لزوم توجه ویژه به ورزش همگانی و معضلی به نام کم‌تحرکی

لزوم توجه ویژه به ورزش همگانی و معضلی به نام کم‌تحرکی

کم تحرکی و کاهش فعالیت‌های ورزشی در ایام کرونایی باعث شده تا میانگین شیوع کم تحرکی در کشور به ۵۶ درصد برسد.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، با گذشت حدود 10 ماه از شیوع ویروس کرونا در کشور و کاهش فعالیت‌های ورزشی و اجتماعی خانواده‌ها در کنار خطراتی که این بیماری برای سلامتی ایجاد می‌کند، نگرانی از بابت کاهش تحرک در بین اعضای خانواده ایجاد شده است.

 در نخستین روزهای شیوع ویروس کرونا مجموعه‌های ورزشی، باشگاه‌های بدنسازی، استخرها و اماکن ورزشی تعطیل شدند و به همین دلیل بخشی از فعالیت‌های ورزشی در بین خانواده‌ها متوقف شد. همچنین لزوم توجه به پروتکل‌های بهداشتی و کاهش رفت و آمدها باعث شد، فعالیت‌های ورزشی به حداقل برسد. به این ترتیب کرونا مشکل کم تحرکی در جامعه را بیشتر از گذشته افزایش داد؛ مشکلی که اگر حل نشود در دو دهه آینده کشور را با سیل کم تحرکی رو‌به‌رو و تمامی ظرفیت‌های کشور از این طریق را با چالش مواجه ‌می‌کند و در حوزه نیروی کار با افرادی مواجه خواهیم شد که قدرت محدودی خواهند داشت و از وضعیت سلامت و شرایط جسمانی مطلوبی برخوردار نیستند. مطمئناً در شرایطی که در دهه اخیر نرخ کم تحرکی در جامعه 25 درصد افزایش داشته است، نمی‌توان به راحتی از کنار این مسئله عبور کرد.

نوجوانان، اصلی ترین قربانیان کم تحرکی

 در این بین بیش از همه، نوجوانان در معرض کم تحرکی قرار گرفتند چرا که با تعطیلی مدارس و برگزاری کلاس‌ها در فضای مجازی و به صورت آنلاین، ناخودآگاه دانش آموزان پشت میز نشین شدند و میزان فعالیت جسمی آنها به حداقل رسید. البته نباید فراموش کرد که مشکل کم تحرکی نوجوانان تنها به زمان شیوع کرونا باز نمی‌گردد و مدت‌هاست که جامعه با مشکل چاقی و افزایش وزن این گروه سنی روبروست به طوری که دانش آموزان که از آنها که به عنوان چابک‌ترین قشر جامعه یاد برده می‌شود، با 22 درصد چاقی روبرو هستند.

به گفته افشین ملایی، رئیس فدراسیون ورزش‌های همگانی میانگین شیوع کم تحرکی در کشور به 56 درصد رسیده است و این موضوع عامل 82 درصد از مرگ و میرها در ایران است و به طور حتم این وضعیت متناسب با شیوع ویروس کرونا تشدید می‌شود.

در این شرایط چه باید کرد؟

ظرفیت سازی، شبکه سازی و حمایت طلبی راهکاری است که فدراسیون ورزش همگانی با توجه به داشته‌های موجود کشور و شرایط فعلی در پیش گرفته تا جامعه را از سقوط در سیاهچاله کم تحرکی نجات دهد. این فدراسیون به این باور رسیده که توسعه ورزش همگانی بدون تعامل و مشارکت همه عناصر موثر در کشور عملا غیر ممکن است، چراکه ظرفیت‌های زیادی در حوزه ورزش کشور وجود دارد که باید متناسب با منافع ملی گردهم آیند و با یک رویکرد جدید به سمت توسعه ورزش همگانی گام بردارند.
در کنار این گسترش دامنه آگاهی بخشی در سطح ملی و در زمینه توسعه ورزش می‌تواند گامی مثبت در جهت رفع مشکلات در این بخش باشد و فدراسیون‌های ورزشی می‌توانند با توجه به ورزش همگانی و فعال کردن آن در کنار ورزش قهرمانی در حرکت ملی به سمت توسعه ورزش همگانی  سهیم باشند و از پتانسیل‌‌ها و جامعه مخاطبان خود بهترین بهره را ببرند.

در کنار موارد گفته شده لازم است تا ورزش همگانی به عنوان یک نیاز در خانواده‌ها در کنار دیگر برنامه‌های مهم آموزشی و پرورشی قرار گیرد. در این بین هیئت‌های استانی نیز می‌توانند متناسب با شرایط کرونایی استان خود با آماده کردن برنامه‌های مختلف ورزشی از طریق فضای مجازی و رسانه‌های استانی گام مهمی در این روزها برای سلامت خانواده‌ها بردارند.

حرف آخر

مطمئناً قرنطینه‌های خانگی و عدم حضور در اجتماعات مختلف اگر چه بیش از هر واکسنی برای درمان و پیشگیری از ابتلا و گسترش ویروس کرونا قویتر است اما یقیناً منجر به مشکلات جسمی و روانی از جمله چاقی و اختلالات روانی خواهد شد‌ و مهمترین و بی خطرترین راهکار برای غلبه بر این مشکلات و نسخه شفابخش برای شهروندان، ورزش خواهد بود.

 

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار ورزشی
اخبار روز ورزشی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon