سناتورهای روس: ترور "فخری زاده" اقدامی تروریستی بود

سناتورهای روس: ترور "فخری زاده" اقدامی تروریستی بود

دو مقام پارلمانی روسیه معتقدند که ترور دانشمند هسته‌ای ایرانی اقدامی تروریستی بوده که با هدف افزایش تنش‌ها در منطقه صورت گرفته است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "آلکسی پوشکوف" عضو ارشد کمیته سیاست اطلاعاتی شورای فدراسیون (سنای) روسیه  معتقد است که ترور "محسن فخری زاده" فیزیکدان هسته‌ای ایرانی، باعث تحریکات نظامی در منطقه نخواهد شد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

این سیاستمدار صبح امروز (یکشنبه) در صفحه توئیتر خود نوشت: «روشن است که هدف از این ترور، افزایش تنش‌ها و فراهم سازی شرایط برای تحقق یک سناریوی نظامی بوده است. ولی ایران دلیلی برای راه اندازی جنگ ندارد، چرا که این دقیقاً همان چیزی است که دشمنان این کشور در انتظار آن هستند. به عقیده من، پاسخ ایران به آنچه اتفاق افتاده، بعید به نظر می‌رسد که یک اقدام نمایشی باشد، برای اینکه مقامات تهران علاقه مندند دولت آمریکا به توافق هسته‌ای بازگردد و مایل نیستند یک ماجراجویی نظامی به راه بیاندازند.»

روز گذشته (شنبه) "کنستانتین کاساچوف" رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه نیز ابراز عقیده کرد که  ترور محسن فخری زاده، دانشمند هسته‌ای که مدیریت یک مرکز تحقیقاتی زیر نظر وزارت دفاع ایران را برعهده داشت، ممکن است بهانه‌ای برای اقدام گسترده نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه شود.

کاساچوف این نکته را مورد توجه قرار داد که درست قبل از ترور این دانشمند ایرانی، پنتاگون دستور بازگشت ناو هواپیمابر "نیمیتس" و گروه ضربت همراه آن به خلیج فارس را صادر کرد. همچنین اعلام شد که یک اسکادران از جنگنده‌های اف-16 آمریکایی در خاک امارات متحده عربی مستقر می‌شوند.

به گفته این سناتور، این فراهم سازی شرایط، آمادگی برای درگیری‌های گسترده نظامی در منطقه را نشان می دهد که برای آن نیاز به فشردن یک ماشه بود، که ممکن است همین ماجرای ترور دانشمند هسته‌ای ایرانی باشد.

وی معتقد است که ترور این دانشمند ایرانی را می‌توان اقدامی تروریستی با هدف بی ثبات سازی اوضاع منطقه و همچنین برانگیختن واکنش شدید از جانب ایران توصیف کرد. کاساچوف افزود: «بنابراین، اکنون روند آتی اوضاع و بسیاری از مسائل به واقع بینانه بودن تحقیقات ایران درباره این ترور، به واکنش مقامات تهران به آن و همچنین به موضع گیری جامعه بین‌الملل نسبت به این حادثه بستگی خواهد داشت.».

روز گذشته ترکیه، اتحادیه اروپا و سازمان ملل ترور فخری زاده را محکوم کرد و همچنین خواستار ممانعت از تلاش برای تشدید تنش در خاورمیانه به دلیل این حادثه شدند.

"جان او.برنان" رئیس سابق آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، ترور محسن فخری زاده فیزیکدان هسته‌ای ایران را اقدامی جنایتکارانه و بسیار بی پروا ارزیابی کرد. به گفته وی، این ترور خطر اقدام تلافی جویی مرگبار و دور جدیدی از درگیری‌های منطقه‌ای را به همراه دارد.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon