وقتی بجای مدیریت بازار کرمان نسخه "نخریدن مرغ" تجویز میشود/ مسئولان چه میکنند؟
گروه استانها- در روزهایی هر روز شاهد گرانی کالاها در بازار هستیم برخی مسئولان نسخه نخریدن و نخوردن را تجویز میکنند تا شاید قیمتها کاهش پیدا کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، شاید گرانی هر روزه برخی از اقلام در بازار در این ایام دیگر برای مردم عادی شده باشد؛ سفرههایی که هر روز کوچکتر میشود و کالاهای اساسی که یکی یکی از سفرهها پر میکشند و در این شرایط سخت برخی مسئولان نسخه نخریدن و نخوردن را تجویز میکنند تا شاید قیمتها کاهش پیدا کنند.
اگر سری به بازار و مغازههای کرمان بزنیم در برخی از آنها با وجود همه محدودیتهای کرونایی با صفهای عریض و طویلی مواجه میشویم که در آنها نه خبری از رعایت فاصلهگذاری اجتماعی است و نه هراسی از کرونا!
وقتی ما هم بدون هراس از کرونا به جمعشان رفتیم و پای درد و دلشان نشستیم حرفهای زیادی برای گفتن داشتند از گرانی چندباره قیمتها در شرایطی که درآمد برخی خانوارها نه تنها افزایشی نداشته که کمتر هم شده است.
مردمی که در این روزها توانایی خرید مواد پروتئینی نظیر گوشت قرمز را ندارند تنها امیدشان به خرید مرغ بوده که حالا با گرانی چندین و چند باره این کالا، مرغ هم از خیلی از سبد خانوارها پرکشیده است.
خانمی که در صف خرید مرغ ایستاده است با اشاره به اینکه از صبح زود در صف خرید مرغ منجمد ایستاده گفت: گوشت قرمز گران شده و قدرت خرید نداریم، از قیمت مرغ گرم هم چیزی نپرسید برای همین مجبور شدم بیش از یک ساعت در صف بایستم تا شاید بتوانم مرغ منجمد بگیرم؛ آن هم با هزار زحمت.
وی با بیان اینکه مسئولان خیلی راحت میگویند مردم برای ارزان شدن قیمتها خرید خود را مدیریت کنند و چند هفته مرغ گرم نخرند تا قیمتها ارزان شود ادامه داد: گوشت قرمز که نمی توانیم بخریم ، مرغ هم نخریم، تخم مرغ و لبنیات و روغن هم که برای چندمین بار گران شده!
وی سکوتی کرد و با حسرت گفت: مسئولان میگویند در این شرایط همکاری کرده مرغ نخرند تا ارزان شود! آیا خودشان هم در این وضعیت گوشت و مرغ و ... نمیخرند و نمیخورند؟ آنها سرسفره زن و بچه هایشان چه میبرند؟
شهروندی دیگری که در صف ایستاده بود با بیان اینکه مرغ منجمد کیلویی 15 هزار تومان است وقتی قدرت خرید گوشت و مرغ گرم ندارم مجبورم در این صفهای طولانی با وجود کرونا بایستم افزود: قیمت مرغ گرم خیلی زیاد است و توان خرید آن از طرف همه مردم وجود ندارد.
یکی دیگر از شهروندان با بیان اینکه من یک کارگر ساده هستم ادامه داد: مسئولان باید شرایط اقتصادی همه جامعه را ببینند.
وی با بیان اینکه صف مرغ منجمد طولانی است و من اگر بخواهم مرغ منجمد که ارزانتر است بخرم باید یک روز سر کار نروم و دیگر حقوقی ندارم افزود: در هر دو صورت این ما هستیم که ضرر میکنم.
وی افزود: کاش مسئولین برای ما قشر کارگر هم فکری بکنند چون دیگر مرغ هم نمیتوانیم بخریم .
سینا خسروی معاون بازرگانی صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه از شرایط ایجاد شده در ارتباط با افزایش قیمت مرغ عذرخواهی میکنم اظهار داشت: دلیل افزایش قیمت مرغ و کمبود آن دعواهای داخلی است.
وی با اشاره به اینکه فاصله جوجهریزی در استان زیاد شده و بهدلیل نبود نهادههای دامی این جوجهریزی انجام نشد گفت: خوشبختانه در حال حاضر جوجهریزی انجام شده است و این مشکل در آینده حل میشود.
معاون بازرگانی صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه از مردم درخواست داریم که خرید خود را مدیریت کنند و تا دو هفته آینده مرغ گرم نخرند ادامه داد: قیمت مرغ سیر نزولی پیدا کرده و روز گذشته قیمت به ازای هر کیلوگرم به 28500 تومان رسیده است.
وی ادامه داد: ظرف چند روز گذشته به شدت قیمت مرغ پایین آمده و در روزهای آینده اگر مردم همکاری کنند قطعاً قیمت مرغ ارزانتر میشود.
خسروی با بیان اینکه استان کرمان وارد کننده مرغ است افزود: متأسفانه استانهای همجوار که تولید اضافی دارند با افزایش قیمت مرغ در شرایط خاص حمایت از تولیدکننده خود را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه استاندار کرمان در این عرصه وارد شده و ستاد تنظیم بازار استان کرمان با حضور استاندار و با دستورکار قیمت مرغ برگزار شد گفت: در این جلسه برای تنظیم بازار و کنترل قیمت مرغ مصوب شد که 400 تن مرغ منجمد در استان توزیع شود که از این سهمیه 250 تن در شمال استان و 150 تن در جنوب استان کرمان براساس سرانه جمعیتی شهرستانها توزیع میشود.
معاون بازرگانی صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه شماره 124 بازرسی سازمان صمت برای دریافت شکایات مردمی در نظر گرفته شده افزود: از مردم درخواست داریم هر گونه گرانفروشی را گزارش کنند و با پیگیریهای انجام شده و همکاری سپاه و بسیج توزیع مویرگی در روستاها نیز انجام خواهد شد.
به گزارش تسنیم جلسه تنظیم بازار پنجم آذر ماه با حضور زینی وند استاندار کرمان برگزار شد.
در این جلسه علی زینیوند استاندار کرمان اظهار داشت: کالاهای اساسی که برای تنظیم بازار در استان توزیع میشود باید بر اساس عدالت و در تمام نقاط استان انجام شود.
وی با تأکید بر مدیریت در توزیع عادلانه مرغ منجمد و براساس سرانه جمعیتی هر شهرستان گفت: رصد و پایش واحدهای تولید مرغ در سطح استان جهت افزایش ظرفیت مدنظر قرار گیرد.
استاندار کرمان بر توزیع مویرگی و شبکهای مرغ در سطح استان تأکید کرد و افزود: سازمان صمت و فرمانداریها جهت توزیع مویرگی و شبکهای مرغ در سطح استان به منظور عدم تشکیل صفهای طولانی با توجه به شرایط بیماری کرونا برنامهریزی داشته باشند.
وی با تقدیر از کمک بسیج در بازرسی از سطح بازار و کنترل قیمتها خاطرنشان کرد: تداوم و دقت بازرسیها از بازار با همکاری نیروهای بسیج لازم است و در این ایام باید بازرسی و نظارت تشدید شود.
به گزارش تسنیم توزیع 400 تن مرغ منجمد به تفکیک 250 تن مرغ منجمد در شمال استان و 150 تن مرغ منجمد در جنوب استان از طریق سپاه از مصوبات جلسه ستاد تنظیم بازار 5 آذر استان کرمان به ریاست استاندار کرمان بود.
به گزارش تسنیم قیمت هر کیلو مرغ در بازار متأثر از بدسلیقگیهای مدیریتی در توزیع نهادههای دامی و ارز تخصیصیافته بسیار بالا رفته و طبق نظرسنجیها، مصرف گوشت مرغ تا پیش از گرانیهای اخیر کاهش معناداری داشته است و با این رشد قیمت عجیب کنونی باید منتظر حذف آن از سبد مصرفی مردم باشیم .
طی روزهای اخیر موج جدیدی از گرانیها در اقلام پرمصرف و اساسی کشور آغاز شده است؛ شیر، روغن، مرغ و میوه جزو اقلامی هستند که یکباره با جهش قیمتی روبهرو شدند .
در شرایط کرونایی که مشکلات بیشتری برای مردم ایجاد شده و امورات معیشتی و مالی آنان را دچار خدشه کرده است، متأسفانه افزایش قیمت مرغ در این فضا سبب شد تا اقتصاد معیوب بسیاری از افراد متوسط جامعه با مشکل مواجه شوند.
کاش در این شرایط مسئولان به فکر چارهای اساسی برای همه اقشار جامعه باشند.
انتهای پیام/511/ ی