لبنان|کلاف سردرگم تشکیل دولت در میان ناامیدی از کمک‌های خارجی

لبنان|کلاف سردرگم تشکیل دولت در میان ناامیدی از کمک‌های خارجی

لبنانی‌ها در میان بن‌بست سیاسی ناشی از عدم توانایی در تشکیل دولت به این نتیجه رسیده‌اند که نباید برای خروج از بحران‌ها چشم امید به خارجی‌ها داشته باشند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری النشره طی چند روز گذشته لبنانی‌ها در میان بن‌بست تشکیل دولت مشغول پرونده‌های متعددی هستند که بارزترین آنها شفاف سازی امور مالی کشور و حسابهای بانک مرکزی به شمار می رود.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

در این میان همه شاخص ها حاکی از ادامه بن بست سیاسی در لبنان است، اما این وضعیت تا چه مدت طول میکشد. فرانسه نیز که تلاش زیادی برای اجرای ابتکار خود در لبنان و برگزاری یک کنفرانس بشردوستانه برای این کشور انجام داد پس از اینکه متوجه شد مطالباتش در روند تشکیل دولت لبنان محقق نخواهد شد به نظر می‌رسد که از ادامه مداخله در امور سیاسی این کشور ناامید شده است.

در واقع فرانسوی‌ها متقاعد شده‌اند با وجود همه‌ی نفوذی که در امور سیاسی لبنان دارند و می‌توانند این کشور را در میان بحث‌های بین المللی بگنجانند؛ اما آنها به تنهایی توانایی حل بحران سیاسی لبنان را ندارند. همچنین پاریس به خوبی می‌داند که لبنان در کانون توجهات جهانی نیست و در واقع در سراسر جهان و به ویژه در منطقه پرونده‌های مهمتری وجود دارد که توجه اروپایی‌ها را به خود جلب می‌کند.

درباره آمریکا نیز این کشور در حال حاضر یک بازه زمانی میان دو مرحله را می گذراند: رفتن «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور کنونی و آمدن «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب. در این بین لبنانی‌ها به خوبی میدانند که کشور آنها هرگز در راس اولویت‌های کاخ سفید نمی‌تواند باشد؛ چراکه جو بایدن برخلاف دونالد ترامپ قصد دارد سیاست میانجی گری جهانی را در پیش بگیرد.

اما درباره روسیه باید بگوییم که روس‌ها تصمیم گرفته‌اند تا با احتیاط و گام‌های آگاهانه و در سکوت در پرونده سیاسی لبنان مداخله کنند. خود لبنانی‌ها نیز مایل به ورود روسیه برای حل بحران سیاسی لبنان با توجه به روابط مناسب میان دو طرف هستند.

در این میان کشورهای عربی که باید در صدر کمک کنندگان به لبنان باشند کاملاً خودشان را از این کشور جدا کرده و به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس اصلا نگران بحران‌های مختلف لبنان نیستند.

بر این اساس لبنانی‌ها نباید چشم به خارج دوخته و امیدوار باشند که طرف‌های خارجی در خروج از این بن بست به آنها کمک کند. بنابراین لبنانی‌ها به تنهایی خودشان مسئول بحران‌ها و یافتن راه حل برای خروج از آن هستند.

از سوی دیگر با توجه به شرایطی که «سعد حریری» نخست وزیر مکلف لبنان برای تشکیل دولت تعیین کرده اگر هم قصد داشته باشد پرونده تشکیل دولت را به انجام برساند «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان هرگز با آن موافقت نمی‌کند. در این زمان ممکن است حریری جز راهی جز رفتن به خانه (بدون اینکه استعفا بدهد) و تماشای بحران سیاسی لبنان نداشته باشد و بگوید که من وظیفه خودم را انجام دادم و منتظر می‌مانم.

منابع آگاه در این زمینه گزارش می‌دهند که اگر دیگر تلاشی برای رسیدن به یک توافق در راستای تشکیل دولت صورت نگیرد مشخص نیست تا چند ماه آینده نیز تکلیف تشکیل کابینه روشن شود یا نه. در این میان به نظر می رسد حریری تصمیم گرفته بدون اینکه از شروط غیرمنطقی خود بازگردد با سکوت و انتظار اتهامات مربوط به مانع تراشی در برابر حل بحران سیاسی را از خود دور کند.

در هر صورت چه حریری دولت خود را تشکیل دهد چه ندهد، دولت پیشبرد امور در لبنان طبق روال گذشته به انجام وظایف خود ادامه می‌دهد و بحران سیاسی در سال‌های اخیر تبدیل به بخشی از تاریخ لبنان شده است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon