ارگ بم ۱۷ سال پس از زلزله ۶.۶ ریشتری/مرمت بزرگترین سازه خشتی جهان به نیمه رسید+تصاویر
گروه استانها- حدود ۱۷ سال از زلزله هولناک بم گذشته و مرمت ارگ تاریخی بم بزرگترین سازه خشتی جهان تقریباً به نیمه رسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، ارگ تاریخی بم بزرگترین سازه خشتی در جهان است که در نزدیکی شهر بم در استان کرمان، در حاشیه کویر لوت واقع شده است. این ارگ تاریخی سده 5 پیش از میلاد ساخته شده و با قرار گرفتن در سر راه ابریشم روزگار پر رونقی را تجربه و در طول تاریخ همواره به عنوان حصاری مستحکم از شرق ایران زمین محافظت کرده است .
کل بنا یک دژ بزرگ است که در قلب آن ارگ واقع شده، اما به دلیل ظاهر پرابهت ارگ، که پر ارتفاعترین قسمت مجموعه نیز به شمار میرود، کل بنای دژ به عنوان ارگ بم نامیده میشود. در سال 1383 ارگ بم بهدلیل تخریب گسترده در زلزله بهطور همزمان به عنوان ششمین اثر تاریخی فرهنگی ایران در فهرست میراث جهانی و میراث در خطر یونسکو ثبت شد.
بزرگترین سازه خشتی جهان در سال 1345 با شماره 519 در فهرست میراث ملی به ثبت رسید و مجموعه ارگ بم و منظر فرهنگی آن و 23 هزار هکتار از اراضی بم و شهر بروات 17 تیرماه سال 74 به عنوان مجموعه میراث جهانی یونسکو ثبت شد.
ساعت 5:26 دقیقه بامداد 5 دیماه 1382 زلزلهای در مقیاس 6.6 ریشتر بم را لرزاند و موجب کشته شدن بیش از چهل هزار نفر از ساکنین بم و حومه آن شد . این سانحه نهتنها به شهر بم و پیرامون آن آسیب شدید رساند و زیرساختهای شهری، آبرسانی (قنوات) و کشاورزی را از کار انداخت ارگ تاریخی و عظیم بم را نیز بهشدت تخریب کرد بهنحوی که تاریخ دوهزار ساله بم چنین رخداد هولناکی را به خود ندیده بود.
شدت تخریب این اثر بهگونهای بود که ارگ تاریخی بم در تابستان سال بعد پس از زلزله در سال 83 و در اجلاس بیستوهشتم یونسکو در فهرست میراث جهانی در خطر ثبت شد.
حالا حدود 17 سال از آن زلزله هولناک بم گذشته و مرمت ارگ تاریخی بم بزرگترین سازه خشتی جهان به گفته محسن قاسمی مدیر پایگاه میراث جهانی ارگ بم تقریباً به نیمه رسیده است.
تسنیم مخاطبان خود را به تماشای تصاویری از آخرین وضعیت مرمت این بنای تاریخی دعوت میکند.
گزارش و عکس از ثارالله انکوتی
انتهای پیام/511/ش