جامعه محرومیت را بر معلولان تحمیل نکند + فیلم

جامعه محرومیت را بر معلولان تحمیل نکند + فیلم

گروه استان‌ها_ روز جهانی معلولان تلنگری برای مسئولان است تا بیاندیشند که در دوران تصدی خود بر مسند مدیریت، چه قدمی برای سهولت در زندگی معلولان و برطرف کردن مشکلات آن‌ها برداشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین ، 12 آذرماه روز معلولان نامگذاری شده تا در طول سال یک روز هم به افراد خاصی اختصاص یابد که شاید به ظاهر از برخی نعمت‌های الهی بی‌بهره‌اند ولی قطعاً خدای متعال قابلیت‌ها و ویژگی‌های ویژه‌ای را در قبال آن کمبود‌ها برای آن‌ها در نظر گرفته است.

مسئولان بیاندیشند که در برنامه‌های خود چه جایگاهی را برای آموزش، رفاه، آمد و شد، اشتغال و توانمندسازی معلولان که درصدی از جامعه را تشکیل می‌دهند در نظر گرفته‌اند؛ آن‌ها که توان گرفتن حق خود را ندارد.

غلامعلی بخشی رئیس هیئت مدیره کانون نابینایان و کم بینایان استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه نابینا افسرده‌ای ناتوان نیست اظهار داشت: نابینایان از هر فرصتی بهترین بهره‌برداری را برای پیشرفت و رفع موانع خود در زندگی انجام می دهند.

ارتقای سطح آموزش، معلولان را از کنج خانه به سطح جامعه کشانده است

وی با تاکید بر اینکه ارتقای سطح آموزش، معلولان را از کنج خانه به سطح جامعه کشانده است افزود: بالغ بر 150 دانشجوی فارغ التحصیل دکترا و کارشناسی ارشد در بین جامعه نابینایان استان وجود دارد و همچنین 25 حافظ قرآن کریم عضو این کانون هستند.

بخشی با اشاره به اینکه هیچ‌ گونه کمبودی در زمینه چاپ بریل و کتاب‌های صوتی در استان وجود ندارد خاطرنشان کرد: قزوین سومین استانی است که دستگاه بریل‌ باس را وارد کرده که در هر ساعت بالغ بر 900 صفحه به خط بریل چاپ می کند و در حال حاضر مکتوبات مورد نیاز دانش‌آموزان و دانشجویان در کمتر از 24 ساعت تهیه و به دست آن‌ها می‌رسد.

رئیس هیئت مدیره کانون کم‌بینایان و نابینایان استان قزوین ادامه داد: در صورتی که تجهیزات در اختیار معلولان باشد دانشجوی نابینای مطلق، پابه‌پای افراد سالم در مقاطع تحصیلی پیش می‌رود.

وی با بیان اینکه معلولان نیاز به ترحّم جامعه ندارند خاطرنشان کرد: در سطح استان 3762 معلول بی‌کار وجود دارد که مستلزم آن است که صاحبان صنایع و اصناف، علاوه بر ناتوانی ظاهری، نگاه ویژه به توانمندی‌های این افراد داشته و از این جامعه غافل نباشند تا در جهت پایین آوردن نرخ بیکاری معلولان و محرومیت زدایی این قشر قدمی بردارند.

عدم امنیت در تردد به نخستین آسیب و مشکل برای نابینایان تبدیل شده است

رحیم خلیلی قائم مقام کانون کم‌بینایان و نابینایان استان قزوین نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: عدم امنیت در تردد، به نخستین آسیب و مشکل برای نابینایان تبدیل شده زیرا مسئولان شهری در برنامه‌ ریزی‌های خود هیچ‌ گونه قدمی برای رفاه حال نابینایان و اطلاع‌رسانی به مردم در این زمینه بر نداشته‌اند.

وی افزود: بینایی ویژگی ارزشمندی برای انسان در رسیدن به استقلال در حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی محسوب می‌شود اما این در حالی است که جامعه‌ نابینایان در کنار معلولیتی که با آن دست و پنجه نرم می‌کند باید از محرومیتی هم که جامعه به خاطر عدم توجه به این قشر، بر آنها تحمیل کرده است نیز رنج ببرد.

خلیلی با اشاره به اینکه کانون نابینایان با حمایت‌های سازمان بهزیستی تمام تلاش خود را برای محرومیت زدایی از جامعه نابینایان انجام می‌دهد خاطرنشان کرد: علاوه بر پرداخت مستمری و کمک هزینه‌ معیشتی، نیاز نابینایان را به عصای سفید، اِسپیکر، وُیس رکوردر، ساعت گویا، ماشین حساب گویا و همچنین چاپ کتاب های ادعیه و کلیه کتب درسی در بین اعضای کانون برطرف ساخته‌ایم.

در مورد معلولان باید گفت که "حق دادنی است" مسئولان باید نگاه ویژه‌ تری را به معلولان در این شرایط سخت اقتصادی داشته باشند تا شرایط زندگی برای این قشر خاص دو چندان مشکل و طاقت فرسا نشود.

استانداری قزوین , مجتمع خدمات بهزیستی و توانبخشی شهدای هفتم تیر ,

گزارش از سحر علیخانی

انتهای پیام/ح

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon