مستندهای کارآفرینی راه کسب شغل را به جوانان نشان می‌دهد/ آینده سینمای مستند به حضورهای بین‌المللی وابسته است

مستندهای کارآفرینی راه کسب شغل را به جوانان نشان می‌دهد/ آینده سینمای مستند به حضورهای بین‌المللی وابسته است

تهیه‌کننده مستند «دلبند» معتقد است حضور مستند در جشنواره‌های بین‌المللی فرصتی است که نباید نادیده گرفته شود چرا که به دیده‌شدن کار کمک بیشتری می‌کند.

الهه نوبخت تهیه‌کننده و پخش‌کننده بین‌المللی فیلم مستند در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم در مورد برگزاری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت به شیوه آنلاین گفت: جشنواره‌های مستند دنیا تنها منبعی‌اند که می‌توانند این شرایط سخت را برای مخاطب عادی یعنی مردمی که حرفه‌شان سینما نیست، از طریق نمایش فیلم‌ها قابل تحمل و ثبت کنند. همچنین گردش مالی که در این بین ایجاد می‌شود، در این شرایط بد اقتصادی، از فیلمسازان حمایت خواهد کرد. از این منظر، برگزاری جشنواره سینما حقیقت به مراتب از دیگر جشنواره‌ها واجب‌تر است، چراکه پاسخگوی نیاز هر دو سویه خواهد بود. هم مردم و هم سینماگران.

این پخش‌کننده بین‌المللی رشد فیلمسازان زن در چهاردهمین «سینما حقیقت» را اتفاق خوبی دانست و بیان کرد: خانم‌ها درصد زیادی از جمعیت ما را به خود اختصاص داده‌اند و همیشه آگاهی عمیق و اندیشه وسیعی نسبت به پیرامون خود داشته‌اند. افزایش تعداد فیلمسازان و تهیه‌کنندگان خانم از شهرستان‌ها تا شهرهای بزرگ نشانه‌ مثبتی در فضای سینمای مستند است.

وی تأکید کرد: وقتی از افزایش حضور خانم‌ها در سینمای مستند صحبت می‌کنیم به این معنا نیست که خانم‌ها یک شبه تصمیم گرفته‌اند فیلم بسازند، بلکه در سینمای مستند موضوعات و فضای کاری وجود داشته است که نسبت به آن آگاهی داشته‌اند و تصمیم گرفته‌اند درمورد آن فیلم بسازند. شک نکنید در آینده حضور خانم‌ها در سینمای مستند جدی‌تر خواهد شد. 

نوبخت درباره بخش کارآفرینی جشنواره «سینما حقیقت» گفت: کارآفرین تأثیرگذار باید به مردم و افرادی که این حوزه را جستجو می‌کنند معرفی شود. بنابراین در وهله اول باید کاری کنیم تا مردم آثار جشنواره‌ را ببینند، طبیعی است وقتی در بخشی از کارآفرینی صحبت می‌کنیم برای جوانانی که در جستجوی مشاغل جدیدند، راه و مسیر هموارتر می‌شود و آگاهی آنها افزایش پیدا کند.

تهیه‌کننده مستند «دلبند» راهکارهای رونق عرضه فیلم مستند در بازارهای بین‌المللی را اینگونه عنوان کرد: در حال حاضر دنیا دچار تحولاتی است که برای برون‌رفت از آن حداقل زمانی بالغ بر یک یا دو سال نیاز است. پیشنهاد من این است که حتماً فیلم‌ها به پخش‌کننده‌های خصوصی معرفی شوند و از پخش‌کننده‌های خارجی برای دیدن فیلم‌ها دعوت شود تا فرصتی برای دیده شدن آثار به وجود بیاید. پخش‌کننده‌ها باید در اولویت جشنواره قرار بگیرند زیرا قرار است جشنواره‌ای برگزار کنیم که از آن نتیجه بگیریم، این نتیجه استقبال جشنواره‌های خارجی و فروش فیلم‌ها به پخش‌کننده‌های خارجی است.

الهه نوبخت در پایان گفت: آینده سینمای مستند به حضورهای بین‌المللی وابسته است. این فرصت را نباید نادیده گرفت. قطعاً جشنواره «سینما حقیقت» مثل هرسال به این قضیه اهمیت خواهد داد و اگر میزان اهمیت را در این دوران سخت بیشتر کند هم به دیده شدن بیشتر فیلم‌ها کمک کرده و هم به آینده فیلمسازان و این جریان، از نظر مالی به نفع سینمای ایران است.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، در آذرمـاه 1399 و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید 19 به‌صورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران