اما و اگرهای قطع انشعابات سوخت گاز جایگاههای اصفهان
گروه استانها-استاندارد و استانداردسازی خدمات و کالاهای تولید ملی یکی از متغیرها و پیش شرطهای اساسی جهش تولید است که با تحقق زیرساختهای لازم علاوه بر رفع نیازهای داخل در سایه اعتماد مردم رشد مییابد.
به گزارش تسنیم از اصفهان ، نخستین استاندارد جایگاههای عرضه سوخت سی.ان.جی در سال 1384 به تصویب رسید و از 1392 بر اساس مصوبه هیئت وزیران اعلام اجباری شد چرا که با رشد شهرنشینی، افزایش رفاه نسبی در جامعه و توسعه حمل و نقل نیاز به تامین سوخت مناسب با استانداردسازیها، مهم تلقی میشود.
امروزه با افزایش تعداد میلیونی خودروهای سواری، ناوگان حمل و نقل عمومی، بار و مسافر، موضوع آلودگی هوا گریبانگیر کلانشهرهای کشورمان شده اما با توجه به ذخایر گازی فراوان موجود در کشور نه تنها میتوان از سوخت سی.ان.جی به عنوان سوخت جایگزین بنزین استفاده کرد بلکه به گفته کارشناسان مزیت گازسوز کردن خودروها صرفهجویی در هزینههای خانوارها است.
بر این اساس با افزایش 50 درصدی قیمت هر لیتر بنزین سهمیهبندی و رشد 200 درصدی قیمت آزاد این سوخت از آبان ماه سال گذشته بسیاری از خانوادهها که توان خرید بنزین 3 هزار تومانی را نداشتند برای فرار از زیربار افزایش قیمت بنزین به دوگانه سوز کردن خودروهای بیش از سالهای قبل تمایل پیدا کردند.
بنابراین در شرایط فعلی با افزایش آلایندگی کلانشهرها و گرانی بنزین مناسبترین سوخت مصرفی اکثر خودروها با وجود رشد چند درصدی نسبت به سال گذشته استفاده بهینه از سوخت سی ان جی است اما تحقق این جایگزینی نیازمند ایجاد زیرساختها، کاهش هزینههای دوگانه سوزی خودروها است که این مهم با ناکارآمدیها و عدم اجرای برنامهریزیهای مدون در زمان مناسب میتواند این سوخت را در نگاه مردم به سوختی ناایمن تبدیل کند.
بر این اساس تعطیلی بیش از 40 جایگاه سوخت سی.ان.جی در کلانشهر اصفهان در 6 ماه اخیر انتقادها و نارضایتیهایی را از سوی مردم به همراه داشته به نحوی که در 30 آبان امسال مسعود خاتمی رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان در نامهای خطاب به وزیر نفت خواستار برطرف شدن نارضایتیها و اندیشیدن تدابیر برای قطع گاز بیش از 40 جایگاه گاز طبیعی استان شد.
در همین راستا محمد فرمانی مدیرکل سازمان استاندارد استان اصفهان 16 مهرماه در جلسهای با خبرنگاران اعلام کرد که شناسایی و دستور قطع گاز 37 جایگاه سی ان جی را به شرکت پخش فرآوردههای نفتی استان ابلاغ کردیم و از این تعداد، جریان گاز 31 جایگاه قطع شده و و از بین جایگاههای شناسایی با خطر متوسط یا پرخطر 17 جایگاه با رفع نقص به چرخه ارائه خدماترسانی بازگشتند و در 1.5 ماه گذشته یک پنجم جایگاههای سی ان جی استان تاییدیه ایمنی و استاندارد را دریافت کردهاند.
فرمانی درباره اینکه براساس مصوبه هیئت وزیران از 2 ماه گذشته طرح نظارت، ارتقای و ایمنسازی جایگاههای سوخت سی ان جی در استان اصفهان کلید خورده است گفت: در این مدت 73 بازرسی از جایگاههای استان اجرایی شده که 29 جایگاه با رفع تمام نواقص، تاییدیه ایمنی و استاندارد دریافت کردهاند.
براساس این گزارش در ماههای اخیر قطع گاز بیش از 37 جایگاه سی ان جی در کلانشهر اصفهان نه تنها سبب نارضایتی مردم شده بلکه تشکیل صفهای طولانی در برخی از جایگاهها و سرگردانی رانندگان تاکسی و خودروهای سواری دوگانه سوز سبب بیاعتمادی آنها به دستگاههای خدمات رسان شده است.
بر همین اساس پیرو نامه مسعود خاتمی رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان آمده است که شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه اصفهان و شرکت گاز استان اصفهان در 6 ماه اخیر به دلیل نداشتن گواهی بازرسی استاندارد، گاز بیش از 40 جایگاه گاز طبیعی استان را قطع کرده و موجب نارضایتی استفادهکنندگان، از گاز طبیعی جهت سوخت خودرو، بهویژه رانندگان تاکسی شده است و باید تدبیر لازم در این خصوص اندیشیده شود و از انجام کارهایی که در این وضعیت اقتصادی، موجبات نارضایتی و بدبینی مردم به مصوبات مجلس و اجرای آن توسط دولت را در پی دارد، خودداری شود.
تایید فعالیت 70 جایگاه از 138 بازرسی جایگاههای سوخت
براساس این گزارش مدیرکل سازمان استاندارد استان اصفهان درباره اینکه قانون ملی استاندارد از سال 96 ابلاغ و جایگاه آن در کشور تغییر کرده است گفت: براساس مشکلات موجود، تعاریف جهانی و فرابخشی بودن وظایف، سازمان استاندارد از وزارت صمت جدا و مستقیما زیرنظر نهاد ریاست جمهوری فعالیت میکند.
محمد فرمانی پیرامون اینکه استاندارد مقولهای تک بعدی نیست و تمام جوانب زندگی افراد را در بر میگیرد اظهار داشت: مقوله استاندارد باید بهعنوان مطالبه ملی و اجتماعی در جامعه مطرح و به فرهنگ تبدیل شود.
وی افزود: توسعه فرهنگ استاندارد در کشور نه تنها سبب ارتقای بهداشت، سلامت، امنیت روانی و اجتماعی میشود بلکه هزینهها غیرضروری هم در حوزه استانداردسازی کاهش مییابد و تولیدکنندگان ملزم به رعایت استاندارد خواهند شد.
مدیرکل سازمان استاندارد استان اصفهان درباره اینکه براساس مصوبه هیئت وزیران از 2 ماه گذشته طرح نظارت، ارتقای و ایمنسازی جایگاههای سوخت سی ان جی در این استان کلید خورده است، بیان کرد: این طرح فقط مختص کلانشهر اصفهان نیست و پیرو مصوبه هیئت وزیران سال 96 به منظور ارتقای ایمنی جایگاههای سوخت از جمله سی ان جی در سراسر کشور تصویب شده که از اوایل شهریور امسال در تمامی استانها اجرایی میشود.
وی درباره اینکه طرح نظارت، ایمنسازی و ارتقای ایمنی جایگاههای سوخت سی ان جی در استان اصفهان به منظور تامین ایمنی و سلامت مردم همانند دیگر استانها در حال اجرا است، گفت: این طرح با همکاری و مشارکت استانداری، فرمانداری، شرکت پخش فرآوردههای نفتی، شرکت گاز و استاندارد در حال انجام است.
فرمانی ادامه داد: تامین سلامت شهروندان و ایمنی جایگاههای سوخت از اهداف اصلی طرح است و به هیجوجه قصد ما مزاحمت و نارضایتی مردم نیست.
وی با بیان اینکه در 3 ماهه اخیر از 152 جایگاه فعال در استان اصفهان بازرسی 138 جایگاه سوخت سی ان جی تاکنون اجرایی شده است اظهار داشت: از این تعداد بازرسی حدود 70 جایگاه معادل 45 تا 50 درصد توانستهاند تاییده ایمنی سازمان استاندارد استان را کسب کنند.
مدیرکل سازمان استاندارد استان اصفهان با اشاره به اینکه تداوم فعالیت جایگاههای پرخطر بدون رفع نواقص به صلاح جامعه و مردم نیست و تبعات گستردهای دارد، افزود: براساس قانون و بخشنامه تمام دستگاهها مشارکت در این طرح وظایف مختلفی برعهده دارند و ضمن بازرسی، جایگاههای دارای نواقص بحرانی را به شرکت ملی پخش اعلام میکنیم و برطبق تکلیف و پیشبینی در قانون نسبت به قطع گاز جایگاه اقدام خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: جایگاههای سوخت سی ان جی دارای نواقص پس از رفع نقص حتی در دو روز، 72 ساعت یا دو هفته مجدد مورد بازرسی قرار گرفته و پس از تاییده رفع نقص میتوانند به فعالیت ادامه دهند.
فرمانی با عذرخواهی از مردم به دلیل توقف فعالیت برخی از جایگاههای سوخت سی ان جی در کلانشهر اصفهان، بیان کرد: با تعطیلی جایگاهها در چند روز نه تنها سلامت و امنیت روانی و جانی شهروندان هر لحظه تامین میشود بلکه جایگاههای سوخت با رعایت شاخصهای استانداردسازی ایمنی را فرهنگسازی و ارتقا میدهند.
وی پیرامون اینکه در شرایط فعلی با وضعیت اقتصادی مردم و نارضایتی آنها از تعطیلی جایگاههای سوخت سی ان جی، در جهت تداوم فعالیت این جایگاهها تدابیری اندیشده شده است، افزود: تاییده رفع نقص منجر به ادامه فعالیت جایگاهها است، ضمن اینکه جایگاهداران، مالکان و سیستمهای توزیع تحت پوشش و نظارت شرکت پخش و فرآوردههای نفتی قرار دارند و چنین سوالی باید از آنها پرسیده شود
عدم سوخترسانی و تعطیلی یک جایگاه سی ان جی در اصفهان
رئیس روابط عمومی شرکت پخش فرآوردههای نفتی اصفهان با بیان اینکه برخی از جایگاهها سوخت سی ان جی براساس نامه اداره استاندارد و عدم استانداردسازی جایگاه غیرفعال شدند، گفت: در حال حاضر بعضی از این جایگاهها همانند گلستان و شفق پس از رفع نواقص فعال هستند و فقط در کلانشهر اصفهان جایگاه تک منظوره خط کمربندی شرق بابت استانداردسازی تعطیل است.
بهمن علیپور پیرامون اینکه براساس مصوبه هیات دولت به اداره استاندارد تکلیف شده بازرسان آن به صورت ادواری از جایگاههای سی ان جی بازید داشته باشند، اظهار داشت: بازرسان طی بررسیها نواقص بحرانی جایگاهها را به اداره استاندارد گزارش کرده و این اداره نامه، قطع گاز و عدم فعالیت جایگاه را به شرکت گاز و شرکت پخش فرآوردههای نفتی ارسال و براساس آن شرکت گاز اقدام به قطع انشعابات سوختی آن جایگاه میکنند.
وی ادامه داد: در این شرایط متولیان و مالکان جایگاه موظف به استانداردسازی قطعات هستند که پس از کسب گواهی رفع نواقص بحرانی، بازرسان استاندارد طی بازرسی مجدد گزارشها را به اداره استاندارد ارایه کرده و این اداره طی نامهای به شرکت پخش فراوردههای نفتی و شرکت گاز، فعالیت و بهرهبرداری مجاز آن جایگاه را اطلاعرسانی میکند.
رئیس روابط عمومی شرکت پخش فرآوردههای نفتی اصفهان درباره اینکه انشعابات گاز جایگاههای سوخت سی ان جی از سوی شرکت گاز با بازرسی و اطلاعرسانی اداره استاندارد قطع میشود، بیان کرد: مالکان جایگاه بابت استانداردسازی رفع نواقص هزینهای را کسب میکنند تا بتوانند جایگاه را فعال نگاه دارند.
وی در پاسخ به اینکه آیا هم اکنون بیش از 40 جایگاه گاز طبیعی در استان تعطیل است و کدام تدابیر برای فعالیت آنها اجرایی شده است، گفت: این تعداد برای مقطع خاصی بوده و در حال حاضر کمتر از 15 جایگاه در کل استان اصفهان ( 30 کیلومتر قم تا 30 کیلومتری یاسوج ) تعطیل هستند و تا رفع کامل نواقص فنی و استانداردسازی قطعات هیچگونه خدمات گازرسانی انجام نمیدهند.
علیپور اظهار داشت: در کلانشهر اصفهان فقط جایگاه کمربندی شرق با عدم استانداردسازی قطعات ارایه سوخت سی ان جی تعطیل بوده که هم اکنون با اقدامات لازم رفع نواقص کردند اما به دلیل وضعیت کرونا هنوز بازرسان اداره استاندارد نتوانستهاند بازرسی و بررسیهای ضروری را در جایگاه انجام دهند، امیدواریم تا آخر هفته جاری این جایگاه هم مجدد راهاندازی شود.
وی پیرامون نامه مسعود خاتمی رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان، خطاب به وزیر نفت که خواستار رفع نارضایتیها و اندیشیدن تدابیر برای قطع گاز بیش از 40 جایگاه گاز طبیعی استان شده است، افزود: اگر این تعداد جایگاه که نماینده مجلس اصفهان اعلام کردند، تقریبا نیمی از جایگاههای سوخت سی ان جی در استان اصفهان است با تعطیلی مواجه بودند بدون شک شرایط بحرانی ایجاد میشد. جایگاههای تعطیل در یک هفته یا 10 روز با رفع نواقص و رعایت نکات استاندارد مجدد فعالیت خود را آغاز میکنند.
انتهای پیام/144/ح