اختصاصی تسنیم| ترخیص ۸۰هزار تن ذرت با دلار۴۲۰۰ بدون مجوز "بازارگاه" /۴۰۰۰کانتینر نهاده دامی بی‌مجوز از کدام گمرک خارج شد؟+ سند

اختصاصی تسنیم| ترخیص 80هزار تن ذرت با دلار4200 بدون مجوز "بازارگاه" /4000کانتینر نهاده دامی بی‌مجوز از کدام گمرک خارج شد؟+سند

معاون وزیر جهاد کشاورزی خواستار برخورد با عوامل خاطی ترخیص ۸۰هزار تن ذرت بدون مجوز عرضه در بازارگاه شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیراً ساداتی‌نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی متصل نبودن سامانه بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی به سامانه‌های گمرک جمهوری اسلامی ایران را یکی از زمینه‌های افزایش قیمت گوشت مرغ و... ارزیابی کرده و گفته است: این دستگاه‌ها باید بدانند چه‌مقدار نهاده با ارز 4200تومانی وارد کشور می‌شود تا برای توزیع آن‌ها برنامه‌ریزی داشته باشند.

همین نکته‌ای که نماینده مذکور به آن اشاره کرد حالا به چالشی جدی تبدیل شده است؛ اخیراً معاون وزیر جهاد کشاورزی در مکاتبه‌ای با رئیس‌کل گمرک ایران، اعلام کرده، اطلاعات اتخاذشده از سامانه بازارگاه از خردادماه سال جاری به بعد نشان می‌دهد کهبیش از 80هزار تن نهاده ذرت بدون دریافت مجوز ترخیص شده است.

معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب‌وکارهای کشاورزی در مکاتبه خود تأکید کرده است، بر اساس مصوبه مرداد ماه 98 هیئت دولت در خصوص تنظیم بازار نهاده‌های کشاورزی، می‌بایست تمامی نهاده‌های دامی اعم از ذرت و جو و... با مجوز معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب‌وکارهای کشاورزی ترخیص گردد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

با توجه به اطلاعات استخراج‌شده از سامانه یک شرکت واردکننده از خرداد ماه به بعد اقدام به ترخیص 81هزار تن نهاده ذرت بدون اخذ مجوز از معاونت مذکور کرده است.

در ادامه گیلان‌پور معاون وزیر جهاد کشاورزی، خواستار برخورد با عوامل خاطی ترخیص 80هزار تن ذرت، بدون مجوز عرضه در بازارگاه شد.

گمرک جمهوری اسلامی ایران , واردات ,

گفتنی است، گمرک ترخیص‌کننده 81هزار تن ذرت، در خصوص اقدام خود در مکاتبه با مدیرکل دفتر واردات گمرک اعلام کرده است؛ «آمار هشت فقره اظهارنامه ذرت ترخیص‌شده در اردیبهشت ماه به شرکت پشتیبانی امور دام اعلام شده و برای بخشی دیگر تاکنون فرایند تشریفات گمرکی جهت رفع تعهد تکمیل و ترخیص انجام نشده است».

گمرک مربوطه ضمن اعلام اینکه «مجوزهای لازم از جمله دامپزشکی و سازمان حفظ نباتات وزارت کشاورزی برای کلیه کالاها اخذ شده است»، تأکید کرده است که «شرکت دریافت‌کننده ذرت، یک شرکت تولیدی و صنعتی در زمینه تولید فروکتوز از ذرت بوده و هیچ گونه فروش و عرضه‌ای در بازار نداشته است، فاقد کد بازارگاه بوده، یک شرکت بازرگانی و یا تجاری نیست و ذرت‌های واردشده صرفاً جهت مصرف خود شرکت و به‌عنوان مواد اولیه آن است». «کالا تحت مجوز و نظارت سازمان وزارت جهاد کشاورزی (سازمان دامپزشکی و سازمان حفظ نباتات) ترانزیت شده است».

پیگیری خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد محموله از گمرک بندر امام خمینی به  یک گمرک مهم در مرکز کشور ترانزیت شده است.

گفتنی است، تا کنون به‌صورت مکرر به گمرکات اجرایی در قالب بخشنامه و... اعلام شده است بدون کسب مجوزهای مقدماتی (مثل همین مجوز صنایع تبدیلی وزارت جهاد) گمرکات اجرایی امکان ترخیص کالا حتی به‌صورت درصدی را ندارند، حالا این سؤال پیش آمده است؛ بر اساس کدام روال این حجم بزرگ از ترخیص کالا از یک گمرک اجرایی در مرکز کشور آن هم بعد از ترانزیت از یک گمرک خوشنام انجام شده است؟!

مدیر گمرک مربوطه به‌نیابت از صاحب کالا اعلام کرده است شرکت مذکور دارای کد بازارگاه نبوده است، در اینجا یک نکته مهم مطرح می‌شود؛ اگر این شرکت کد بازارگاه نداشته حتماً بر اساس ضوابطی بوده که وزارت جهاد لحاظ کرده است و از این حیث استدلال مطرح‌شده آن‌چنان پذیرفته نیست.

به‌هرحال در  ماههای پایانی دولت دوازدهم یک نمونه مهم از ابهامات حول ارز 4200تومانی مطرح شده که ظاهراً پای گمرک نیز در این پرونده در میان است، بر این اساس هرچه سریع‌تر مسئولان گمرک باید پاسخگوی ابهامات باشند.

مابقی اسناد این پرونده و سایر ابهامات حول گمرک مربوطه در صورت لزوم منتشر خواهد شد.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon