ورود دانشگاه عالی دفاع ملی برای توسعه پایدار منطقه مکران / طراحی نقشه راه برای ‌ساخت زنجیره‌ای ‌صنایع

ورود دانشگاه عالی دفاع ملی برای توسعه پایدار منطقه مکران / طراحی نقشه راه برای ‌ساخت زنجیره‌ای ‌صنایع

گروه استان‌ها- رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: تفاهم‌نامه همکاری چندجانبه پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی، قرارگاه منطقه‌ای قدس نزسا و دانشگاه سیستان و بلوچستان منعقد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، به نقل از روابط عمومی دانشگاه سیستان و بلوچستان، غلامرضا رضایی اظهار داشت: تفاهم‌نامه همکاری چندجانبه دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی، قرارگاه منطقه‌ای قدس جنوب شرق نیرو زمینی سپاه و دانشگاه سیستان و بلوچستان منعقد شد.

رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان افزود: در اجرای فرمان مقام معظم رهبری برای توسعه پایدار منطقه مکران، دانشگاه دفاع عالی امنیت ملی، دانشگاه سیستان و بلوچستان و قرارگاه قدس نیروی زمینی در جنوب شرق کشور، با تشکیل کارگروه توسعه اقتصادی پایدار و بومی مکران، پس از چند جلسه در سطح مدیران در دانشگاه سیستان و بلوچستان به این نتیجه رسیدند که این کارگروه با توجه به ظرفیت‌های موجود، ماموریت‌های مختلفی را در قالب تفاهم‌نامه به ثمر برساند.

وی ادامه داد: دستورات لازم جهت تشکیل کارگروه های مربوطه در سطوح مختلف در بین اعضای هیات علمی صادر شده و با استفاده از تمامی ظرفیت های علمی استان و منطقه در راستای مفاد تفاهم نامه گام‌های جدی و استواری برداشته شده است.

رضایی بیان کرد: از جمله این ماموریت‌ها همکاری در راستای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منطقه مکران با هدف محرومیت‌زدایی و انتقال سرمایه‌های مادی و معنوی استان در احداث صنایع با فناوری‌های اولویت‌دار و پایدار، ایجاد کانون علمی پژوهشی و فناوری برای دستیابی به دانش فنی بومی برای توسعه منطقه مکران، تربیت و تامین  نیروی متخصص و توانمند بومی برای پاسخ به نیاز طرح‌های صنعتی از میان دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های استان در اولویت اول، اجرای دوره‌های تخصصی کوتاه مدت مهارتی مورد نیاز، تهیه پیوست فرهنگی برای طرح‌های اقتصادی و صنعتی است.

رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان با بیان اینکه قریب 200 طرح بزرگ قرار است با مشارکت مردمی در منطقه مکران در حوزه های مختلف انجام پذیرد، گفت: در این تفاهم‌نامه بر محوریت علمی و اجرایی و نقش حیاتی دانشگاه سیستان و بلوچستان تاکید شده که متن آن به شرح زیر است:

ماده یکم، موضوعات و موارد تفاهم‌نامه:

1. همکاری و مشارکت همه جانبه در ایجاد کانون علمی و نوآوری در دانشگاه سیستان و بلوچستان و منطقه برای دستیابی به دانش فنی و تبیین استانداردهای بومی فناوری‌های توسعه پایدار در منطقه.

2. همکاری و برنامه‌ریزی در جهت تربیت و تامین نیروی انسانی متخصص ماهر و توانمند بومی در رده‌های کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مورد نیاز طرح‌های صنعتی از میان دانشجویان بومی استان شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های سراسر کشور و اجرای دوره‌های کوتاه‌مدت پودمانی برای همکاران در طرح‌های صنعتی.

3. همکاری در تهیه نقشه راه برای طراحی و ساخت زنجیره‌ای از صنایع و زیرساخت‌های اساسی آنها برای تولید فرآورده‌های اولویت‌دار مطابق با استانداردهای ملی و بین‌المللی.

4. همکاری در جلب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و مردمی و حمایت از نیروهای متخصص بومی دارای طرح‌های نوآورانه و فناورانه جهت توسعه اقتصادی منطقه با ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و مراکز رشد.

5. همکاری در به‌کارگیری مشاوران فرهنگی در مراکز نوآوری اجتماعی دانشگاه سیستان و بلوچستان و ترویج تفکر علم و فناوری، سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی بین اقشار مختلف جامعه.

6. همکاری، مشارکت و ایجاد مراکز آزمایشگاهی، پژوهش و فناوری به منظور رفع مشکلات و تخصصی و پیدا کردن راهکارهای اقتصادی و باصرفه در بالاترین سطح علمی جهان و ارائه استانداردهای جدید به مراکز علمی.

ماده دوم، نحوه اجرای تفاهم‌نامه:

به منظور دستیابی به اهداف و موضوعات قید شده در ماده یکم، کمیته اجرایی مشترکی متشکل از نماینده دانشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی قرارگاه منطقه‌ای قدس نزسا و دانشگاه سیستان و بلوچستان تشکیل و در محل دانشگاه سیستان و بلوچستان مستقر و برنامه‌ریزی و اجرای مواد تفاهم‌نامه را بر عهده خواهد داشت.

انتهای پیام/392/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon