خطری که مسیر رونق تولید را منحرف می‌کند / قاچاق کالا در تهدید سلامت اقتصاد از کرونا پیشی گرفت

خطری که مسیر رونق تولید را منحرف می‌کند / قاچاق کالا در تهدید سلامت اقتصاد از کرونا پیشی گرفت

گروه استان‌ها - در سالی که مزین به جهش تولید و حمایت از تولیدات داخلی نام گرفته در عین حال عدم کنترل قاچاق کالا سبب افزایش آسیب‌های جدی شده و به بیکاری و تعطیلی واحدهای تولیدی انجام یافته و اشتغال‌زایی با اثرات منفی مواجه شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، این روزها اوضاع بر وفق مراد نیست؛ مردم دل خوشی از وضعیت اقتصادی ندارند؛ کسب و کارها تعطیل شده، کرونا جان اقتصادی کسبه‌ها را ضعیف ساخته و مشکلات عدیده‌ای بر تنگ‌ کردن سفره مردم تأثیر نهاده است؛ اما موضوعی که به دست برخی سودجویان و دلالان بر این مشکل می‌افزاید، موضوع قاچاق کالا به خصوص دام زنده و دارو است که عرصه زندگی و شرایط معیشتی را بر مردم تنگ و مسبب بسیاری از مشکلات شده است که مستقیماً سلامتی جان مردم را به خطر می‌اندازد.

در سالی که مزین به جهش تولید و حمایت از تولیدات داخلی نام گرفته در عین حال عدم کنترل قاچاق کالا سبب افزایش آسیب‌های جدی شده و به بیکاری و تعطیلی واحدهای تولیدی انجام یافته و اشتغال‌زایی با اثرات منفی مواجه شده است.

حفظ تولید و اشتغال در این شرایط دشوار موجب شده که اهمیت کنترل مبادی ورود قاچاق افزایش یابد و به همین منظور برنامه‌ریزی‌های لازم در راستای جلوگیری از خروج دام زنده و دارو به سایر کشور آن به صورت قاچاق به عنوان یکی از نیازهای مبرم و اساسی باشد؛ البته با توجه به شرایط خاص استان‌های مرزنشین نیاز است تا مرزهای شهری توسعه یابد و نسبت به بازگشایی بازارچه‌های مرزی و نیز حمایت مسئولان نسبت به صادرات و جلوگیری از واردات اقدام شود.

طبق گفته برخی محققان اقتصادی شرایط اقتصادی خاص استان در وضعیت کرونایی و نبود واحدهای تولیدی مناسب که موجب شده میزان بیکاری هم بالا باشد منجر شده به ویژه در مناطق مرزی استان عده‌ای برای تأمین معیشت خود به سمت قاچاق کالا سوق یابند که به همین منظور این مشکلات همچنان ادامه‌دار است که باید تصمیمات لازم در راستای مقابله با این اقدام مخرب مبنای کار باشد.

این محققان معتقدند همان گونه که مبارزه با قاچاق کالا حائز اهمیت است به همان اندازه باید از ورود کالاهای خارجی به داخل کشور نیز ممانعت به عمل آید تا بتوان از تولید داخلی حفظ و صیانت کرد و مشکلات را در این زمینه مدیریت و کنترل نمود.

قاچاق کالا سفره معیشتی مردم را تنگ‌ کرده است

حجت‌الاسلام سیدکاظم موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: در راستای مبارزه با قاچاق کالا در کشور اقدامات انجام یافته به هیچ عنوان قابل قبول نیست و در این زمینه دولتمردان و مسئولین مبارزه با قاچاق کالا باید پای کار باشند تا سفره معیشتی مردم بیشتر از این برای مردم تنگ‌تر نشود.

وی با اشاره به این که متأسفانه در بخش دام زنده و دارو حجم قاچاق همچنان در حال افزایش است بیان کرد: مجلس در این زمینه با استفاده از ابزارهای قانونی به دنبال مقابله با این بی‌حرمتی است چرا که قاچاقچیان در این زمینه برای فشار و تحمیل گرانی به مردم در مرزها تولید داخلی را به مبالغ ارزان به حراج زده‌اند.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: این که عده‌ای دلال دام زنده را به مرزها برده و با چندین برابر قیمت به کشورهای عربی می‌فروشند به هیچ عنوان به صلاح کشور نیست  و کاملاً نشان دهنده ضعف در مبارزه با قاچاق است.

موسوی ادامه داد: نیروهای امنیتی و مسلح کشور قدرتمند هستند و برخورد قاچاق با استفاده از این نیروهای توانمند محقق خواهد شد و اگر مسئولین خلأ و مشکلی در ارتباط با مبارزه با قاچاق کالا احساس می‌کنند باید آن را با مجلس در میان بگذارند تا هر چه سریع‌تر در این زمینه اقدامات لازم انجام یابد.

وی اظهار کرد: وزارت کشور با نگارش نامه یا سربرگ نمی‌تواند در برابر قاچاق کالا اقدام مناسبی انجام دهد بلکه نیاز است در این زمینه اقدامی عملی انجام دهد چرا که شخص وزیر کشور به عنوان نفر نخست مبارزه با قاچاق کالا شناخته می‌شود و در این زمینه بی‌اعتنایی و بی‌توجهی عواقب جبران‌ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

موسوی بیان کرد: قاچاق کالا مستقیماً با وضعیت معیشتی مردم ارتباط دارد و بدون شک ضربه مهلکی به بدنه اقتصادی کشور وارد خواهد کرد که به همین منظور نیاز است برای حل این معضل اساسی تمهیدات اساسی اندیشیده شود.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس در ادامه با اشاره به کمبود دارو که متأثر از قاچاق است نیز گفت: قاچاق دارو در وضعیت کنونی کرونایی به عنوان یک موضوع مخرب محسوب می‌شود که سلامتی مردم را دچار مشکلات اساسی می‌کند چرا که در وضعیت کنونی داروهای کرونایی در بیمارستان یافت نمی‌شود و این مسئله نشأت گرفته از قاچاق است که انتظار می‌رود مسئولین در این زمینه پاسخگو باشند.

بیشترین آمار ورود قاچاق به اردبیل مواد مخدر و مشروبات الکلی است

در این باره بهروز ندایی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل نیز گفت: کالاهای قاچاق از استان‌های دیگر وارد اردبیل می‌شود و این استان جزو استان‌های امن کشور است که در راستای مبارزه با قاچاق کالا پیشگام عمل کرده و مانع خروج غیرقانونی کالا و مواد مخدر شده است.

وی بیان کرد: به منظور جلوگیری از تخلفات در این زمینه ثبت کالا توسط سازمان صمت در سامانه اولویت اساسی است و در غیراین صورت کالا به عنوان احتکار و قاچاق شناسایی و ضیط خواهد شد و این اقدام در راستای حمایت از کالاهای داخلی اولویت اساسی برای ما است.

ندایی تصریح کرد: مواد مخدر و مشروبات الکلی بیشترین قاچاق در استان است که به صورت غیرمستقیم از استان‌های دیگر وارد اردبیل می‌شود که در بیشتر موارد توسط نیروی انتظامی کشف می‌شود.

موضوعی که به رغم سادگی به عنوان یک عامل مخرب اقتصادی همچنان کشور را تهدید می‌کند، همان موضوع قاچاق کالا است که انتظار می‌رود دولتمردان در این باره کمر همت بسته و برای تشدید مبارزه با این امر اقدامات لازم را انجام دهند.

گزارش از زهرا رضازاده

انتهای پیام/132

 

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon