختیاری به مدت ۵ روز؛ ۲۰ نقطه حادثهخیز شناسایی شد
گروه استانها - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: براساس اعلام سازمان هواشناسی به مدت ۵ روز شاهد بارشهای سنگین در استان هستیم که تمامی دستگاههای عضو ستاد مدیریت بحران باید در حالت آماده باش کامل باشند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، مجید نظری ظهر امروز در ستاد مدیریت بحران با اشاره به ورود سامانه به استان اظهارداشت: در بارش چند روز گذشته بیشترین بارشها با 131 میلیمتر بارش بیشترین و بروجن با 4 میلیمتر کمترین بارشها را داشته که طبق گزارشات واصله از اول سال زراعی میانگین بارشها در کل استان 70 میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 40 درصد افزایش داشته اما نسبت به بلندمدت حدود 20 درصد کاهش بارندگی داریم.
وی با بیان اینکه بارشها به صورت نقطهای بوده است، افزود: شهرستان کوهرنگ در فروردین سال گذشته 272 میلیمتر بارش داشته اما باید این بارشها مدیریت شود و آمادگی کامل در موقع بحران را داشته باشیم که طبق گزارشات آمادگی دستگاهها اعلام شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه اعضای ستاد مدیریت بحران باید کمبود و کاستیها را اعلام کنند، بیان کرد: کمبود اعتبارات گریبانگیر کل کشور است و بودجهای که به استانها اختصاص مییابد توزیع میشود اما میطلبد همه مسئولان از طریق وزارتخانهها برای جذب اعتبارات تلاش کنند و از طریق مواد 17 و18 و اعتبارات بحران هم کمک خواهیم کرد.
نظری خاطرنشان کرد: دستگاههای عضو ستاد مدیریت بحران در این5 روز باید در حالت آماده باش کامل باشند چراکه اوج بارشها در روزهای شنبه و یکشنبه است و بیشترین بارشها در کوهرنگ میباشد و فرمانداران باید در سطح شهرستان اعلام آماده باش کنند و در محل خدمت خودشان حضور داشته و ستاد بحران حتما تشکیل و اطلاعرسانیهای لازم صورت پذیرد.
وی بابیان اینکه اخطاریه و اطلاعرسانیها برای مردم مهم است چراکه در کنار حاشیهها و در سطح جادهها تردد نکنند، گفت: اعمال محدودیتها و جریمهها در حال حاضر یک عامل بازدارنده خوب است که مردم از تردد غیرضرروی خودداری کنند. اعمال محدودیتها سبب شده تا ترددهای به ویژه در گردنهها کاهش پیدا کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: پیمانکاران باید مراقب باشند که در هنگام بارندگی چه اقداماتی را باید انجام دهند و در این راستا شیوهنامهها و اسناد رسمی ابلاغ میشود.
نظری با بیان اینکه سال گذشته شناسایی ماشینآلات استان در بخش خصوصی، دولتی و نیمه دولتی شناسایی و چک لیست آن تهیه شد، تصریح کرد: در حال حاضر تعداد ماشینآلات در شهرستانها مشخص است و بسیاری از پیمانکاران اعلام آمادگی کردند که در مواقع بحرانی از ماشینآلات بخش خصوصی استفاده کنند بنابراین فرمانداران باید ماشینآلات را در نقاط مختلف مستقر کنند
وی با بیان اینکه 20 نقطه حادثهخیز و اضطراری در حاشیه رودخانهها وجود دارد، افزود: این نقاط باید به فرماندار ابلاغ و تاکید شود که نقاط حادثهخیز هستند و با حداکثر توان فرمانداران این نقاط را باید مدیریت کنند تا حادثهای پیش نیایید.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری ضمن تاکید بر حضور تمامی مدیران در محل کار خودشان گفت: لیست شیفت کاری کارکنان دستگاههای خدمات اطلاعرسانی و با آدرس و شماره تلفن دقیق به مدیریت بحران ارسال شود.
نظری ادامه داد: آمار انبارهای مدیریت بحران باید مشخص و کمبودها رفع و شهرداریهای در بحث تهیه شن و نمک به ویژه در گردنه «باباولی» کمک کنند و برای به حداقل رساندن کاستیها کمک خواهیم کرد.
وی گفت: اگر در این مدت خسارتی به وجود آمد حتما در فرجه زمانی که طبق قانون مدیریت بحران مشخص کرده است فرمتهای 15 گانه را حداقل 8 ساعت بعد از وقوع حادثه خسارت اعلام شود چراکه اگه در فرجه مشخص وارد سامانه نشود با مشکل مواجه میشویم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری بیان کرد: 5 هزار پرونده کشاورزی برای خسارت سیل سال گذشته ارسال و اعتبار لازم جذب شد، اگر جزو استانهای پیشرو در تکمیل فرمها باشیم میتوانیم اعتبارات را به موقع جذب کنیم.
انتهای پیام/7540/ش