مشکلات کمبود تولید و انباشت محصول کشاورزی با توسعه شهرک‌های کشاورزی برطرف می‌شود

مشکلات کمبود تولید و انباشت محصول کشاورزی با توسعه شهرک‌های کشاورزی برطرف می‌شود

گروه استان‌ها - مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی کشور گفت: همه‌ساله در کشور با کمبود تولید یا انباشت محصول کشاورزی روبرو هستیم که علت آن بی‌توجهی به زنجیره ارزش در کشاورزی است که این مسئله با احداث و راه‌اندازی شهرک‌های کشاورزی برطرف می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، علی‌اشرف منصوری شامگاه دوشنبه در ستاد توسعه شهرک‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: توسعه گلخانه‌ها می‌تواند در افزایش بهره‌وری آب و خاک اثرگذاری بسیاری داشته باشد و سبب رعایت زنجیره ارزش در بخش کشاورزی و ارزش افزوده شود.

وی افزود: تمرکز واحدهای تولیدی در شهرک کشاورزی امکان تامین انرژی، کاهش هزینه‌ در سرجمع هزینه‌های زیرساختی و ایجاد اشتغال شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی کشور بیان داشت:  با توجه به محدودیت اراضی کشاورزی در کشور و استان چهارمحال و بختیاری باید همه دستگاه‌های مرتبط با کشاورزی و همچنین جهاد کشاورزی رویکرد خود را به سوی توسعه عمودی سوق دهند. توسعه عمودی افزایش تولید در سطح کشور، افزایش بهره‌وری و ایجاد زمینه اشتغال به‌ویژه در استان‌های زاگرس‌نشین که دچار بیکاری هستند را موجب می‌شود.

منصوری با تاکید بر مزایای توسعه گلخانه‌ای کشاورزی، تصریح کرد: در سال در هر هفت تا 10 هکتار زمین، حدود 25 نفر کارگر برای برداشت محصول به‌کارگیری می‌شود، در بخش کشاورزی هزینه اشتغال‌زایی نسبت به سایر حوزه‌ها بسیار پایین‌تر است و می‌توان نیروهای جوان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها را در این بخش فعال کرد.

وی عنوان داشت: همه‌ساله در کشور با کمبود تولید یا انباشت محصول کشاورزی روبرو هستیم که علت آن بی‌توجهی به زنجیره ارزش در کشاورزی است که این مسئله با احداث و راه‌اندازی شهرک‌های کشاورزی برطرف و تامین خدمات و نهاده‌های دامی، فراوری و ذخیره محصولات کشاورزی را خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی کشور گفت: مهم‌ترین وظیفه شرکت شهرک‌های کشاورزی سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی برای توسعه و اداره امور شهرک‌ها است، انجام مطالعات، در اختیار گرفتن اراضی دولتی و ملی، ایجاد زیرساخت‌ها، عدم امکان واگذاری‌های اراضی و جلوگیری از دست‌درازی به اراضی و تامین امنیت سرمایه‌گذاران از دیگر وظایف این شرکت است.

وی ادامه داد: جذب سرمایه‌گذار و تامین منابع برای ساخت‌ واحدهای تولیدی، بازاریابی و بازاررسانی از دیگر رسالت‌های شرکت شهرک‌های کشاورزی است.

منصوری خاطرنشان کرد: 45 هزار هکتار از عرصه‌های ملی و دولتی را در اختیار گرفته‌ایم و مطالعات آن‌ها انجام شده و در مراحل آخر طراحی هستیم. 9 هزار هکتار از شهرک‌هایی که امکان واگذاری داشتند را به سرمایه‌گذار واگذار کردیم که 95 درصد آن‌ها طی دو سال اخیر انجام شده و از دسترسی سواستفاده‌گران اراضی خارج شده است.

وی ادامه داد: قرارداد هزار و 500 هکتار از این اراضی را فسخ و آن‌ها رابه چرخه زمین‌های کشاورزی بازگرداندیم و  7 هزار و 400 هکتار را در اختیار سرمایه‌‌گذار قرار دادیم که6 هزار هکتار آن در حال ساخت یا بهره‌برداری است.

منصوری اضافه کرد: دستگاه‌های مربوطه از جمله شرکت‌های گاز و برق  براساس قانون موظف هستند زیرساخت‌های لازم را برای شهرک‌های کشاورزی تامین کنند اما این وظیفه قانونی را انجام نداده‌اند که امید است به‌کمک استاندار و معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار برطرف شود.

وی یادآور شد: اگر استان در صدور مجوز واحدهای تولید مشکلی دارد به صورت متمرکز از شرکت شهرک‌های صنعتی مجوز صادر می‌کنیم. حدود هفت شهرک در چهارمحال و بختیاری قبلا تخصیص آب و برق گرفته‌اند اما وارد فاز واگذاری نشده‌اند که می‌توانیم آن‌ها را تحویل بگیریم و زیرساخت‌های لازم را اجرا و برای جذب سرمایه‌گذار فراخوان دهیم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌‌های کشاورزی کشور تشریح کرد: در مورد موضوع زیرساخت شهرک‌های کشاورزی کمک بلاعوض می‌کنیم که این امر موجب افزایش انگیزه برای سرمایه‌گذاری و حضور سرمایه‌گذار در استان می‌شود. همچنین شهرک‌ 10 هکتاری چهارمحال و بختیاری که چندین سال است  واگذار شده اما هیچ اقدامی در آن انجام نشده و هیچ پیشرفتی نداشته باید جمع‌آوری شود.

انتهای پیام/7540/ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon