حوضه‌های آبریز آذربایجان‌شرقی با کمبود آب مواجه هستند

حوضه‌های آبریز آذربایجان‌شرقی با کمبود آب مواجه هستند

گروه استانها- استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به کمبود منابع آبی در تمامی حوضه‌های آبریز استان، بر ضرورت تلاش و توجه هرچه بیشتر برای مقابله با این پدیده تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، به‌نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی، محمدرضا پورمحمدی در جلسه کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی که با حضور وزیر نیرو و به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با قدردانی از تلاش‌های ارزشمند وزارت نیرو برای توسعه پروژه‌های حوزه انرژی اظهار داشت: خوشبختانه اقدامات بسیار خوبی برای مدیریت کم‌آبی در استان انجام شده است.

وی با بیان اینکه آینده‌نگری در برنامه‌های وزارت نیرو مشهود است، افزود: امیدواریم با اهتمام جدی نسبت به مدیریت مصرف آب در بخش‌های مختلف، کمبود آب را به کمترین میزان ممکن کاهش دهیم.

پورمحمدی با اشاره به آمار و شاخص‌های جمعیتی استان، اظهار داشت: استان آذربایجان‌شرقی در سه حوضه آبریز ارس، ارومیه و سفیدرود قرار گرفته و در تمامی این حوزه‌ها با مشکل کم‌آبی مواجه است.

استاندار آذربایجان‌شرقی همچنین خاطرنشان کرد: تمامی مسئولان استان برای حل مشکل کم‌آبی، یکدل و یکصدا بوده و از هیچ تلاشی برای مقابله با این مشکل دریغ نمی‌ورزند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی نیز در این جلسه اظهار داشت: برنامه سازگاری با کم آبی این استان، در سه فصل شناخت وضعیت موجود، اقدامات و عملکرد های مرتبط با سازگاری با کم آبی و برنامه سازگار ی با کم آبی تهیه شده است.

یوسف غفارزاده با اشاره به وضعیت دشت‌ها، متوسط بارش و بارندگی در حوضه‌های آبریز، دما و تبخیر، خاطرنشان کرد: در 37 سال گذشته، میزان کاهش متوسط سالانه ذخایر آب‌های زیرزمینی برابر با 32/ 45 میلیون متر مکعب بوده است.

وی، افت آب‌های زیرزمینی دشت مرند، دامنه‌های شمالی سهند، دشت تسوج و شبستر _صوفیان را نگران کننده توصیف کرد و افزود: خوشبختانه طی چهار سال گذشته در نتیجه اقدامات حفاظتی شرکت آب منطقه‌ای، وضعیت نامناسب این دشت‌ها در حال بهبود است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی همچنین توضیحات مفصلی در خصوص تغییرات کیفی آب‌های سطحی، بهره برداری از منابع آب، حجم آب تحویلی در شبکه‌های آبیاری مدرن و نیمه مدرن، بهره مندی از آب شرب، وضعیت تصفیه خانه‌های فاضلاب و پساب تولیدی بخش کشاورزی، حقابه‌های زیست محیطی و وضعیت دریاچه ارومیه ارایه داد.

غفارزاده، رشد روزافزون جمعیت کلانشهر تبریز، افزایش شدید تقاضای آب، کاهش جریان‌های سطحی و خشک شدن دریاچه ارومیه و افت غیرمعمول تراز آب‌های زیرزمینی و وارد آمدن خسارت به آبخوان‌ها را از مهم‌ترین چالش‌های موجود در بخش آب ارزیابی کرد.

وی توسعه و پیاده سازی مدیریت مشارکتی آب‌های زیرزمینی در دشت مرند، کاهش مصرف آب کشاورزی پایاب سدها، طراحی و اجرای مدل تحویل آب، مطالعات جایگزینی پساب با آب چاه‌های کشاورزی در دشت مرند را از مهم‌ترین اقدامات شاخص کاهش مصرف آب در آذربایجان شرقی توصیف کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی افزود: در نتیجه مجموعه برنامه‌های صرفه جویی دستگاه‌های اجرایی مرتبط در این سند از جمله جهادکشاورزی، آب و فاضلاب، آب منطقه‌ای، صنعت و معدن و تجارت و سازمان پارک‌ها و فضای سبز و شهرداری‌ها بالغ بر 228 میلیون مترمکعب در مصرف آب‌های زیرزمینی و افزون بر 114میلیون مترمکعب در مصرف آب‌های سطحی صرفه جویی خواهد شد.

انتهای پیام/115/ ز

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon