چرا اجرای طرح "نسخهنویسی الکترونیک" معطل مانده است؟
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ضمن تشریح مزیتهای اجرای نسخهنویسی الکترونیک، گفت: زمانی که پزشک برای بررسی کامل پرونده الکترونیک سلامت اختصاص میدهد باید بیشتر باشد لذا باید وقت بیشتری صرف کند و در نتیجه درآمد او باید تعدیل شود!
دکتر ملک فاضلی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا درباره اهمیت اجرای نسخهنویسی الکترونیک اظهار کرد: نسخهنویسی الکترونیک فواید بسیار زیادی دارد اما موانعی بر سر راه اجرای آن وجود دارد؛ این طرح عبارت است از داشتن یک پرونده پزشکی آنلاین برای بیماران و رهگیری و مطابقت آن چه که پزشک برای بیماران تجویز میکند و آنچه که در داروخانهها به مردم تحویل داده میشود.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
وی افزود: در بسیاری از مواقع، آنچه پزشک روی نسخه کاغذی مینویسد به دلیل بدخطی یا مسائل دیگر با آنچه که بیمار در داروخانه تحویل میگیرد، متفاوت است که در نتیجه درمان بیمار دچار مشکل میشود.
فاضلی با بیان اینکه از دیگر فواید اجرای نسخه الکترونیک، تسهیل و تسریع در پرداخت مطالبات پزشکان و داروخانه است، تصریح کرد: اجرای نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک باعث برقراری ارتباطی دقیق میان پزشکان و داروخانهها با سازمانهای بیمهگر میشود؛ از سایر فواید اجرای این طرح، افزایش نظارت بر پروسه درمان بیماران اعم از تشخیص به موقع، روند درمان، تجویز و تحویل داروها است یعنی نسخه الکترونیک ابزاری برای سیستمهای نظارتی برای تسهیل امر درمان است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با استفاده از نسخه الکترونیک میتوان به صورت آنلاین از تعداد بیماران و حجم داروهای تجویز شده مطلع شد، خاطرنشان کرد: این دادههای آماری در سیاستگذاریهای سیستم بهداشت و درمان کشور تأثیرگذار خواهد بود.
موانع اجرای نسخه الکترونیک چیست؟
وی با بیان اینکه اجرای نسخهنویسی الکترونیک با موانعی روبهرو است، خاطرنشان کرد: زیرساختهای اینترنتی در کشور ما ناقص است و به دلیل ضعف زیرساختها، در مناطق محروم، قابلیت اجرای همگانی ندارد و نیاز به فراهم شدن زیرساختهای اجرایی این طرح است؛ در بسیاری از اوقات اینترنت دچار اختلال و کندی سرعت میشود در حالی که نمیتوان در امور پزشکی و سلامت وقفهای ایجاد کرد و تداوم خدمترسانی نباید دچار اختلال شود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از موانع اجرای طرح نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک، بحث زمانبر بودن آن است؛ زمانی که پزشک برای بررسی کامل پرونده الکترونیک سلامت اختصاص میدهد باید بیشتر باشد زیرا سوابق بیمار و بسیاری از مسائل دیگر مورد بررسی قرار میگیرد و این امر باعث طولانیتر شدن زمان مورد نیاز برای هر بیمار میشود که این مسئله به دلیل کمبود نیروی انسانی، باعث کاهش خدمترسانی به بیماران میشود؛ از سوی دیگر پزشک باید وقت بیشتری صرف کند و در نتیجه درآمد او باید تعدیل شود.
فاضلی ادامه داد: با توجه به کمبود نیروهای انسانی که الان داریم و تراکم جمعیت در مراکز درمانی، اجرای نسخه الکترونیک در گروی فراهم شدن زیرساختهای این طرح است و عدم توجه به این زیرساختها باعث ایجاد نارضایتی در کادر درمانی و مردم خواهد شد.
انتهای پیام/