گزارشی از وضعیت کمبود روغن در استان زنجان/تهیه روغن هم صفی شد

گزارشی از وضعیت کمبود روغن در استان زنجان/تهیه روغن هم صفی شد

گروه استان‌ها- در حالی که بازار با کمبود روغن مواجه شده و مردم با ایستادن در صف می‌توانند روغن تهیه کنند، مسئولان اقتصادی استان آن را کتمان می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، کمبود روغن در این روزها تبدیل به ماجرایی نامعلوم و پر رمز و راز شده است، گفتار و رفتار ضد و نقیض مسئولان این شائبه را به وجود می‌آورد که یا از مشکلات روز بازار آگاه نیستند و یا آنقدر شجاعت ندارند که آن را به زبان آورند. دو دستگی در اظهارات اخیر مسئولان درباره کمبود و یا عدم کمبود روغن نیز نکته قابل تاملی است که باید شفاف‌سازی شود.

در حالی که اخبار از تامین شدن روغن مایع مورد نیاز یک ماه آینده در استان خبر می‌دهند، قفسه‌های خالی فروشگاه‌ها گویای کمبود آن هستند. کمبود روغن تنها محدود به شهر زنجان نیست و بر اساس بازدید میدانی خبرنگار تسنیم شهرستان‌ها و روستاهای اطراف استان هم با کمبود و گاها نبود روغن دست و پنجه نرم می‌کنند، در آن سوی میدان هم مردم بر حسب نیاز و مشاهده ناآرامی‌ها و بی‌نظمی‌های اخیر بازار با موجود شدن روغن در فروشگاه‌ها اقدام به خرید بیش از حد نیاز خود می‌نمایند که این مسئله شرایط را دشوارتر کرده است.

با این حال اگرچه کمبود روغن مایع از سوی مسئولان استان به طور کامل رد می‌شود، مسئله کمبود روغن جامد توجیه نیز می‌شود و مسئولان مدعی هستند که دیگر این روغن مصرف‌کننده‌ای ندارد. گویا خادمین مردم صف‌های بلندی را که اخیرا برای تامین روغن جامد بسته می‌شوند را نادیده می‌گیرند، در این شرایط کرونایی تنها چند فروشگاه آن هم در تعداد محدود روغن جامد عرضه می‌کنند که همین موضوع موجب تجمع مردم و ایجاد شرایطی برای شیوع کرونا است. علاوه بر این صف‌های طولانی گویای نیاز مردم است.

سئوالی که مطرح می‌شود این است که مشکلات کمبود روغن در بازار تا کی ادامه‌دار خواهند بود؟ آیا مسئولان برنامه‌ای برای بهبود اوضاع بازار در روزهای آینده دارند؟

محمد رضا آبیپور، معاون امور اقتصادی استانداری زنجان در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: خوشبختانه در استان زنجان هیچ کمبودی در زمینه روغن نباتی جامد و مایع وجود ندارد. روغن جامد که بیشتر برای حوزه‌های صنفی کاربرد دارد از طریق سامانه تهیه می‌شود و سهمیه‌بندی شده است.

وی با اشاره به روغن مورد نیاز خانوار، افزود: تا به این لحظه به میزان مورد نیاز استان روغن مایع توزیع شده است و در این زمینه بازار کالای مورد نیاز مشتری را تامین کرده است.

معاونت امور اقتصادی استانداری زنجان با بیان اینکه روغن نباتی جامد، کالای مورد نیاز بازار نیست گفت: در حوزه خانوار کسی روغن جامد مصرف نمی‌کند و از بابت مشکلاتی که این روغن می‌تواند برای سلامتی افراد ایجاد کند از سوی پزشکان نیز مصرف آن توصیه نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه برای نیاز یک ماه آینده 600 تن روغن مایع در استان توزیع شده است، تصریح کرد: روغن جامد هم به لحاظ اینکه مورد نیاز خانوار نیست در بازار وجود ندارد و برای صنف و صنعت تامین می‌شود.

اما در آن سوی میدان، اسماعیل مسلمی، رئیس بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم ضمن تائید کم بودن روغن جامد در بازار، اظهار داشت: با توجه به سیاست‌ها و روش‌هایی که وزارت بهداشت اعلام کرده است، تولید روغن جامد در سطح کلان کم‌تر شده است.

وی تصریح کرد: در گذشته به دلیل در نظر گرفتن شرایط سلامت جامعه، تولید روغن کم شده بود و در حال حاضر با توجه به مشکلاتی که در بعضی حوزه‌ها تولید روغن نباتی به وجود آمده است تولید کاهش بیشتری پیدا کرده است.

رئیس بازرسی و نظارت سازمان صمت استان زنجان در ادامه با اشاره به دلایل افزایش قیمت روغن جامد، گفت: با توجه به کاهش تولیدات و افزایش قیمت ورقه ظرفی که بسته بندی روغن را انجام می‌دهند، افزایش قیمت صورت گرفته است. بر این اساس ما همچنان نتوانسته‌ایم نیاز توزیع روغن استان را برآورده کنیم.

وی بیان کرد: طبق اطلاعاتی که ما داریم هم روغن جامد و هم روغن مایع قرار است به زودی در استان توزیع شود، اما به غیر از مشکلات مواد اولیه در حوزه روغن، بهداشت هم تمایلی به عرضه روغن جامد ندارد و دلیل کمبود آن هم می‌تواند همین موضوع باشد. البته توزیع روغن جامد به زودی انجام می‌شود.

از سوی دیگر سید محمود موسوی رئیس اتاق اصناف استان زنجان اعلام کرد که روغن جامد توسط اقشار مختلف مردم تقاضا می‌شود و طبق گفته‌های مسئولان قرار است به زودی روغن جامد در کارخانه‌ها تولید شود.

با تمام این‌ها به نظر می‌رسد مسئولان ابتدا باید نیاز مردم را شناسایی کنند و بر آن آگاه باشند سپس در حد توانشان در راستای بهبود اوضاع قدم بردارند. بر این اساس اگر قرار است که روغن جامد از چرخه مصرف خانوار خارج شود بهتر است ابتدا بستری برای آن فراهم کنند، چرا که بر اساس اذعان رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در جلسه تنظیم بازار روغن جامد همچنان مورد استفاده بسیاری از خانوار روستایی و بخش صنعت است و نباید تا زمان توجیه کامل مردم عرضه آن متوقف شود.

اگرچه معاونت اقتصادی استانداری سعی دارد با بازی کلمات نیاز روغن جامد استان را کتمان کند اما باید این مسئله در نظر گرفته شود که نیاز، معیشت و سفره مردم تنها با کتمان کمبود روغن برطرف نمی‌شود و نیازمند اقدامات عملی است. مجددا سوال تکرار می‌شود که آقای معاون اقتصادی استانداری آیا شما از کمبود روغن در بازار اصلا خبر دارید؟

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon