واقعیت‌های بارش برف در اردبیل طی چند ساعت؛ مدیریت بحران در خواب زمستانی است

واقعیت‌های بارش برف در اردبیل طی چند ساعت؛ مدیریت بحران در خواب زمستانی است

گروه استان‌ها- با وجود اینکه زمستان طولانی اردبیل موضوع جدیدی نبوده و از اواسط پاییز بارش برف آغاز می‌شود، همچنان خدمت رسانی به شهروندان با کمترین بارش دچار اختلال است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، برخی مسئولان همواره مشکلات پیش آمده را به بهانه غیر قابل پیش بینی بودن و یا بی اطلاعی و دفعتی بودن آن خارج از حیطه مسئولیت خود می‌دانند. اما واقعیت این است که برخی مشکلات شهروندان به ضعف برنامه ریزی‌ها و غفلت در انجام تدبیر درست و به موقع مرتبط است.

تا جایی که مصداق بارز آن در بارش برف مشاهده می‌شود و جای بسی تاسف که سالانه نیز تکرار می‌شود.

طی یک هفته گذشته اداره کل هواشناسی استان اردبیل بارها با انتشار اطلاعیه‌هایی تغییرات دفعتی جوی و بارش برف و باران و حتی کولاکی شدن گردنه‌ها را اعلام کرده بود.

اما گویی آمادگی برای یک تغییر جوی نیاز به هماهنگی ندارد و چیزی به نام مدیریت بحران شکل نگرفته است تا بتواند به تمامی دستگاه‌های اجرایی ابلاغات لازم را انتقال دهد. گویی شهروندان باید عادت کرده باشند که با بارش برف، ترددشان مختل شود، برق قطع شود و یا از ترس گرفتار شدن در برف، پا به جاده‌ها نگذارند.

اما واقعیت‌های بارش برف اردبیل با وجود تمامی زیبایی آن که تنها چند ساعت مذاق شهروندان اردبیلی را شیرین کدر، نشان داد که کمترین برنامه ریزی و پیش‌نگری در رویدادهای مختلف نداریم.

شکستن شاخه درختان و توییت شهردار

بعد از چند ساعت بارش برف که از ابتدای روز ششم آذر ماه آغاز شد، سنگین شدن درختان و شکستن شاخه‌ها اولین اتفاقات بود.یکی از شهروندان با بیان اینکه در طول تردد در سطح شهر به کررات شکستن شاخه‌ها را مشاهده کرده است، تصریح کرد: البته خبری از ماموران شهرداری برای تکاندن برف درختان نبود و مشخص نیست چه کسی باید به چنین مسائلی رسیدگی کند.

ساعاتی بعد شهردار اردبیل که این روزها چندان علاقه مند به پاسخگویی به خبرنگاران نیست، در توییتی از شهروندان خواست تا ماموران شهرداری را در تکاندن شاخه‌های درختان یاری رسانند. اما سوال این است که آقای شهردار چند نفر در سطح شهر اردبیل به توییت دسترسی دارند و آیا بهتر نبود ماموران شهرداری زودهنگام دست به کار شده و مشارکت مردمی نیز به صورت گسترده‌تر مطرح شود؟

قطعی برق پیامد شکستن درختان

در ادامه با شکسته شدن شاخه‌ها و قطعی سیم‌های برق، شهروندان مناطق مختلف از جمله حافظ، آزادی، بعثت و علی آباد شاهد قطعی در برق خود بودند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل در خصوص دلیل قطعی برق گفت: به خاطر شکسته شدن شاخه‌های درختان، سیم ها قطع شده و ما اکیپ‌های خود را برای ترمیم به سطح شهر فرستادیم.

حسین قدیمی که بارها اردبیل را در وضعیت مطلوبی از قطعی برق و خاموشی‌ها اعلام کرده بود، اظهار داشت: 25 اکیپ را در سطح شهر فعال کردیم و تا صبح فردا فعالیت دارند تا تمامی خاموشی ها رفع شود.

وی در پاسخ به اینکه چرا فوریت های برق پاسخگوی مشترکان نیست، تصریح کرد: به دلیل شرایط کرونا بخشی از همکاران مرخص شده بودند که مجددا مستقر شده و در حال پاسخگویی به مردم هستند.

شماره تماس ادارات تصنعی است

استقرار دیرهنگام نهادهای خدمات رسان حتی با خدمات پشتیبانی هم جبران نمی‌شود. شهروندان می‌گویند شماره تماس‌های سه رقمی پشتیبانی ادارات که برای شرایط بحرانی و ویژه تدارک دیده شده است، تصنعی است و عملا پاسخگو نیستند.

علی پور معتقد است شرایط کرونا بهانه‌ای شده تا تلفن‌ها به مراتب ضعیف‌تر از گذشته به مطالبات شهروندان پاسخ دهند. بخشی از آن ها تلفن گویا است و بخشی هم به حدی اشغال است که مخاطب از اعلام نظر و خواسته خود منصرف می‌شود.

وی تصریح کرد: وقتی تلفن قطع می‌شود یا گاز و برق ما نمی دانیم باید چه کنیم و هنوز در این شهر راحتی برای شهروندان فراهم نشده که با بروز مشکل بتوانند سریعا از ادارات کمک بخواهند.

طی تماس با برخی از شماره‌های گویای ادارات مشخص شد که اغلب بر روی پیغامگیر بوده و پاسخ به سوالات شهروندان نیز با این اظهارات که بررسی می‌شود خاتمه می‌یابد.

اما واقعیت این است که مسئولان در نهایت تعداد تماس‌ها را به عنوان کارنامه کاری خود عنوان کرده و در خصوص کیفیت پاسخگویی هیچگاه عملکردی ارائه نمی‌کنند.

بیکاری کارگران فصلی در برف

بخشی از تراژدی بارش برف به بیکاری کارگران مرتبط است. هر چند در ایام قرنطینه هستیم و هر چند شیوع بیماری کرونا خیلی‌ها را بیکار کرده است اما تعدادی از کارگران فصلی نیز با اولین بارش‌ها خانه نشین شدند.

یکی از کارگران ساختمانی در این خصوص گفت: هر سال با بارش برف ما دچار مشکل می‌شویم اما امسال به دلیل تعطیلی‌ها و رکود ساخت و سازها سال سختی داشتیم.

مصطفی با بیان اینکه از ابتدای سال شرمنده خانواده خود است و نتوانسته درآمد خوبی داشته باشد، اضافه کرد: حالا با بارش برف خانه نشین شدیم و نمی‌دانیم قرار است چطور شکم زن و بچه مان را سیر کنیم.

این اظهارات در حالی است که ورای شیوع کرونا بارش برف در اردبیل تازگی ندارد و همه ساله گریبان گروهی از کارگران فصلی را می‌گیرد. اما تمامی نهادهایی که مدعی رسیدگی به امنیت شغلی هستند تاکنون برای کارگران فصلی این استان اقدامی ترتیب نداده‌اند‌.

هرچند حتی در احصا تعداد کارگران فصلی نیز اقدامی صورت نگرفته است، این قشر آسیب پذیرترین گروه در استان بوده و زیر سایه دانه‌های زیبای برف دچار مشکلات کمرشکن و حتی آسیب‌های جدی اجتماعی و خانوادگی می‌شوند.

بارش برف به غیر از اینکه تردد شهروندان در کوچه‌ها و خیابان‌ها را مختل کرده و راننده‌گانی را در کولاک گردنه‌ها زمین گیر کرده است، آسیب‌های اجتماعی زیرپوستی نیز دارد.گردشگری را همیشه به رکود می‌رساند و گرانی برخی کالاها را به دنبال دارد.

در این میان هیچ خبری از هماهنگی و ساماندهی دستگاه‌های اجرایی نیست. گویی چشم مسئولان به برف سالانه عادت دارد و با دورکاری به برکت کرونا، علاقه‌ای به حضور میدانی و رفع مشکلات مردم نیستند.

گزارش از ونوس بهنود

انتهای پیام/136/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon