وقتی کلیدواژه "ضعف امنیتی" در رسانههای معاند جایگزین "محکومیت ترور" میشود!
نحوه انعکاس اخبار ترور شهید فخریزاده در رسانههای معاند تأکید ویژه بر کلید واژه "ضعف امنیتی" بود تا خود این عملیات تروریستی!
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ شهید محسن فخریزاده، رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران عصر روز گذشته در منطقه آبسرد دماوند در شرق تهران ترور شد.
نحوه انعکاس و پرداخت این خبر در رسانههای کشور و رسانههای معاند کمی متفاوت از رخدادهای دیگر بود و همین تفاوتِ برخورد، نیاز به تحلیل بیشتر دارد.
تعبیه پیوستهای رسانهای برای حمله تروریستی به شهید فخری زاده
نحوه انتشار خبرِ این عملیات تروریستی نشان میدهد در کنار این حمله، ضمیمههای رسانهای آن توسط عاملان ترور، بررسی شده و برای آن پیوست رسانهای با تئوریهای انعطافپذیر در نظر گرفته اند که در واکنش با نحوه انتشار این خبر در کشور، رویکردهای متفاوتی داشته باشند.
از همان ساعات ابتدایی انتشار این خبر در رسانههایی همچون بی بی سی فارسی و ایران اینترنشنال، اتاق ویژه خبری تشکیل شده و با بررسی زنده این خبر و حواشی آن پرداختند. این در حالی بود که همان زمان در شبکه خبر کشور به عنوان اصلیترین شبکه اطلاعرسانی رویدادها، برنامه جهش پخش میشد و اخبار این ترور و شهادت محسن فخریزاده در حد یک زیرنویس خبر محدود شده بود.
نکته جالب توجه دیگر در نحوه انعکاس اخبار ترور شهید فخری زاده در رسانه های معاند تأکید ویژه بر کلید واژه "ضعف امنیتی" بود تا خود این ترور! در حالی که اگر واکنش این شبکه های خبری در انعکاس اخبار تروریستی مانند حمله مردان ماشینسوار و چاقو به دست به اهالی لندن، حمله انتحاری به یک کنسرت در منچستر آرنا، حمله با کامیون در استکهلم، حمله انتحاری در بروکسل یا سایر حملات تروریستی را بررسی کنیم متوجه میشویم در تمام این اتفاقات بیشتر واژه استفاده شده، "محکومیت ترور و عملیات تروریستی" بوده تا ضعف امنیتی و اصطلاحات مشابه آن!
از شب گذشته دوباره هشتگ #انتقام_سخت در شبکههای اجتماعی ترند شده است و برخلاف ترور شهید سپهبد قاسم سلیمانی این بار اخبار مرتبط با این هشتک در رسانههای معاند در حال انتشار است.
اینکه در انعکاس اخبار مربوط به این هشتک چه اهدافی را دنبال می کنند خود جای تجزیه و تحلیل دیگری دارد. در واقع در آن رویداد مطالبه انتقام جایی برای بازنشر در رسانه های معاند نداشت و در حمله تروریستی اخیر به عنوان یک مطالبه عمومی مطرح شده است.
از طرف دیگر به رسم رفتار حرفهای رسانهای بعد از هر رویداد پیشنیه رویدادهای مشابه در طول تاریخ هم مورد بررسی و بازنشر قرار میگیرد، این روش حرفهای گویا در این رسانه ها به فراموشی سپرده شده است! و حرفی از سابقه حملات تروریستی به دانشمندان هسته مانند شهید علی محمدی، شهید مجید شهریاری دانشمند فرزانه و استاد فیزیک هستهای دانشگاه شهید بهشتی ایران، شهید مصطفی احمدی روشن، شهید داریوش رضایی نژاد و یا شهید رضا قشقایی به میان نیامده است.
اما خبر این ترور در رسانهها اسرائیلی مانند روزنامه جوروزالم پست، روزنامه تایمز آف اسرائیل یا هاآرتص بازتاب زیادی داشته است و هنوز تحلیلهای مرتبط با این ترور در آنها منتشر نشده است، بیشتر این اخبار در قالب بازتاب خلاصه شده اند.
رسانههای عربی مانند الجزیره یا العربیه هم همین سیاست را در پیش گرفتند و بیشتر برای انعکاس اخبار به رسانههای ایرانی استناد کردند.
اما به صورت کلی کمتر رسانهای در جهان بود که به این خبر نپرداخته باشد، منتها این موضوع بیشتر در حد انعکاس باقی مانده هنوز تحلیل چندان متفاوتی در رسانه های جهان شاهد نیستیم.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
انتهای پیام/